طرز تهیه دسر فرانسوی سوفله | آموزش پخت پیش غذای فرانسوی
سوفله (به فرانسوی: Soufflé) نوعی دسر یا پیش غذای سبک و پرهواست که در اویل قرن هجدهم به وجود آمدهاست. سوفله با افزودن مواد به سفیدهٔ تخم مرغ سفت شده و پخت در فر درست میشود. در نوع دسر شیرین سوفله، به سفیده تخم مرغ، شکر، آرد و مواد معطر افزوده شده سپس پخت میشود. به عنوان غذا از گوشت، ماهی، صدف، سبزیجات و مواد گوناگان دیگر پخته شده و به صورت پوره در میآید و ممکن است در آن زرده تخممرغ نیز بکار رود سپس به مواد سفیده تخم مرغ سفت شده اضافه شده در قالب پخته میشود. پس از پخت هوای داخل سفیده ۳–۲ برابر افزایش مییابد.
محبوبیت سوفله در اوایل قرن نوزدهم به سرآشپز فرانسوی ماری آنتون کارم بازمیگردد.
عکس دسر فرانسوی سوفله Soufflé
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
مواد لازم
پودر قهوه ۲ قاشق سوپخوری
آب گرم ۷ قاشق سوپخوری
پودر کاکائو ۲ قاشق سوپخوری
کره ۱ قاشق سوپخوری
پودر ژلاتین ۱ قاشق سوپخوری
شکر ۳/۴ پیمانه
وانیل شکری ۱/۴ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۲ عدد
خامه ۱ پیمانه
#1
طرز تهیه
زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا نمائید. زرده را با نصف شکر و وانیل با همزن برقی هم بزنید تا کرم رنگ شود. پودرقهوه را در دو قاشق سوپخوری آب گرم حل نموده، به زرده اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاَ یکدست شود. کاکائو و کره را روی آتش ملایم بگذارید تاکاکائو در کره حل شود. سپس پودر ژلاتین را به پنج قاق سوپخوری آب اضافه کرده و روی بخار آب قرار دهید. تا پودر ژلاتین در آب حل شود. مایه را در داخل ظرف زرده تخم مرغ نموده، خوب مخلوط نمائید. بعد خامه را باهمزن برقی هم بزنید تا فرم بگیرد و به مایه فوقالذکر اضافه کنید. سفیده تخم مرغ را در ظرف جداگانه با همزن برقی هم بزنید تا کف کند. یک چهارم شکر را به تدریج اضافه نمائید، و با درجه دو همزن برقی هم بزنید تا سفت شود. سپس آن را به مایه فوقالذکر با دقت اضافه کنید. مایه را در ظرف مورد نظر ریخته، به مدت نه ساعت در یخچال بماند، تا کاملاَ بسته شود. سپس ته ظرف را یک لحظه در آب گرم زده و در ظرف مورد نظر برگردانید.
A soufflé is a baked egg-based dish which originated in early eighteenth-century France. It is made with egg yolks and beaten egg whites combined with various other ingredients and served as a savory main dish or sweetened as a dessert. The word soufflé is the past participle of the French verb souffler which means "to blow", "to breathe", "to inflate" or "to puff".
History
The earliest mention of the soufflé is attributed to French master cook Vincent La Chapelle, in the early eighteenth century. The development and popularization of the soufflé is usually traced to French chef Marie-Antoine Carême in the early nineteenth century.
History
The earliest mention of the soufflé is attributed to French master cook Vincent La Chapelle, in the early eighteenth century. The development and popularization of the soufflé is usually traced to French chef Marie-Antoine Carême in the early nineteenth century.