طرز تهیه سالاد لوبیای سبز | آموزش تهیه سالاد لوبیا سبز برای ۴ تا ۶ نفر
آموزش تهیه سالاد لوبیای سبز | آموزش تهیه سالاد لوبیا سبز برای ۴ تا ۶ نفر در خانه :سالاد سه لوبیای مدیترانه ای | Mediterranean Three Bean Salad
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
Green Bean Salad with Basil, Balsamic, and Parmesan
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
مواد لازم
لوبیا سبز تازه و سر و دم زده (۳۵۰ گرم)
جعفری تازه (درشت خرد شده) (۱/۳ پیمانه یا فنجان)
پیاز حلقه حلقه شده (۴ عدد)
کرفس خرد شده (۲ ساقه)
روغن زیتون (۲ قاشق غذا خوری)
آب لیمو (۲ قاشق غذا خوری)
لیمو قاچ شده (اختیاری)
#1
طرز تهیه
در نیمی از بشقاب مایکروویو لوبیا سبزهای پاک شده را ریخته و ۲ قاشق غذاخوری آب به روی آنها میریزیم. در درجه بالا و به مدت ۵ دقیقه حرارت میدهیم. سپس آبگیری کرده با آب سرد آبکشی میکنیم. پس از آن به بشقاب پذیرایی منتقل کرده کرفس، جعفری، پیاز، روغن زیتون و لیمو قاچ شده را میافزاییم. روی سالاد را بپوشانید و برای جا افتادن به مدت ۳۰ دقیقه سالاد را در دمای محیط به حال خود رها کنید. پس از این مدت سالاد حاضر است.
A salad is a dish consisting of a mixture of small pieces of food, usually vegetables or fruit. However, different varieties of salad may contain virtually any type of ready-to-eat food. Salads are typically served at room temperature or chilled, with notable exceptions such as south German potato salad which can be served warm.
Garden salads use a base of leafy greens such as lettuce, arugula/rocket, kale or spinach; they are common enough that the word salad alone often refers specifically to garden salads. Other types include bean salad, tuna salad, fattoush, Greek salad (vegetable-based, but without leafy greens), and sōmen salad (a noodle-based salad). The sauce used to flavor a salad is commonly called a salad dressing; most salad dressings are based on either a mixture of oil and vinegar or a fermented milk product like kefir.
Garden salads use a base of leafy greens such as lettuce, arugula/rocket, kale or spinach; they are common enough that the word salad alone often refers specifically to garden salads. Other types include bean salad, tuna salad, fattoush, Greek salad (vegetable-based, but without leafy greens), and sōmen salad (a noodle-based salad). The sauce used to flavor a salad is commonly called a salad dressing; most salad dressings are based on either a mixture of oil and vinegar or a fermented milk product like kefir.