طرز تهیه کیک موکا | آموزش پخت کیک شکلات قهوه
کیک موکا یا کیک شکلات قهوه یک کیک کافی شاپی محسوب می شود که میان آن می تواند کرم های متفاوتی مثل کرم موکا، کرم شکلاتی و کرم وانیل قرار بگیرد.علت اینکه این اسم را دارد این است که این کیک ترکیبی از پودر شکلات و پودر قهوه ( نسکافه ) است. قدمت این کیک زیاد نیست و با رایج شدن کیک های شکلاتی دستور پخت این کیک هم رواج پیدا کرد.
مواد لازم برای کیک موکا شکلاتی
آرد 2 لیوان
شکر 1 و 1/3 لیوان
کره 185 گرم
شیر یا آب ولرم 1 لیوان
پودر نسکافه یا پودر قهوه فوری 1 قاشق چایخوری
پودر کاکائو 4 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 3 عدد
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
کره 220 گرم
آرد 5 قاشق غذاخوری
خامه 1/2 لیوان
شیر 1/2 لیوان
پودر قند 2 لیوان
پودر نسکافه 4 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
آرد 2 لیوان
شکر 1 و 1/3 لیوان
کره 185 گرم
شیر یا آب ولرم 1 لیوان
پودر نسکافه یا پودر قهوه فوری 1 قاشق چایخوری
پودر کاکائو 4 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 3 عدد
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
کره 220 گرم
آرد 5 قاشق غذاخوری
خامه 1/2 لیوان
شیر 1/2 لیوان
پودر قند 2 لیوان
پودر نسکافه 4 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود ؛ کره که در دمای اتاق نرم شده است و شکر را داخل کاسه ای بریزید و با همزن بزنید تا کرمی و یکدست شود سپس تخم مرغ ها را به نوبت اضافه کنید و بزنید ( هر تخم مرغ را پس از اضافه کردن به مدت 1 دقیقه بزنید ).
مواد خشک ( آرد ، بکینگ پودر ، نمک ، پودر کاکائو ، پودر نسکافه یا قهوه ) را مخلوط کنید و روی مایه کیک الک نمایید و همزمان شیر یا آب را اضافه کنید ( کمی آرد و کمی شیر و مجدد کمی آرد و کمی شیر تا مواد تمام شوند ) ، مایه کیک را داخل قالب که ته آن کاغذ روغنی قرار داده اید بریزید و به مدت 1 ساعت در فر قرار دهید تا بپزد سپس کناری قرار دهید تا خنک شود.
برای تهیه کرم موکا ابتدا آرد را با شیر مخلوط کنید سپس خامه و پودر کاکائو را اضافه کنید ، مواد را داخل قابلمه کوچکی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود سپس از روی حرارت بردارید و کناری قرار دهید تا خنک شود.
کره نرم شده در دمای اتاق را 2 دقیقه با همزن بزنید سپس پودر قند و پودر نسکافه را اضافه کنید و مجدد بزنید تا سبک شود ، مخلوط کره را به مخلوط خامه ای که خنک شده است اضافه کنید و مخلوط کنید تا کرم موکا یکدست شود ( در صورت تمایل میتوانید برای سفت تر شدن کرم ، آن را 15 دقیقه داخل یخچال قرار دهید ).
کیک را پس از اینکه خنک شد به 2 یا 4 قسمت برش بزنید ( میتوانید برای داشتن کیک 4 لایه مقدار مواد را 2 برابر کنید و همزمان 2 کیک تهیه کنید و با برش هر کیک به 2 قسمت 4 کیک داشته باشید ).
کرم موکا را با کاردک میان هر لایه کیک قرار دهید ( مقدار استفاده از این کرم سلیقه ای میباشد ، همچنین میتوانید در صورت تمایل مقداری گردوی خرد شده روی کرم موکا بپاشید سپس لایه بعدی کیک را قرار دهید ).
پس از پایان کار روی کیک را با سس شکلاتی پوشش دهید ( میتوانید از کرم موکا هم برای تزیین روی کیک استفاده کنید یا با خامه ، باتر کرم و هر نوع کرمی که دوست دارید روی کیک را پوشش دهید ).
کیک اماده را حداقل به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا خوب سرد شود سپس برش بزنید و همراه با نوشیدنی های دلخواه سرو کنید.
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود ؛ کره که در دمای اتاق نرم شده است و شکر را داخل کاسه ای بریزید و با همزن بزنید تا کرمی و یکدست شود سپس تخم مرغ ها را به نوبت اضافه کنید و بزنید ( هر تخم مرغ را پس از اضافه کردن به مدت 1 دقیقه بزنید ).
مواد خشک ( آرد ، بکینگ پودر ، نمک ، پودر کاکائو ، پودر نسکافه یا قهوه ) را مخلوط کنید و روی مایه کیک الک نمایید و همزمان شیر یا آب را اضافه کنید ( کمی آرد و کمی شیر و مجدد کمی آرد و کمی شیر تا مواد تمام شوند ) ، مایه کیک را داخل قالب که ته آن کاغذ روغنی قرار داده اید بریزید و به مدت 1 ساعت در فر قرار دهید تا بپزد سپس کناری قرار دهید تا خنک شود.
عکسی از کیک موکا | Rum-Mocha Walnut Layer Cake
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
کره نرم شده در دمای اتاق را 2 دقیقه با همزن بزنید سپس پودر قند و پودر نسکافه را اضافه کنید و مجدد بزنید تا سبک شود ، مخلوط کره را به مخلوط خامه ای که خنک شده است اضافه کنید و مخلوط کنید تا کرم موکا یکدست شود ( در صورت تمایل میتوانید برای سفت تر شدن کرم ، آن را 15 دقیقه داخل یخچال قرار دهید ).
کیک را پس از اینکه خنک شد به 2 یا 4 قسمت برش بزنید ( میتوانید برای داشتن کیک 4 لایه مقدار مواد را 2 برابر کنید و همزمان 2 کیک تهیه کنید و با برش هر کیک به 2 قسمت 4 کیک داشته باشید ).
کرم موکا را با کاردک میان هر لایه کیک قرار دهید ( مقدار استفاده از این کرم سلیقه ای میباشد ، همچنین میتوانید در صورت تمایل مقداری گردوی خرد شده روی کرم موکا بپاشید سپس لایه بعدی کیک را قرار دهید ).
پس از پایان کار روی کیک را با سس شکلاتی پوشش دهید ( میتوانید از کرم موکا هم برای تزیین روی کیک استفاده کنید یا با خامه ، باتر کرم و هر نوع کرمی که دوست دارید روی کیک را پوشش دهید ).
کیک اماده را حداقل به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا خوب سرد شود سپس برش بزنید و همراه با نوشیدنی های دلخواه سرو کنید.