ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

عوارض جبران ناپذير استفاده نانواها از جوهر قند

عوارض جبران ناپذير استفاده نانواها از جوهر قندفريد نوبخت حقيقي با بيان اين که جوهر قند با نام صنعتي بلانکت به منظور سفيد کردن و رنگ بري در فرآيند توليد قند مصرف مي شود به خراسان گفت: متاسفانه برخي نانوايي ها به صورت غيرقانوني اين ماده را به خمير اضافه مي کنند تا نان توليدي رنگ سفيد تري داشته باشد درحالي که طبق مقرراتي که کميته کشوري بهبود کيفيت آرد و نان تدوين کرده است.

استفاده از اين پودر صنعتي در نان غيرقانوني است و در صورت بازرسي از نانوايي ها توسط بازرسان بهداشت محيط وزارت بهداشت و مشاهده استفاده ازآن با متخلفان برخورد قانوني مي شود.

وي با بيان اين که مصرف جوهر قند در نان يکي از تقلب هايي است که سال هاست در توليد نان به کار مي رود گفت: البته اکثريت نانوايان ما با رعايت مقررات، شرافتمندانه نان توليد مي کنند ولي متاسفانه ممکن است در اين شغل هم عده اي سودجو سوء استفاده بکنند تا از اين طريق کيفيت نان توليدي خود را بهتر نشان بدهند.

وي با بيان اين که مصرف جوهر قند بيشتر در نان سنگک به دليل داشتن سبوس بيشتر استفاده مي شود تا نان سفيدتر شود خاطرنشان کرد: معمولا مردم فکر مي کنند ناني که رنگ روشن دارد بهتر است و برخي نانواها هم با توجه به اين خواست عمومي از شرايط بهره برداري و با استفاده از اين مواد شيميايي نان سفيد تري توليد وعرضه مي کنند که مضر وغيرمجاز است. وي افزود: اين در حالي است که تيره بودن رنگ نان سنگک لزوما بد نيست بلکه نشانه وجود سبوس در نان است و متخصصان تغذيه توصيه مي کنند که بهتر است نان از آرد کامل سبوس دار تهيه شود چرا که بسياري از مواد مغذي مفيد مثل آهن و روي که در گندم و ديگر غلات موجود است در پوسته و سبوس آن ها وجود دارد ، بنابراين وقتي فرآيند سبوس گيري به طور کامل انجام شود ما در زمان مصرف آن ها از دستيابي به آهن و روي بي بهره خواهيم بود .

وي تاکيد کرد: مصرف جوهر قند در نان باعث بروز عوارض گوارشي و سوء جذب برخي ريزمغذي ها و در نهايت اختلال در هضم و جذب ريز مغذي ها مي شود.

به گفته کارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت وجود اين پودر در نان توسط مردم قابل تشخيص نيست و صرفا بازرسان بهداشت محيط وزارت بهداشت پس از انجام آزمايش مي توانند از اضافه شدن اين گونه مواد به نان مطلع شوند.

رئيس اداره تغذيه مرکز پزشکي مسيح دانشوري نيز در اين خصوص با بيان اين که استفاده از جوهر قند براي سلامت مردم عوارض جبران ناپذيري دارد به ايرنا گفت: جوهر قند پودري سفيدرنگ با ترکيب گوگردي است که کاربرد صنعتي دارد و در رنگرزي براي از بين بردن رنگ، در بازيافت کاغذ باطله، سفيد تر کردن و نيز تهيه رنگ کله قند و درست کردن آبنبات‌هاي سفيد مورد استفاده قرار مي گيرد.منصور رضايي گفت: جوهر قند ترکيبي از اکسيژن، گوگرد و سديم است که محيط معده را تغيير مي دهد و مانع جذب املاح مفيدي مثل آهن، روي و کلسيم مي شود و در دراز مدت روي ژن ها تاثير نامطلوب مي گذارد.

وي تاکيد کرد: جوهر قند، مانع عملکرد آنتي‌اکسيدان ها مي شود که فعاليت راديکال هاي آزاد را به عنوان عناصر سرطان زا در بدن خنثي مي کنند و در نبود آنها، بدن در برابر عوامل سرطان زا بي دفاع مي شود؛ بنابراين مصرف اين ماده به طور غيرمستقيم احتمال ابتلا به سرطان به ويژه سرطان هاي دستگاه گوارش را به شدت بالا مي برد.

وي همچنين خاطرنشان کرد: جوهر قند در طولاني مدت روي سلامتي نانواها نيز موثر است و به دليل داشتن گاز CO2 باعث تحريکات چشمي ، پوستي و ريه براي کارکنان نانوايي مي شود.

به گفته رئيس اداره تغذيه مرکز پزشکي مسيح دانشوري برخي نانواها که شمار آنها در کشور کم نيست، از جوهر قند به عنوان مخمر استفاده مي کنند تا خمير به اصطلاح « ور بيايد» و يا آماده پخت شود اين در حالي است که نانوايان بايد از مخمر استفاده کنند و اين فرصت را به خمير بدهند تا براي پخت آماده شود .

مهم ترين نکات
استفاده از جوهر قند غيرقانوني است و با متخلفان برخورد مي شود
بيشترين مصرف جوهر قند در نان سنگک براي سفيدکردن نان است

مصرف جوهر قند در نان باعث بروز عوارض گوارشي مي شود

جوهر قندبه دليل داشتن گازCO2 در طولاني مدت بر سلامت نانواها هم اثر مي گذارد
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت


*لطفا از درج شماره تلفن و یا آدرس های اینترنتی مختلف اکیداً خودداری فرمایید.