طرز تهیه آش گندم در خانه | دستور پخت آش گندم زنجانی
آش گندم از انواع آشهای ایرانی است. اما مواد آن با سایر آشها فرق دارد. برای تهیه آن به پیاز، حبوبات شامل نخود، لوبیاچیتی، عدس و گندم به همراه روغن و نمک و فلفل و گوشت نیاز است. وقتی همه مواد پخت و جا افتاد آش آمادهاست و روی آن را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین میکنند.آش گندم به روشهای گوناگون تهیه میشود. آش گندم همچنین غذای محلی استان زنجان است. در زنجان گندم را تمیز کرده و میشویند. سپس در آب خیس میکنند و پس از نرم شدن در شیر میپزند. در آذربایجان به این آش هدیگ میگویند.
مواد لازم
اسفناج: ۲ کیلو
حبوبات از همه نوع (نخود- لوبیاـ عدس ـ باقلای خشک): نیم کیلو
پیاز درشت: ۴ تا ۵ عدد
گندم: ۲۵۰ گرم
روغن: به مقدار کافی
نمک و فلفل: به مقدار کافی
#1
طرز تهیه
نکته حساس برای تهیه این آش آنست که حبوبات و گندم آن قبلا خیس شده و کاملا پخته شود تا لعاب بیاندازد چون این آش برنج ندارد. پیاز را خرد مینماییم و با روغن سرخ میکنیم. در صورت تمایل کمی زردچوبه به آن میزنیم تا بپزد و مرتب آنرا بهم میزنیم تا آش لعاب بیاندازد اسفناج را تمیز کرده درشت خرد میکنیم و داخل آش میریزیم. وقتی تمام مواد آش پخته شد و جا افتاد، آش را میکشیم و روی آنرا کمی پیاز سرخ کرده و نعناع میدهیم اگر بخواهیم لعاب آش بیشتر شود ممکن است ۲ قاشق سوپخوری آرد را با یکی دو قاشق روغن کمی سرخ کنیم و در اواخر طبخ در آش بریزیم و بهم بزنیم و بعد از چند جوش آ ش را بکشیم.
Ash-e Gandom (Wheat pottage) is called Ash-e Imam Hossein , too. This pottage is made of wheat, barely, pea, lentil, vetch, pottage vegetable, white bean, red bean, wax bean, navy bean, salt, red pepper, caraway, thyme, oregano.
tappersia.com