ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

لنت ترمز چیست؟ / چه زمانی باید لنت ترمز خودریمان را تعویض کنیم؟

لنت ترمز چیست؟ / چه زمانی باید لنت ترمز خودریمان را تعویض کنیم؟لنت ترمز قسمتی از سیستم ترمز وسایل نقلیه‌است که با به وجود آوردن اصطکاک با دیسک یاکاسه ترمز باعث شتاب منفی در خودرو می‌شود. قدرت این سیستم معمولاً ۱۰ برابر قدرت موتور و حتی بیشتر می‌باشد. برای متوقف ساختن خودرویی با وزن یک تن که با سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت در حرکت است توانی به میزان ۱۵۰ کیلووات مورد نیاز است. این توان به صورت انرژی حرارتی (که در برخی نقاط از لنت ترمز دمای آن به ۳۰۰الی ۸۰۰ درجه سانتیگراد می‌رسد) دفع می‌شود.

لنت وظیفه دارد با تولید نیروی اصطکاکی مناسب انرژی جنبشی چرخ متحرکی را که تحت تاثیر نیروی موتور می‌باشد را گرفته و به انرژی حرارتی تبدیل کند. و سپس انرژی حرارتی را در فضا پخش نماید که با این عمل اتومبیل از حالت حرکت به حالت سکون و یا از سرعت آن کاسته می‌شود.

لنت باید ضریب اصطکاکی بالا و پایدار داشته و با تغییرات درجه حرارت خاصیت خود را از دست ندهد و همچنین باید در مقابل سائیدگی استحکام داشته و کاسه ترمز را خراش ندهد. لنت ترمز چیست؟ / چه زمانی باید لنت ترمز خودریمان را تعویض کنیم؟
نحوه کار سیستم ترمز به این صورت است که ابتدا راننده پای خود را روی پدال ترمز می فشارد. این فشار باعث می شود روغن ترمز به درون کاسه لنت و سیستم ترمز چرخ هدایت شود و لنت ها را به جلو هل دهد.

سپس لنت ها در اثر نیروی اصطکاک ایجاد شده بین دیسک و لنت، به سرعت داغ شده و در نهایت باعث کاهش سرعت حرکت چرخ ها و ایستادن کامل خودرو می گردند.

در گذشته لنت ترمز از آزبست یا پنبه نسوز ساخته می شد که امروزه به سبب دارا بودن مواد سرطان زا در آزبست، استفاده از این ماده در صنعت خودرو سازی ممنوع شد و به همین دلیل امروزه لنت ها از مواد دیگری تشکیل شده اند.

امروزه بهترین نوع لنت ترمز که از عمر و کارایی نسبتا بالایی نیز برخوردار می باشد، لنت های سرامیکی می باشند که از قیمت بالایی نیز برخوردار می باشند.

سیستم ترمز در خودرو دارای دو مکانیزم دیسکی و کاسه ‌ای است. این سیستم با استفاده از فشار هیدرولیک در داخل مدار که توسط روغن ایجاد می ‌شود، لنت ‌ها را به سطح دیسک یا کاسه فشار می ‌دهد تا کاهش سرعت صورت گیرد.

در سیستم ‌های قدیمی ترمز‌های کاسه ‌ای برای تعویض لنت ترمز استفاده می ‌شدند و معمولا تا زمانی ‌که راننده حس نمی ‌کرد قدرت ترمزگیری کاهش یافته است یا ترمز زیر پایش خالی می ‌کند، اقدام به تعویض نمی ‌کرد که معمولا روش درستی برای تعویض لنت ترمز نبود.

اما روشی برای پی بردن به تمام شدن لنت وجود دارد. تمام سیستم ‌های هیدرولیکی ترمز دارای مخزن روغن هستند، مشروط بر آن ‌که سیستم، نشتی روغن نداشته باشد اگر سطح روغن ترمز کاهش یابد، نشانه اتمام لنت ترمز است.

در سیستم ترمز‌های دیسکی که امروز در تمام خودروها با فناوری ای ‌بی ‌اس مورد استفاده قرار می ‌گیرند یک هشداردهنده نصب شده است. تمام لنت ‌های ترمز در این سیستم دارای یک برق مثبت هستند.

زمانی که سطح لنت تمام می ‌شود ارتباط برقی با دیسک برقرار می ‌کند. به محض بر‌قراری این ارتباط چراغ ترمز به نشانه تعویض آن روشن می ‌شود.

نشانه دیگری نیز برای تعویض لنت وجود دارد، اگر سیستم ترمز شروع به تولید سر و صدای غیر معمول کند، نشان ‌دهنده اتمام عمر لنت ها است.

البته جنس برخی لنت‌های ترمز از دیسک ترمز سخت ‌تر است که با تعویض کردن لنت پس از مدتی شاهد از بین رفتن دیسک با صدایی آزار دهنده خواهید بود.

بنابراین به طور کلی می توان گفت که علاوه بر چراغ های هشدار دهنده، احساس خالی بودن پدال ترمز می تواند نشان دهنده پایین رفتن سطح روغن ترمز باشد که معمولا در پی فرسوده شدن لنت ها اتفاق می افتد.

در چنین شرایطی اولین اقدام چک کردن سطح روغن ترمز و اطمینان یافتن از عدم نشتی مجموعه ترمز خواهد بود.

مرحله بعدی چک کردن میزان لنت ها ترمز از طریق باز کردن چرخ و مشاهده کالپیر است، در صورت وجود لنت ترمز می توانید نسبت به افزودن روغن ترمز در جهت جبران خلاصی پدال ترمز اقدام نمایید.

در واقع خالی بودن پدال ترمز شاید باعث افزایش مسافت ترمز گیری نشود، اما زمان واکنش راننده برای ترمزگیری ناگهانی در مواقع پر خطر را افزایش می دهد و چنین شرایطی به راحتی می تواند منجر به بروز حادثه شود.
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت


*لطفا از درج شماره تلفن و یا آدرس های اینترنتی مختلف اکیداً خودداری فرمایید.