خاگینه چیست؟ | طرز تهیه خاگینه نعنا
خاگینه نوعی خوراک ایرانی است که به عنوان دسر نیز سرو میشود. خاگینه نعنا نیز شکل تغییریافتهای از این خوراک است که بهویژه بین مردم آذربایجان رواج دارد. ترکیب تخم مرغ با ترهٔ کوهی و آرد در مناطقی مثل (اشن) به عنوان غذا یا عصرانه رواج دارد.اصلیترین ماده یا به عبارتی پایه تهیه خاگینه تخممرغ و سبزی است، که خاگ یعنی همان تخممرغ.
در جای جای ایران هر شهر و روستا برای خودشان خاگینه را به روش متفاوت و با ترکیبات متفاوتی درست میکنند؛ که تعدادی انواع آن عبارتند از:
خاگینه ساده، خاگینه گردو، خاگینه تبریزی، خاگینه عسلی، خاگینه پفی، خاگینه ماست، خاگینه اصفهانی، خاگینه قالبی، خاگینه کنجدی
خاگینه ساده، خاگینه گردو، خاگینه تبریزی، خاگینه عسلی، خاگینه پفی، خاگینه ماست، خاگینه اصفهانی، خاگینه قالبی، خاگینه کنجدی
مواد لازم
مواد لازم برای تهیه خاگینه (۱نفر):
تخم مرغ ۲ عدد
نعنا ۲ قاشق غذا خوری
زرد چوبه ۲/۳ قاشق غذا خوری
نمک به میزان دلخواه
#1
طرز تهیه خاگینه نعنا
تخم مرغها را در یک ظرف ریخته و خوب به هم بزنید. زرد چوبه را اضافه کرده مخلوط کنید. نعنا را ریخته و باز هم مخلوط کنید. ماهی تابهای که روغن داغ دارد را آماده کنید. مخلوط به دست آمده را دوباره به هم بزنید و بلافاصله در تابه بریزید و پس از مدت کوتاهی که مخلوط خود را گرفت، در همان ظرف برگردانید و در ظرف را بگذارید تا روی دیگرش نیز بپزد.
#2
ارزش غذایی
انرژی (کالری) : 172 کیلوکالری
کربوهیدرات : 7.34 گرم
پروتئین : 8.60 گرم
چربی : 12.15 گرم
آب : 105.16 گرم
فیبر : 0.73 گرم
قند : 3.82 گرم
کلسترول : 179.59 میلی گرم
*مقدار در100 گرم
انرژی (کالری) : 172 کیلوکالری
کربوهیدرات : 7.34 گرم
پروتئین : 8.60 گرم
چربی : 12.15 گرم
آب : 105.16 گرم
فیبر : 0.73 گرم
قند : 3.82 گرم
کلسترول : 179.59 میلی گرم
*مقدار در100 گرم
Akuri is a spicy scrambled egg dish eaten in Parsi cuisine of India.[1][2][3] Akuri is cooked until almost runny; the eggs are never overcooked. The main flavouring is fried onions and the spices used are ginger, coriander, chopped chilis, and black pepper.[2] Akuri is traditionally eaten with pav or double roti (types of Indian bread).
A less common version of akuri is bharuchi akuri, which contains nuts and dry fruits like cashews and raisins in addition to the other spices. This dish supposedly originated from the city of Bharuch in Gujarat, hence the name.
Egg bhurji is a similar egg dish eaten in many parts of the Indian subcontinent. Connoisseurs of these Indian scrambled egg varieties would argue that egg bhurjee and akuri are almost identical but distinct in taste.
A less common version of akuri is bharuchi akuri, which contains nuts and dry fruits like cashews and raisins in addition to the other spices. This dish supposedly originated from the city of Bharuch in Gujarat, hence the name.
Egg bhurji is a similar egg dish eaten in many parts of the Indian subcontinent. Connoisseurs of these Indian scrambled egg varieties would argue that egg bhurjee and akuri are almost identical but distinct in taste.