دستور پخت سریع فرنی | طرز تهیه فرنی با آرد گندم
آموزش پخت سریع و آسان فرنی خوشمزه و لذیذ در خانه برای 4 نفر :مواد لازم
آرد : هفت گرم معادل یک قاشق مربا خوری
شکر : یک قاشق مربا خوری سر خالی
آب : دویست گرم معادل 4 استکان
کره : 50 گرم
#1
طرز تهیه
آرد را در شیر سرد حل کنید و با شکر و آب بجوشانید. سپس کره را به آن بیافزایید و بگذارید بماند تا اندکی غلیظ شود. در این زمان مرتب آن را هم بزنید.
بعد از آماده شدن در ظرفی ریخته و در یخچال قرار دهید تا کمی سرد شود.
#2 مواد لازم
شیر دو لیوان
شکر دو قاشق سوپخوری
نشاسته دو قاشق سوپخوری
گلاب و وانیل به مقدار دلخواه
#2
طرز تهیه
ابتدا شیر سرد را به همراه نشاسته درون قابلمه بریزید و باهمزن دستی هم بزنید تا نشاسته در شیر حل شود. اگر این کار را زمانی که شیر داغ است انجام دهید احتمال گولهگوله شدن نشاسته در شیر وجود دارد.
بعد از حل شدن نشاسته قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و شکر را هم به آن اضافه کنید.
در طرز تهیه فرنی از زمانی که شیر را روی حرارت گاز قرار میدهید تا آماده شدن آن باید مدام فرنی را هم بزنید و حتی یک لحظه از آن غافل نشوید.
بعد از اینکه شیر جوش آمد حرارت را کم کنید و هم بزنید. غلطت فرنی به حدی میرسد که اگر یک لحظه دست از هم زدن بکشید چینهایی روی سطح آن ایجاد میشود.
حالا گلاب و وانیل را اضافه کنید و بعد از چند ثانیه هم زدن فرنی را از روی شعله بردارید.
سرو فرنی و چند نکته کاربردی در طرز تهیه فرنی :
فرنی را قبل از سرد شدن به ظرف سرو منتقل کنید. البته ترجیحاً از ظروف یکنفره استفاده کنید خصوصاً اگر قرار است این دسر را برای پذیرایی در میهمانیها بپزید. میتوانید برای روی فرنی از مقداری مربای آلبالو برای تزئین و طعم بهتر استفاده کنید.
میتوانید بعد از حل شدن نشاسته و یا آرد در شیر آن را به دو بخش تقسیم کنید. نصف مواد را در قابلمه دیگری روی گاز قرار دهید و در آخر داخل آن کمی پودر کاکائو آبشده و یا زعفران بریزید. با این کار یک دسر دورنگ دارید. طرز تهیه فرنی زعفرانی و یا کاکائویی کاملاً مشابه طرز تهیه فرنی است با این تفاوت که در آخرین مرحله یعنی قبل از اضافه کردن گلاب ماده غذایی رنگی را به آن اضافه میکنید.
وقتی میخواهید یک فرنی دورنگ سر سفره بیاورید باید هنگام سرو آن در ظروف موردنظرتان به صورت همزمان یک ملاقه از فرنی ساده و یک ملاقه از فرنی رنگی را از دو سمت مختلف داخل ظرف بریزید. اگر این کار را همزمان انجام دهید به هیچ عنوان دورنگ فرنی باهم مخلوط نمیشوند. همچنین میتوانید ابتدا یک لایه از فرنی را داخل ظرف سرو ریخته و پس از سرد شدن لایه بعدی را با رنگ دیگری روی آن بریزید.
دو روشی که در پخت فرنی به شما آموزش دادیم برای ۴ نفر کافی است؛ اما اگر دنبال دستور طرز تهیه فرنی برای ۸ نفر و یا بیشتر میگردید کافی است میزان مواد اولیه را دو یا چند برابر کنید.
اگر قرار است برای پذیرایی از میهمانانتان فرنی بپزید باید روش دوم را انتخاب کنید. طرز تهیه فرنی مجلسی با آرد برنج مرسومتر از فرنی با نشاسته است.
اگر میخواهید فرنی را برای نوزاد و یا کودکتان آماده کنید بهتر است در طرز تهیه فرنی نوزاد میزان شکر را کم و یا حذف کنید.
نکتهای که در بالا به آن اشاره کردیم در طرز تهیه فرنی با نشاسته برای گلودرد هم صدق میکند. اگر میخواهید برای تسکین درد گلو فرنی بپزید بهتر است آن را طبق روش اول و به کمک نشاسته آماده کنید. همچنین در چنین شرایطی باید میزان شکر را کم و یا حذف کنید.
هرچند که دسر فرنی از ترکیب شیر و آرد یا شیر و نشاسته به دست میآید؛ اما اگر شیر نداشتید و هوس کرده بودید یک دسر خوشمزه مانند فرنی بخورید، میتوانید طبق دستور طرز تهیه فرنی بدون شیر هم عمل کنید. در این دستور باید طبق روش اول یعنی فرنی با نشاسته پیش بروید و آب سرد را جایگزین شیر کنید.
اگر آرد برنج و یا نشاسته نداشتید میتوانید طبق دستور دوم آرد گندم را جایگزین آرد برنج کنید. طرز تهیه فرنی با آرد گندم هم بسیار ساده است و در زمان کوتاهی آماده میشود.