طرز تهیه رشته پلو (غذای سنتی هشجین) | آموزش پخت برای 5 نفر
رشتهپلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است که بیشتر با گوشت پخته یا پیاز داغ و خرما و کشمش یا هر دو طبخ میشود.مواد لازم برای رشته پلو (غذای سنتی هشجین)
گوشت چرخ کرده=۲۰۰ گرم
پیازمتوسط=۱ عدد
رشته پلویی هشجین= ۲۰۰ گرم
برنج= ۳ پیمانه
کشمش پلویی=۱۵۰ گرم
هل= ۱ قاشق سوپ خوری
زعفران آب کرده= ۳ قاشق غذا خوری
دارچین= ۱ قاشق غذا خوری
#1
طرز تهیه
مواد بالا برای ۳ تا ۴ نفر کافیه. برنج رو با یه مقدارنمک خیس میکنیم. پیاز رو ریز خرد میکنیم، یه کم زردچوبه میریزیم گوشت رو تویش سرخ میکنیم. کشمش رو اضافه میکنیم و تفت میدهیم. (کشمش رو بشورید و کمی تو آب خیس کنید) توی قابلمه مقداری آب میریزیم و میگذاریم جوش بیاد. برنجی رو که خیس کردهایم آبش رو خالی میکنیم و توی آب درحال جوش میریزیم. ۳٬۴ دقیقه قبل از زمان آبکش کردن برنج، رشته رو توی برنج میریزیم و میگذاریم دو سه جوش بزنه؛ و بعد آبکش میکنیم. (از رشته پلویی هشجین استفاده کنید) توی قابلمه مقداری آب روغن حیوانی درست میکنیم و میگذاریم جوش بیاد. ته دیگ مورد نظرمون رو کف دیگ میگذاریم، برای داشتن ته دیگ کنجدی و زعفرونی کمی نون رو مرطوب کنید بعد کمی از آب زعفرون رو ته دیگ بریزید و مقداری هم کنجد بپاشید و بعد نون رو بزارید که واقعاً عالی میشه. مقداری از مخلوط برنج و رشته توی قابلمه میریزیم، مقداری از مایه گوشت و کشمش. دوباره مقداری برنج، مقداری از مایه... تا خلاصه برنج تموم بشه. هر لایه رو که میریزید مقداری از هل و دارچین هم روی مواد بپاشید. دقت کنید مثل همه برنجهای آبکش کردنی برنج و مایه رو به صورت کوت بریزید. یعنی مثل تپه دیوارههای قابلمه رو خالی کنید و مواد رو وسط جمع کنید که دیوارهها ته دیگ نبندد. بعدم زعفرون رو روش میریزیم وبرنج رو دم میکنیم. برای طعم غذا می تونید توی آب زعفرون کمی عصاره گوشت حل کنید ولی ضرورت نداره و همینطوری هم خوشمزه است.