طرز تهیه رشته پلو | رشتهپلو چیست؟ | آموزش پخت رشته پلو
رشتهپلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است که بیشتر با گوشت پخته یا پیاز داغ و خرما و کشمش یا هر دو طبخ میشود.رسم است که در روز جشن نوروز خورده میشود.
عکس رشته پلو | Reshteh Polo (Saffron Rice with Noodles, Sultanas and Walnuts)
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
طرز تهیه رشته پلو
مواد لازم برای تهیه رشتهپلو، برنج خیسانده، رشته بو داده، گوشت، خرما و کشمش، زعفران و روغن و نمک است. طرز پخت رشتهپلو بدین صورت است که برنج را مانند چلو ساده در دیگ آب جوش میریزند و رشته را اضافه میکنند و با هم مخلوط میکنند و بعد آبکش میکنند. نیم پیمانه آبروغن را در دیگ میریزند و کمی از برنج را ته دیگ میریزند و گوشت را روی برنج میریزند. خرمای هسته گرفته و کشمش بیدانه را در روغن تفت میدهند روی گوشت میگذارند و باقی برنج را روی آن میریزند. دیگ را روی شعله قرار میدهند و پس از آنکه دَم بالا داد یک پیمانه آب روغن میدهند و دَمکنی میگذارند و روی شعله ملایم پس از یک ساعت رشتهپلو با تهدیگ آماده است. زعفران را در آب داغ حل میکنند و یک کفگیر پلو روی آن میریزند و هم میزنند. دیس رشتهپلو را با آن تزیین میکنند.
در رشتهپلو آذربایجانی به این رشتهپلو برگهٔ زردآلو و غیسی اضافه میکنند.
مواد لازم برای تهیه رشتهپلو، برنج خیسانده، رشته بو داده، گوشت، خرما و کشمش، زعفران و روغن و نمک است. طرز پخت رشتهپلو بدین صورت است که برنج را مانند چلو ساده در دیگ آب جوش میریزند و رشته را اضافه میکنند و با هم مخلوط میکنند و بعد آبکش میکنند. نیم پیمانه آبروغن را در دیگ میریزند و کمی از برنج را ته دیگ میریزند و گوشت را روی برنج میریزند. خرمای هسته گرفته و کشمش بیدانه را در روغن تفت میدهند روی گوشت میگذارند و باقی برنج را روی آن میریزند. دیگ را روی شعله قرار میدهند و پس از آنکه دَم بالا داد یک پیمانه آب روغن میدهند و دَمکنی میگذارند و روی شعله ملایم پس از یک ساعت رشتهپلو با تهدیگ آماده است. زعفران را در آب داغ حل میکنند و یک کفگیر پلو روی آن میریزند و هم میزنند. دیس رشتهپلو را با آن تزیین میکنند.
در رشتهپلو آذربایجانی به این رشتهپلو برگهٔ زردآلو و غیسی اضافه میکنند.
مواد لازم برای رشته پلو کرمانشاهی
برنج ۱ کیلوگرم
کره یا روغن کرمانشاهی ۳ تا ۴ ق. س
زعفران دم کرده ۱ ق. س
پیاز داغ ۱ ق. س
رشته پلویی نیم کیلو
دارچین ۲ ق. چ
کشمش پلویی ۲۵۰ گرم
نمک به میزان لازم
روغن مایع ۱۵۰ گرم
آب یک سوم پیمانه خرما ۱۰ تا ۱۵ عدد
#1
طرز تهیه
برنج را از شب قبل با آب ولرم و نمک خیس کنید. در قابلمهٔ مناسبی آب بریزید تا جوش بیاید. نزدیک آب کش کردن برنج یعنی وقتی که برنج نیم پز شد رشته پلویی را به آن اضافه کنید. زمانی که رشته نرم شد آب برنج را خالی کرده و برنج را درون قابلمه بریزید. ته قابلمه ۱۰۰ گرم روغن مایه و یک سوم پیمانه آب بریزید. رشته پلو را به همراه دارچین در قابلمه ریخته و آن را دم کنید. کشمش را شسته و خشک کنید. هسته خرما را در آورید و هر یک را جداگانه با ۲۵ گرم از روغن مایع با حرارت ملایم یک تا دو دقیقه تفت دهید. مراقب باشید که کشمش و خرما زیاد سرخ نشوند. در انتها یک قاشق سوپخوری پیاز داغ به کشمش اضافه کنید. وقتی پلو دم کشید کره یا روغن کرمانشاهی را داغ کنید و روی پلو بدهید. مقداری از پلو را با یک قاشق سوپخوری زعفران دم کرده مخلوط کنید و کنار بگذارید. برنج را در ظرف مناسب بکشید و با پلو زعفرانی و کشمش و خرما تزئین کنید. این پلو با ماهیچه و مرغ قابل سرو است.