طرز تهیه خاگینه مغز دار تبریزی با شربت زعفرانی برای 4 نفر
آموزش پخت خاگینه مغز دار تبریزی با شربت زعفرونی بدون نیاز به فر (غذایی بسیار عالی و مناسب هم برای عصرانه هم برای افطار روزهای ماه مبارک، Zahra Samadieh) :عکس خاگینه تبریزی | Tabrizian Khagineh, sweet sessert of Tabriz
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
مواد لازم برای تهیه شربت
1 پیمانه شکر
1 پیمانه آب
1 تا 2 قطره آب لیمو
1 عدد هل
زعفران به میزان لازم
مواد لازم برای خاگینه
4 عدد تخممرغ
6 قاشق غذا خوری آرد
6 ق غ ماست
2 ق غ شکر
1 ق غ بکین گور
1 ق غ روغن مایع
نوک قاشق چای خوری وانیل
برای مواد میانی:
نصف پیمانه گردو خردشده و پسته خرد شده هر کدام
1 قاشق غذاخوری پودر دارچین
1 ق چای خوری پودر هل
Khagineh Iranian Sweet Omelette by turmericsaffron
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
#1
طرز تهیه
خاگینه مغز دار تبریزی یک عصرانه بسیار مقوی برای تمام فصول سال به خصوص ماه مبارک رمضان است.امیدوارم درست کنید و لذت ببرید...خب اول شربت خاگینه رو آماده میکنیم.یک لیوان شکر و آب رو توی یه شیر جوش بریزین خوب هم بزنید تا یه دست بشه بعد بذارین روی حرارت تا غلیظ بشه.مقداری که غلیظ شد زعفرون و هل رو اضافه کنید و یکی دو قطره آب لیمو برای اینکه شکرک نزنه بهش اضافه کنید.. غلیظ که شدحرارت رو خاموش کنید و اجازه بدین خنک بشه
حالا میریم سراغ خاگینه. ابتدا داخل ظرف مناسب تخم مرغ و شکر رو با هم زن بزنید تا لخت بشه و کرمی. بعد ماست رو اضافه کنید و هم بزنید. آرد و بکینپودر رو دو سه بار الک کنید تا سبک بشه. بعد وانیل رو به آرد اضافه کنید و مخلوط آرد رو به تخم مرغ و ماستتون اضافه کنید و هم بزنید تا یک دست بشه.
#2
توی یه ظرف نچسب مقداری روغن بریزین در حدی که کفش چرب بشه کافیه. حالا نصف مواد خاگینه رو بریزین داخل قابلمه و زیرش شعله پخش کن قرار بدین و روش دم کنی بذارین. یه خرده که خودشو گرفت دارچین و مغزگردو و مغز پسته و پودر هل رو روش پخش میکنیم و خیلی آروم بقیه مواد رو میریزیم ویه طرفش که پخت طرف بعدی رو هم میذاریم طلایی و خوش رنگ بشه
نکته : همیشه برای اینکه شربت شکرک نزنه یکی دو قطره ای لیمو یا جوهر لیمو بهش اضافه کنیدو زیر حرارت هم کم باشه.
نکته :فقط خاصیت خاگینه اینه زود ته میگیره و میسوزه پس مواظب حرارت گاز باشین خیلی کم باشه و زیرش هم شعله پخش کن حتما قرار بدین
نکته : اگر دوست داشتین رنگ خاگینه خوش رنگ بشه به مخلوط ماست و تخم مرغتون هنگام هم زدن زعفرون اضافه کنید اگر شیرینی زیاد دوس دارین مقدار شکر مواد خاگینه رو بیشتر بریزین. چون بیس خود خاگینه طعم شیرینی نداره و با اون شربت شیرین میشه
نکته : همیشه برای اینکه شربت شکرک نزنه یکی دو قطره ای لیمو یا جوهر لیمو بهش اضافه کنیدو زیر حرارت هم کم باشه.
نکته :فقط خاصیت خاگینه اینه زود ته میگیره و میسوزه پس مواظب حرارت گاز باشین خیلی کم باشه و زیرش هم شعله پخش کن حتما قرار بدین
نکته : اگر دوست داشتین رنگ خاگینه خوش رنگ بشه به مخلوط ماست و تخم مرغتون هنگام هم زدن زعفرون اضافه کنید اگر شیرینی زیاد دوس دارین مقدار شکر مواد خاگینه رو بیشتر بریزین. چون بیس خود خاگینه طعم شیرینی نداره و با اون شربت شیرین میشه