ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

آموزش پخت شیرینی نان چای یا نان چایی قزوین + 3 دستور پخت آسان در خانه

آموزش پخت شیرینی نان چای یا نان چایی قزوین + 3 دستور پخت آسان در خانه

شیرینی نان چای یا نان چایی قزوین یکی از بهترین شیرینی ها برای پذیرایی عید نوروز است. هر چند که این شیرینی در اصل برای عصرانه و سرو با چای معروف شده اما به خاطر ترد و خوشمزه بودن و البته طرز تهیه بسیار راحت، میتواند در عید نوروز گزینه ی خوشمزه و جذابی باشد. شیرینی نان چای قزوینی از شیرینی های اصیل ایرانیست که میتواند در خانه شما صفا و صمیمیت را بیشتر کرده و همه را دور هم جمع کند.

اگر اصالتا اهل قزوین باشید بدون شک نان چای و شیرینی بهشتی از شیرینی های محبوب شماست. اما لازم نیست حتما قزوینی باشید تا از ترکیب ترد و بیسکوییتی این شیرینی لذت ببرید. در ضمن نان چایی قزوین شیرینی ملایمی دارد و به همین علت است که به اسم نان آن را می شناسند. بنابراین اگر دوست دارید شیرینی عید، قند خونتان را خیلی بالا نبرد، این شیرینی برایتان ایده آل است. علاوه بر عید نوروز، میتوانید این شیرینی را هر وقت که دوست داشتید تهیه کنید و یک عصرانه ی رویایی به همراه چای یا قهوه برای عزیزانتان تدارک ببینید. فر را روشن کنید و آستین ها را بالا بزنید که شیرینی خانگی لطف دیگری دارد!

دستور شماره یک

مواد لازم:

ماست: ۱ قاشق سوپخوری ۱۱ گرم
بیکینگ پودر ۱ قاشق سوپخوری ۶ گرم
کره ۱ پیمانه ۱۶۰ گرم
پودر قند ۱ یپمانه و یک قاشق سوپخوری ۱۲۵ گرم
زرده تخم مرغ ۳ عدد ۶۰ گرم
وانیل شکری ۴/۱ قاشق چایخوری
هل پودر شده ۱ قاشق چایخوری ۳ گرم
سفیده تخم مرغ ۱ عدد ۳۰ گرم
آرد الک شده ۳ پیمانه ۳۱۵ گرم (سه بار الک کنید)
زعفران حل شده در آب جوش ۱ قاشق چایخوری
خلال پسته یا کنجد برای تزئین به مقدار لازم

شیرینی نان چای

فر را روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید تا گرم شود.

کره و پودر قند را با همزن برقی هم بزنید تا لطیف شود. (من تو دستورای دیگه دیدم که از روعن جامد هم استفاده میکنن اما از اونجا که تو شیرینی پزی خیلی وارد نیستم ترجیح دادم که عین دستور را دنبال کنم که خوب هم شد)

دو عدد از زرده‌های تخم مرغ وانیل پودر هل را در ظرفی جداگانه با همزن برقی هم بزنید و به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید.

ماست را در ظرفی ریخته و بکین پادر را به آن اضافه کنید.

سفیده تخم مرغ را کمی هم بزنید و همراه با ماست و بکین پادر به بقیه مواد که مخلوط کرده‌اید اضافه کنید در انتها آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر یک دستی به دست بیاید.

توجه داشته باشید که خمیر را زیاد ورز ندهید زیرا به روغن میفتد.

خمیر را در کیسه فریزر گذاشته و در دمای اتاق بگذارید ۲ ساعت استراحت کند

روی سطح صافی کمی آرد ریخته خمیر را به قطر یک سانت روی آن پهن کنید (احتیاج به وردنه نیست با دست اینکارو کنید) سپس به دلخواه قالب زده و داخل سینی شیرینی پزی که روی آن کاغد روغنی پهن کرده‌اید بچینید.

یک عدد باقیمانده زرده تخم مرغ و زعفران را با همزن دستی هم بزنید به وسیله فلم مو روی شیرینیها بمالید سپس روی آن‌ها را خلال پسته و خلال کنجد پاشیده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا پخته شود. بعد از اینکه خنک شد در ظرف مورد نظر بچینید و میل کنید.

از آنجا که نوغ فرها با هم فرق میکنه باید دمای فر خودتون دستتون بیاد من این شیرینی رو تو دمای ۱۶۵ درجه به مدت ۱۵ دقیقه درست کردم و بعد ۱۰ دقیقه بهش سر می‌زدم که نسوزه.

۲ تا سفیده باقیمانده تخم مرغ را توی یک ظرف کوچک در بسته بریزید و بگذارید توی یخچال یا توی کوکو و املت یا شیرینی‌های دیگه می‌توانید از آن استفاده کنید.
دستور شماره دو

آرد ۲ کیلو
پودر قند ۵۰۰ گرم
روغن جامد ۱ کیلو
زرده تخم مرغ ۶عدد
بکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
پودر هل ۱ قاشق غذاخوری سرپر
ماست پرچرب ۳۵۰ گرم
مواد برای رویه شیرینی

زرده تخم مرغ ۳عدد
زعفران یک دوم قاشق چایخوری
خامه ۱ قاشق چایخوری
کنجد به مقدار لازم

۱. روغن جامد+پودر قند را در کاسه‌ای می‌ریزیم (من از ۲۰۰گرم کره هم استفاده کردم) و خوب با همزن می‌زنیم تا یکدست و کرم رنگ بشه.

۲. بعد از اینکه خوب یکدست شدن پودر هل و زرده‌های تخم مرغ (در صورت تمایل رنده پوست پرتقال) را هم اضافه و دوباره با همزن شروع می‌کنیم به همزدن تا خوب با هم مخلوط بشن.

۳. ماست و بکینگ پودر را با هم مخلوط و به مواد اضافه می‌کنیم.

۴. بعد از مخلوط کردن ماست حالا نوبت میرسه به آرد کم‌کم اضافه و با دست مخلوط می‌کنیم و کمی هم ورز می‌دهیم. فقط در حدی که آرد به خورد مواد بره (خیلی ورز ندهید چون به روغن می‌افتد و خمیر سفت می‌شود)

۵. خمیر را به صورت گلوله درمیاریم و بعد روی خمیر را می‌پوشانیم و نیم ساعت استراحت می‌دهیم.

۶. در این فاصله تا خمیر استراحت کنه زرده تخم مرغو زعفران و خامه را در ظرفی می‌ریزیم و هم می‌زنیم تا خوب با هم مخلوط شوند.

۷. خمیر را در سطح صافی با وردانه باز و قالب می‌زنیم.

۸. در سینی فر می‌چینیم و حالا از مخلوط زرده روی شیرینی‌ها می‌مالیم و بعد هم مقداری کنجد روش می‌ریزیم و بعد در طبقه وسط فر با دمای ۱۷۰درجه قرار می‌دهیم.(اگه خواستین روی شیرینی هاتون خوشرنگ تر بشه گریل را روشن کنید)*

نکته:

۱. حتماً یکربع قبل فر را روشن کنید تا گرم بشود.

۲. حتماً آرد + پودر قند را الک کنید.

۳. شیرینی‌ها را در ظرف دربسته و در جای خنک قرار بدهید.
دستور شماره سه

مواد لازم:

ماست ۱ قاشق سوپ خوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق سوپ خوری
کره ۱ پیمانه (۱۶۰ گرم)
پودر قند ۱ پیمانه و ۱ قاشق سوپ خوری (۱۲۵ گرم)
زرده تخم مرغ ۳ عدد
وانیل شکری یک چهارم قاشق چای خوری
هل (پودرشده) ۱ قاشق چای خوری
سفیده تخم مرغ (زده شده) ۱عدد
آرد (الک شده) ۳ پیمانه (۳۱۵ گرم)
زعفران (حل شده در آب جوش) ۱ قاشق چای خوری
خلال پسته (برای تزیین) به مقدار لازم
کنجد (برای تزیین) ۱۰ گرم

طرز تهیه:

۱. فر را روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) تنظیم کنید. ماست را در ظرفی ریخته و بیکینگ پودر را به آن اضافه کنید.

۲. کره و پودر قند را با همزن برقی هم بزنید تا لطیف شود.

۳. دو عدد از زرده‌های تخم مرغ، وانیل و هل را در ظرفی جداگانه با همزن برقی هم بزنید و به مخلوط کره و پودر قند بیفزایید. سفیده تخم مرغ و پس از آن ماست و بیکینگ پودر را بیفزایید و در انتها آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر یکدستی به دست آید.

۴. روی سطح صافی مقداری آرد پاشیده، خمیر را با ضخامت یک سانتی‌متر روی آن پهن کنید. سپس به دلخواه قالب زده، داخل سینی شیرینی پزی بچینید.

۵. یک عدد دیگر از زرده تخم مرغ و زعفران را با همزن دستی هم بزنید و به وسیله قلم مو روی شیرینی‌ها بمالید. سپس روی آن‌ها خلال پسته و کنجد پاشیده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا پخته شوند. از فر خارج کرده، روی پنجره فلزی بگذارید. پس از این که خنک شد، در ظرف مورد نظر چیده و سرو کنید.

نکته:

توجه داشته باشید که خمیر را زیاد ورز ندهید، زیرا به روغن می‌افتد.
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
سرمایه گذاری روی میم کوین‌ها (معرفی پروژه های شکست خورده 2024)
خرید گوشی زیر ۱۰ میلیون (گلکسی A25 بخریم یا شیائومی نوت 13)
پیش بینی قیمت شیبا اینو در بازار ارز (ارزش خرید دارد؟)
بهترین وام سال جدید (معرفی وام‌های مختلف بانک‌ها)
میم کوین‌ها و سود میلیون دلاری در چند هفته!
قیمت جدید آپارتمان در چیتگر (لیست قیمت بهار امسال)
پرفروش ترین جاروبرقی ایران در سال 1403 (جدیدترین لیست)
آخرین قیمت طلا و سکه (کاهش قیمت سکه همچنان ادامه دارد)
قیمت محصولات هایما (سقوط قیمت هایما ۸S مدل 1403)
پیش‌ بینی قیمت سکه (قیمت سکه و طلا کاهش یافت!)
سیده - یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۹

من میخوام نان چایم لطیف ونرم شه چیکار کنم عزیزم

ثبت نظر شما