فرنی (Ferni) چیست؟ + عکس های مختلف از انواع فرنی
فرنی (Ferni) که در برخی قسمتهای شبهقاره هند مشابه زبان فارسی phirni نامیده میشود غذایی است که با آرد برنج و شیر و سایر افزودنیها پخته میشود و معمولا همراه غذای اصلی یا به عنوان دسر مصرف میشود.تصاویر مختلف و عکس های فرنی
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
طرز تهیه فرنی
آرد برنج را در ۳ پیمانه آب حل میکنند و از صافی میگذرانند. سپس ۱۵–۲۰ دقیقه روی آتش ملایم میپزند. شیر را اضافه میکنند و هم میزنند و ۱۰ دقیقه دیگر میپزند. شکر (در صورتیکه با مربا یا عسل یا شیره انگور میل نشود) و هل و گلاب را در مایهٔ فرنی میریزند و پس از دوسه جوش از روی آتش برمیدارند. فرنی را بدون شکر نیز درست میکنند و با شیرهٔ انگور یا عسل ویا مربای گل یا میوه میخورند.
آرد برنج را در ۳ پیمانه آب حل میکنند و از صافی میگذرانند. سپس ۱۵–۲۰ دقیقه روی آتش ملایم میپزند. شیر را اضافه میکنند و هم میزنند و ۱۰ دقیقه دیگر میپزند. شکر (در صورتیکه با مربا یا عسل یا شیره انگور میل نشود) و هل و گلاب را در مایهٔ فرنی میریزند و پس از دوسه جوش از روی آتش برمیدارند. فرنی را بدون شکر نیز درست میکنند و با شیرهٔ انگور یا عسل ویا مربای گل یا میوه میخورند.
فرنی با نشاسته
علاوه بر فرنی با آرد برنج، فرنی با نشاسته نیز تهیه میشود. در این دستورالعمل، نشاسته را داخل اندکی آب سرد حل کرده و سپس شیر و شکر (در صورتیکه با مربا یا عسل یا شیره انگور میل نشود) را به آن اضافه میکنیم. مخلوط را روی حرارت دائم به هم میزنیم تا سفت شود. سایر دستور پخت همانند فرنی با آرد برنج است. میتوان فرنی را یه صورت کاکائویی و زعفرانی نیز سرو کرد. برای فرنی کاکائویی کافی است مقداری کاکائو به فرنی اضافه کرد؛ و برای نوع زعفرانی یک قاشق زعفران آب کرده به آن اضافه میکنیم.
علاوه بر فرنی با آرد برنج، فرنی با نشاسته نیز تهیه میشود. در این دستورالعمل، نشاسته را داخل اندکی آب سرد حل کرده و سپس شیر و شکر (در صورتیکه با مربا یا عسل یا شیره انگور میل نشود) را به آن اضافه میکنیم. مخلوط را روی حرارت دائم به هم میزنیم تا سفت شود. سایر دستور پخت همانند فرنی با آرد برنج است. میتوان فرنی را یه صورت کاکائویی و زعفرانی نیز سرو کرد. برای فرنی کاکائویی کافی است مقداری کاکائو به فرنی اضافه کرد؛ و برای نوع زعفرانی یک قاشق زعفران آب کرده به آن اضافه میکنیم.
Kheer is a type of pudding from the Indian subcontinent, made by boiling milk and sugar with one of the following: rice, broken wheat, tapioca, vermicelli, or sweet corn. It is flavoured with cardamom, raisins, saffron, cashews, pistachios, almonds or other dry fruits and nuts. It is typically served during a meal or as a dessert.
The word "Kheer" is derived from the Sanskrit word for milk, Ksheer(क्षीर). Ksheer is also the archaic name for sweet rice pudding.
Origin
Kheer was a part of the ancient Indian diet and is mentioned in the Ayurveda.
According to the food historian K. T. Achaya, payas was a popular dish in ancient India, first mentioned in ancient Indian literature, it was a mixture of rice, milk and sugar, a formula that has endured for over two thousand years. Payas was also a staple Hindu temple food, in particular, it was associated with Lord Shiva and served as Prasāda to his devotees.
Etymology
The word "Kheer" is derived from the Sanskrit word for milk, Ksheer(क्षीर). Ksheer is also the archaic name for sweet rice pudding.
Origin
Kheer was a part of the ancient Indian diet and is mentioned in the Ayurveda.
According to the food historian K. T. Achaya, payas was a popular dish in ancient India, first mentioned in ancient Indian literature, it was a mixture of rice, milk and sugar, a formula that has endured for over two thousand years. Payas was also a staple Hindu temple food, in particular, it was associated with Lord Shiva and served as Prasāda to his devotees.