طرز تهیه کیک اپرا (Opera cake) | آموزش پخت جدید کیک اپرا
کیک اپرا (به انگلیسی: Opera cake) یک نوع کیک فرانسوی است. این کیک دارای لایههای کیک اسفنجی با طعم بادام (شناخته شده به عنوان ژوکوند در فرانسه)، شربتِ قهوه، لایهای از گاناش و کرم کرهای با طعم قهوهاست. سطح بالای کیک با شکلات پوشانده میشود.
این کیک تشکیل شده از لایه هایی از شکلات،قهوه،ژکوند کیک وبسیار خوشمزه
کیک اپرا | Opera cake
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
مواد لازم
مواد لازم ژکوند کیک
50 گرم آرد الک شده
150 گرم آرد بادام الک شده
160 گرم پودر شکر
25 گرم کره پاستوریزه ذوب شده
4 عدد تخم مرغ کامل
4 عدد سفیده تخم مرغ
1/4 ق چ وانیل
1 ق س شکر
مواد لازم کرم قهوه
کره نرم 125 گرم یا 25 گرم کره و 75 گرم خامه فرم گرفته
2 ق چ قهوه فوری
55 گرم شکر قهوه ای
1 عدد زرده تخم مرغ
60 میلی لیتر شیر
مواد لازم سس یا شیره قهوه
80 میلی لیتر آب جوش
2 ق س قهوه فوری
2 ق س شکر
مواد لازم گاناش
160 گرم شکلات تلخ
80 میلی لیتر خامه صبحانه
#1
طرز تهیه
سفیده ها را بزنید کمی که فرم گرفت ۱ ق س شکر را به آن اضافه کنید دوباره بزنید تا کاملا فرم بگیرد. ۴ عدد تخم مرغ و پودر شکر و وانیل را بزنید تا کرم رنگ شود.آرد و پودر بادام را اضافه کرده و در آخر کره را اضافه کنید و با سفیده ها مخلوط کنید مواد را در سینی۳۰ در ۴۰ که کاغذ انداخته ایم در فر از قبل گرم شده طبقه وسط با دمای ۱۸۰ به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بگذارید
برای کرم قهوه شیر،شکرو قهوه را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم مرتب هم میزنیم تا شکر حد شود اگر در این مرحله بجوشد شیر میبرد.زرده تخم مرغ را زده به تدریج شیر داغ را به آن اضافه میکنیم و دوباره روی حرارت گذاشته تا ۵ دقیقه بجوشد سپس کنار بگذارید تا خنک شود.کره را با همزن برقی زده تا نرم شود و مواد خنک شده را به تدریج به آن اضافه کنید تا مواد یکدست شود
برای سس با شیره قهوه تمام مواد را با هم مخلوط کرده روی حرارت ملایم مرتب بهم هم میزنیم تا شکر حل شود به جوش که آمد فقط ظرف را تکان میدهیم تا کف نکند کمی که غلیظ شد سس آماده است
#2
برای گاناژ شکلات و خامه را روی حرارت بن ماری گذاشته تا مایع یکدست شود
کیک خنک شده را به ۳ قسمت تقسیم کرده روی لایه اول با برس سس بمالید سپس کرم قهوه را روی سطح کیک پخش کنیدو یک لایه گاناژ در این مرحله گاناژ را آرام پخش کنید که با کرم قهوه مخلوط نشود و یک لایه کیک این کار را ادامه دهید تا لایه آخر
برای لایه آخر اضافه گاناژ را پخش کرده ،شکلات سفید را راه راه کشیده با خلال دندان به صورت رفت و برگشت روی آن میکشیم. (آشپز : Abgineh)
Opera cake (French: Gâteau opéra) is a French cake. It is made with layers of almond sponge cake (known as Joconde in French) soaked in coffee syrup, layered with ganache and coffee (or Grand Marnier) French buttercream, and covered in a chocolate glaze.
According to Larousse Gastronomique, "Opéra gâteau is an elaborate almond sponge cake with a coffee and chocolate filling and icing."
Origin
The cake was popularized by the French pâtisserie house Dalloyau, but its origin is unclear. One creator-claimant, at Dalloyau in 1955 is Cyriaque Gavillon, grandfather to Christelle Bernardé, current co-president, named by his wife Andrée Gavillon after the Opéra Garnier.
Gaston Lenôtre (1920–2009) also claimed the honour of inventing the dessert in 1960, though an advertisement in Le Gaulois in 1899 offers a "gâteau opéra"
According to Larousse Gastronomique, "Opéra gâteau is an elaborate almond sponge cake with a coffee and chocolate filling and icing."
Origin
The cake was popularized by the French pâtisserie house Dalloyau, but its origin is unclear. One creator-claimant, at Dalloyau in 1955 is Cyriaque Gavillon, grandfather to Christelle Bernardé, current co-president, named by his wife Andrée Gavillon after the Opéra Garnier.
Gaston Lenôtre (1920–2009) also claimed the honour of inventing the dessert in 1960, though an advertisement in Le Gaulois in 1899 offers a "gâteau opéra"