طرز تهیه آش کلم قمری | آموزش پخت آش کلم قمری برای 4 نفر
آش کلم قمری یک نوع از انواع آشهای ایرانی است. در تهیه این نوع آش از کلم قمری، برنج، پیاز و گوشت چرخکرده و زردچوبه و روغن و نمک و فلفل استفاده میشود. این آش با نعناداغ تزئین میشود.مواد لازم برای آش کلم قمری (تویسرکان)
کشک ۲۰۰ گرم
عدس ۶۰ گرم
لپه ۶۰ گرم
بلغور گندم ۱۰۰ گرم
کلم قمری ۳۰۰ گرم یا ۲ عدد
عصاره قلم یا آب گوشت ۱ پیمانه
آب ۵ پیماه
گوشت قیمهای ۱۵۰ گرم
پیاز داغ ۳ قاشق سوپخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان دلخواه
سیر ۳ حبه
نعنا داغ به میزان لازم
#1
طرز تهیه
ابتدا پوست کلم قمریها را گرفته، میشوییم و به شکل مکعبی و یا مثلثی خرد میکنیم.
سپس آن را داخل یک ماهیتابه به همراه کمی روغن و زردچوبه میریزیم و کاملاً سرخ میکنیم تا بوی بد آن گرفته شود.
حبوباتی که از قبل حدود ۳ ساعت خیس کردهایم به همراه بلغور گندم را شسته با عصارهٔ قلم در قابلمه میریزیم و آب را به آن اضافه میکنیم.
شعلهٔ اجاق گاز را روی حرارت زیاد گذاشته بعد از آن که آب آن به جوش آمد کلم قمری را اضافه نموده و شعله را ملایم میکنیم.
گوشت قیمهای را که از قبل با فلفل سیاه و زردچوبه تفت دادهایم و پخته شده است به آش اضافه میکنیم و میگذاریم تا آش کاملا جا بیافتد.
بعد از آن که مواد کاملا پخته شد نیمی از پیاز داغ را که با سیر تفت داده و نیمی از کشک را داخل آش میریزیم و اجازه میدهیم تا ۲۰ دقیقه بجوشد.این آش باید به قدری بپزد که مواد داخل آن کمی معلوم باشد و تقریبا له شده شود.
در آخر آش را داخل ظرف ریخته روی آن را با کشک، نعنا داغ، چند تکه از قیمه و چند عدد کلم قمری که برش زدهایم و پیاز داغ تزیین میکنیم.