طرز تهیه شربت خاکشیر سنتی در خانه برای ۶ نفر
شربت خاکشی یا خاکشیر یکی از بهترین نوشیدنیهای سنتی ایران است که باید خنک نوشیده شود. این شربت از ترکیب آب، دانههای خاکشیر، شکر، گلاب و یخ تهیه میشود. برخی نیز آبلیمو نیز در آن میریزند. همچنین میتوان بهجای شکر از عسل استفاده کرد.
خواص
این شربت از گذشته دوای گرمازدگی بودهاست. نوشیدن این شربت سبب کاهش درجه حرارت بدن، تسکین سردرد و رفع بیحالی و سرگیجه ناشی از گرما میشود. این شربت همچنین سبب تقویت معده و جهاز هاضمه گشته و در رفع التهابهای کلیه و مجاری آن مؤثر است. مصرف خاکشیر به علت داشتن پتاسیم میتواند تا حدودی کمبود الکترولیت بدن در فصل گرما را جبران کند. یکی دیگر از خواص شربت خاکشیر، بازکنندهٔ صدا است.
این شربت از گذشته دوای گرمازدگی بودهاست. نوشیدن این شربت سبب کاهش درجه حرارت بدن، تسکین سردرد و رفع بیحالی و سرگیجه ناشی از گرما میشود. این شربت همچنین سبب تقویت معده و جهاز هاضمه گشته و در رفع التهابهای کلیه و مجاری آن مؤثر است. مصرف خاکشیر به علت داشتن پتاسیم میتواند تا حدودی کمبود الکترولیت بدن در فصل گرما را جبران کند. یکی دیگر از خواص شربت خاکشیر، بازکنندهٔ صدا است.
مواد لازم برای ۶ نفر
آب خنک ۶ لیوان
خاکشیر نصف لیوان
شکر ۱ لیوان
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
آب خنک ۶ لیوان
خاکشیر نصف لیوان
شکر ۱ لیوان
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
#1
طرز تهیه
ابتدا خاکشیرها را خوب شسته تا ریگشور شوند. برای اینکار از دو ظرف استفاده کرده و خاکشیرها را که آب روی آنها را گرفته چند بار از ظرفی به ظرف دیگر خالی میکنیم تا خاک و ریگ آن شسته شود. سپس شکر و گلاب را به مقدار کافی اضافه کرده و در یخچال گذاشته تا خنک شود. چون شستن خاکشیر کمی سخت است میتوان آن را به مقدار زیاد و غلیظ تهیه کرد و در بطری دربسته داخل یخچال نگهداری کرد و هربار با اضافه کردن آب و رقیق کردن شربت به مدت چند روز مصرف کرد.
Ingredients:
4 tablespoons khakshir, rinsed with cool water a few times as described above
1 tablespoon table sugar
1 tablespoon rose water *optional
Ice cubes
Water
Method:
Pour the khakshir seeds into a medium sized pitcher, top with 2 (8 ounce) glasses of water.
Dissolve sugar in a little warm water then add to the pitcher. Add a tablespoon rose water, stir well and pour into ice-filled glasses. For a slight variation you can add a teaspoon of tokhm-e sharbati (chia seeds) to the drink.
Serve chilled.
Enjoy!
4 tablespoons khakshir, rinsed with cool water a few times as described above
1 tablespoon table sugar
1 tablespoon rose water *optional
Ice cubes
Water
Method:
Pour the khakshir seeds into a medium sized pitcher, top with 2 (8 ounce) glasses of water.
Dissolve sugar in a little warm water then add to the pitcher. Add a tablespoon rose water, stir well and pour into ice-filled glasses. For a slight variation you can add a teaspoon of tokhm-e sharbati (chia seeds) to the drink.
Serve chilled.
Enjoy!