طرز تهیه موس کیک شکلاتی | آموزش پخت موس کیک شکلاتی در خانه
آموزش کامل پخت موس کیک شکلاتی خوشمزه و محبوب در خانه :موس کیک شکلاتی یک دسر جذاب و خوشمزه و پر طرفدار است که از ترکیب کیک و دسر تشکیل میشود که ترکیب این دو شکل و طعم جذابی به این دسر میدهد.
تصویر موس کیک شکلاتی خوشمزه برگرفته از BBC
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
عکس موس کیک شکلاتی | Triple Chocolate Mousse Cake
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
مواد لازم
مواد لازم برای خمیر پایه کیک
قالبهای کیک بدنه و زیره جدا مناسب است. قالب باید با کره چرب شود و نیاز به کاغذ روغنی ندارد. مقدار مواد برای درست کردن دو کیک بزرگ
آرد الک شده ۷۰ گرم
کره ۹۰ گرم
شکر ۷۰ گرم
شکلات دارک ۲۷۰ گرم
تخم مرغ ۴ عدد
خامه ۱۱۰ گرم
گردو خرد شده ۱۲۰ گرم
(Also The Crumbs Please) The Chocolate Mousse Cake
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
#1
طرز تهیه
۱. کره و شکلات را درون کاسه ریخته، کاسه را بر روی یک قابلمه آبجوش گذاشته کمی بهم زده و حرارت میدهیم تا شکلات و کره ذوب شوند خامه را نیز اضافه میکنیم و بهم میزنیم.
۲. تخم مرغ کامل و شکر را با همزن با درجه کم بهم میزنیم تا مایه بخوبی پف کند و دانههای شکر در تخم مرغ حل شود ولی نه بحدی که تخم مرغ به مانند کیک اسفنجی سفت شود.
۳. آرد را با الک با مایه تخم مرغ با لیسک خمیر مخلوط میکنیم تا سفیدی آرد ناپدید شود.
۴. شکلات و کره و خامه ذوب شده و گردوی خرد شده را به مایه اضافه کرده بخوبی مخلوط میکنیم.
۵. مایه را تقسیم بر دو کرده (تقریباً هر کیک ۴۸۰ گرم میشود) و هر قسمت را در درون قالب کیک که با کره بخوبی چرب شده است میریزیم.
۶. پایه کیک را در فری که با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه میپزیم.
۷. بعد از اینکه از فر درآوردیم و کمی سرد است با کف لیوان کمی روی آن فشار وارد میکنیم که سطح ناهموار آن صاف شود.
۸. با کاردک لبههای کیک را ممکن است به قالب چسبیده باشد را جدا میکنیم. تا اینجا پایه کیک حاضر است.
#2 مواد لازم برای موس شکلات
مقدار لازم برای دو عددکیک بزرگ تقریباً وزن مایه موس برای هر یک حدود ۶۰۰-۶۴۰ گرم در میآید:
خامه ۵۵۰ گرم
شکلات دارک خرد شده (یا ۳۰۰ گرم شکلات دارک و ۷۵ گرم جرم کاکائو) ۳۷۵ گرم
زرده تخم مرغ ۹
شکر برای شربت ۱۴۰ گرم
آب برای شربت شکر ۸۰ میلی لیتر
عدد
ورقه ژلاتین ۵ ورق
#2
طرز تهیه
ورقه ژلاتین را در آب سرد خیس کرده. بطوریکه فراموش نشود دم دست میگذاریم.
۱. آب و شکر را بر روی حرارت قرار میدهیم تا تبدیل به گرمای شربت به ۱۱۸ درجه برسد.
۲. خامه را به تنهایی همزده تا اینکه تا حدی که اثر همزن کمی بر روی آن بماند و هنوز تا حدی روان باشد. خامه به هیچوجه نباید سفت شود.
۳. زرده را با همزن میزنیم تا بخوبی مخلوط و روان شود نه تا حدی که سفت و سفید رنگ شود.
۴. شکلات را درون یک کاسه بزرگ ریخته کاسه را درون آب داغ قرار داده تا شکلات ذوب شود.
۵. شربت داغ را به تخم مرغ همزده شده اضافه میکنیم درجه همزن را تند میکنیم تا شربت با تخم مرغ مخلوط شده و مایه کاملاً سفت و سفید شود.
۶. ورقه ژلاتین را از آب در آورده درون یک کاسه ریخته کاسه را درون آبجوش گذاشته تا ژلاتین حل شود.
۷. مایه تخم مرغ را با لیسک کمکم به خامه افزوده به خوبی مخلوط میکنیم تا مایه یکدست شود. سپس شکلات ذوب شده و گرم را نیز کمکم به مایه زرده و خامه اضافه میکنیم و خوب با لیسک مخلوط میکنیم. ژلاتین حل شده را به مواد دیگر اضافه میکنیم.
۸. مایه را به سرعت وزن کرده سپس تقسیم بر دو کرده و بلافاصله و قبل از اینکه ژلاتین سفت شود بر روی پایه کیک درون قالب کیک میریزیم. قالب را خوب با دو دست میچرخانیم تا حفره خالی بین موس و پایه کیک باقی نماند؛ و با لیسک روی آن را صاف میکنیم. سپس موس کیک را در فریزر میگذاریم تا موس سفت شود. بهتر است یک روز بماند.
مقداری شکلات را سائیده و آماده میگذاریم. هر کیک ۱۲۵ گرم شکلات و خامه نیاز دارد.
شکلات تلخ خرد شده ۱۵۰ گرم
خامه تازه ۱۰۰ گرم
خامه را گرم کرده شکلات خرد را در آن ذوب و مخلوط میکنیم. مخلوط را نصف کرده. دو موس کیک را از فریزر درآورده و مخلوط شکلات و خامه روان را بر روی موس کیک میریزیم کیک را با دو دست میچرخانیم تا سطح آن صاف شود. اگر سطح کیک به علت سردی موس صاف و هموار نشد با شعله افکن گرم میکنیم و با لیسک روی آن را صاف میکنیم. شکلات نباید سفت شود تا تزئینات روی آن بچسبد.
در آخر شکلات سائیده شده را بر وقتی هنوز مخلوط خامه و شکلات سفت نشده و چسبناک است بر روی کیک میریزیم تا بهم بچسبد.
نحوه درآوردن از قالب
موس کیک را بعد از ریختن شکلات سائیده شده دوباره توی فریزر به مدت نیم ساعت میگذاریم بماند تا پوشش آن سفت شود.
موس کیک را از فریزر درآورده و با شعله افکن اطراف قالب را گرم کرده و بدنه قالب را جدا میکنیم.
دوباره موس کیک را توی فریزر بر میگردانیم تا یک ساعت بماند و اطراف آن سفت شود.
موس کیک را از فریزر درآورده و لایه زیر قالب را جدا میکنیم. سپس در یخچال یک ساعت میگذاریم تا کمی نرم شود.
موس کیک را از یخچال درآورده و با کاردی که در آب گرم کمی گرم شده است به چهار قسمت تقسیم میکنیم.
اطراف هر قسمت را با نایلکس میپیچیم ولی سطح رویی را به علت خرد شدن تزئینات روباز میگذاریم بماند.
موس کیکی که به چهار قسمت تقسیم شده را در فریزر نگهداری میکنیم.
INGREDIENTS
Cake
1/2 cup (75 g) unbleached all-purpose flour
1/4 cup (55 g) sugar
2 tbsp cocoa powder, sifted
1/4 tsp baking soda
1/3 cup (75 ml) water
2 tbsp (30 ml) canola oil
1 tsp (5 ml) white vinegar
Chocolate Mousse
7 oz (200 g) dark chocolate, chopped
1 tsp gelatin
2 tbsp (30 ml) water
1/2 cup (105 g) sugar
2 cups (500 ml) 35% heavy cream
Ganache
3 oz (85 g) dark chocolate, chopped
1/3 cup (75 ml) 35% heavy cream
PREPARATION
Cake
With the rack in the middle position, preheat the oven to 350°F (180°C). Butter an 8-inch (20 cm) springform pan and line the bottom with parchment paper.
In a bowl, combine the dry ingredients. Stir in the water, oil and vinegar with a whisk until smooth. Spoon into the prepared pan.
Bake for 10 to 12 minutes or until a toothpick inserted into the centre of the cake comes out clean. Let cool on a wire rack. Do not unmould.
Chocolate Mousse
In a bowl placed over a pot of simmering water or in the microwave oven, melt the chocolate. Let cool slightly.
In a small bowl, sprinkle the gelatin over the water and let bloom for 5 minutes.
In a small saucepan over medium heat, heat cup (60 ml) of the cream with the sugar until the sugar has dissolved. Remove from the heat and stir in the gelatin until completely dissolved. Add the cream mixture to the melted chocolate and stir to combine.
In another bowl, whip the remaining cream (1 3/4 cups / 430 ml) with an electric mixer until stiff peaks form. Combine one-quarter of the whipped cream with the chocolate mixture. With a spatula, gently fold in the remaining cream. Spoon onto the cake in an even layer. Refrigerate for 4 hours or freeze.
Assembly
Unmould the cake and place on a serving platter. If frozen, leave the cake at room temperature for 1 hour.
Place the chocolate in a bowl. Set aside.
In the microwave oven or in a small saucepan, bring the cream to a boil. Add to the chocolate and let melt for 1 minute. With a spatula, stir the ganache until smooth. Pour over the cake, letting it run over the sides.
Cake
1/2 cup (75 g) unbleached all-purpose flour
1/4 cup (55 g) sugar
2 tbsp cocoa powder, sifted
1/4 tsp baking soda
1/3 cup (75 ml) water
2 tbsp (30 ml) canola oil
1 tsp (5 ml) white vinegar
Chocolate Mousse
7 oz (200 g) dark chocolate, chopped
1 tsp gelatin
2 tbsp (30 ml) water
1/2 cup (105 g) sugar
2 cups (500 ml) 35% heavy cream
Ganache
3 oz (85 g) dark chocolate, chopped
1/3 cup (75 ml) 35% heavy cream
PREPARATION
Cake
With the rack in the middle position, preheat the oven to 350°F (180°C). Butter an 8-inch (20 cm) springform pan and line the bottom with parchment paper.
In a bowl, combine the dry ingredients. Stir in the water, oil and vinegar with a whisk until smooth. Spoon into the prepared pan.
Bake for 10 to 12 minutes or until a toothpick inserted into the centre of the cake comes out clean. Let cool on a wire rack. Do not unmould.
Chocolate Mousse
In a bowl placed over a pot of simmering water or in the microwave oven, melt the chocolate. Let cool slightly.
In a small bowl, sprinkle the gelatin over the water and let bloom for 5 minutes.
In a small saucepan over medium heat, heat cup (60 ml) of the cream with the sugar until the sugar has dissolved. Remove from the heat and stir in the gelatin until completely dissolved. Add the cream mixture to the melted chocolate and stir to combine.
In another bowl, whip the remaining cream (1 3/4 cups / 430 ml) with an electric mixer until stiff peaks form. Combine one-quarter of the whipped cream with the chocolate mixture. With a spatula, gently fold in the remaining cream. Spoon onto the cake in an even layer. Refrigerate for 4 hours or freeze.
Assembly
Unmould the cake and place on a serving platter. If frozen, leave the cake at room temperature for 1 hour.
Place the chocolate in a bowl. Set aside.
In the microwave oven or in a small saucepan, bring the cream to a boil. Add to the chocolate and let melt for 1 minute. With a spatula, stir the ganache until smooth. Pour over the cake, letting it run over the sides.