آموزش / طرز تهیه سالاد سزار / چگونه سالاد معروف سزار را در خانه درست کنیم؟
سالاد سزار نوعی سالاد متشکل از کاهوی رومی، تکههای خرد شده نان تست با پنیر پارمزان، آب لیموترش، روغن زیتون، تخم مرغ، سس ووسترشر، سیر و فلفل سیاه است. تنوع زیادی در تهیهی سالاد سزار وجود دارد که از جملهی آنها میتوان به استفاده از مرغ گریلشده، ماهی کولی و بیکن اشاره کرد.تاریخچه
پیشینه تهیه و در کل ابداع این سالاد به صاحب رستورانی به نام سزار کاردینی (Caesar Cardini) میرسد. سزار کاردینی مهاجری از ایتالیا بود که در مکزیک و ایالات متحده به فعالیت در زمینه صنعت غذا و رستورانداری پرداخت. کاردینی علیرغم زندگی در سن دیگو، برای گریز از محدودیت های موجود در شهر تیجوانا مشغول به کار شد. دختر سزار کاردینی، رزا کاردینی (2003-1928) در رابطه با این سالاد اینگونه بیان میکند: پدرم هنگامی که در چهارم جولای 1924 با عجله تخته آشپزخانه را درون ظرفی خالی نمود، این سالاد به دست آمد. کاردینی این سالاد را با تمام آنچه در دست داشت، در واقع با کمی استعداد و پرتاب محتویات باقی مانده توسط آشپز به داخل ظرفی دیگر تهیه کرد.
معرفی مختصر
:وعده پیشغذا
خاستگاه مکزیک
منطقه یا ناحیه تیخوانا
ایجادکننده(ها) سزار کاردینی
دمای سرو خنک یا دمای محیط
ترکیبات اصلی
کاهوی رومی
کروتن: نان تست برشته یا سرخ شده
لیموترش
روغن زیتونو سس خردل در صورت لازم توسط سرآشپز علی اسبقی پیشنهاد می کنیم
تخممرغ
سس ووسترشر
سیر
فلفل سیاه
انواع Multiple
A Caesar salad (also spelled Cesar and Cesare) is a green salad of romaine lettuce and croutons dressed with lemon juice (or lime juice), olive oil, egg, Worcestershire sauce, anchovies, garlic, Dijon mustard, Parmesan cheese, and black pepper.
In its original form, this salad was prepared and served tableside.
The salad"s creation is generally attributed to restaurateur Caesar Cardini, an Italian immigrant who operated restaurants in Mexico and the United States. Cardini was living in San Diego but he was also working in Tijuana where he avoided the restrictions of Prohibition. His daughter Rosa recounted that her father invented the salad at his restaurant Caesar"s (at the Hotel Cesar) when a Fourth of July rush in 1924 depleted the kitchen"s supplies. Cardini made do with what he had, adding the dramatic flair of the table-side tossing "by the chef." A number of Cardini"s staff have said that they invented the dish.
In its original form, this salad was prepared and served tableside.
History
The salad"s creation is generally attributed to restaurateur Caesar Cardini, an Italian immigrant who operated restaurants in Mexico and the United States. Cardini was living in San Diego but he was also working in Tijuana where he avoided the restrictions of Prohibition. His daughter Rosa recounted that her father invented the salad at his restaurant Caesar"s (at the Hotel Cesar) when a Fourth of July rush in 1924 depleted the kitchen"s supplies. Cardini made do with what he had, adding the dramatic flair of the table-side tossing "by the chef." A number of Cardini"s staff have said that they invented the dish.
مواد لازم (برای ۴ نفر)
:سینه مرغ/۱۵۰گرم/۲۵۰کیلوکالری
نان تست سبوس دار/۹۰گرم/۲۴۰کیلوکالری
کاهو پیچ/۶لیوان/۱۵۰کیلوکالری
پنیر پارمیزان رنده شده/۹۰گرم/۱۱۰کیلوکالری
فلفل سیاه به میزان/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری
روغن زیتون/۲مرباخوری/۹۰کیلوکالری
سس سالاد/۴غذاخوری/۳۶۰کیلوکالری
طرز تهیه:
نان تست را در ابعاد کوچک (به اندازه حبه قند) برش و در یک قاشق مرباخوری روغن زیتون تفت دهید. سپس تکههای نان را روی حوله یک بار مصرف بگذارید تا روغن اضافه شان گرفته شود. تکههای مرغ را نیز در تابه خط دار که کف آن با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون چرب شده است، گریل کنید و سپس برش بزنید. در کاسهای بزرگ، کاهوها را به قطعات بزرگی خرد کنید. برای تهیه سس این سالاد هم یک زرده تخم مرغ را در مخلوط کن بریزید و کمکم و هنگام کار کردن مخلوط کن، به آن روغن زیتون اضافه کنید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا مایع غلیظی به دست آید. سپس به این مخلوط آب یک لیموی تازه را اضافه کنید و کمی در آن سرکه بریزید. بعد از تهیه سس اولیه، برای این حجم سالاد، ۴ قاشق غذاخوری از سس را با نیمی از پنیر پارمیزان مخلوط کنید. هنگام سرو سالاد نیز ابتدا کاهو را اضافه کنید، روی آنها سس مخلوط شده با پنیر پارمیزان بریزید، سپس مرغهای گریل شده را بیفزایید و سپس تکههای نان را قرار دهید و در آخر روی تمام محتویات پنیر پارمیزان بپاشید. به این ترتیب سالاد شما آماده خوردن خواهدبود.
نکات
سالاد سزار از سالادهای ایتالیایی است که در سالهای اخیر در منوی رستورانهای ایتالیایی به چشم میخورد. در تهیه این سالاد گاهی اشتباههایی میبینیم که نشان از ناآگاهی تهیه کننده سالاد دارد. سالاد سزار، سالادی است که با پنیر پارمیزان طعم دار میشود، به آن سس مایونز اضافه نمیکنند و با مرغ گریل شده (نه سرخ شده) یا بدون آن و نانهای تست سرخ شده در روغن زیتون آماده سرو میشود. علاوه بر اینها، نکتههای دیگری نیز وجود دارد که رعایتشان به هر چه خوشمزه تر شدن این سالاد کمک میکند:
برای طعم دار کردن برشهای نان، بهتر است آنها را با کمی سیر تازه سرخ کنید و البته توصیه اکید ما آن است که روغن مصرفی تان روغن زیتون بودار باشد. زمان سرخ کردن هم نباید بیش از ۱ تا ۲ دقیقه طول بکشد.
هرگز در تهیه این سالاد سس مایونز و سایر سسهایی که برای سرو سالادهای مختلف استفاده میشوند، به کار نبرید. سسی که با این سالاد سرو میشود، شبیه به مایونز است اما ترکیبهای دیگری دارد و حتماً باید با پنیر پارمیزان رنده شده مخلوط شود.
کاهوهایی که برای تهیه این سالاد استفاده میشوند، کاهو پیچ یا کاهوی رسمی خودمان است که البته باید به برشهای نسبتاً بزرگی برش بخورند. یادتان باشد که کاهو در این سالاد ریز خرد نمیشود.
در ایتالیا اگر سالاد سزار با مرغ سرو شود، فقط مرغ گریل شده در صفحات چدنی، استفاده میشود، یعنی مرغ پخته ریشریش شده به هیچ وجه در تهیه این سالاد به کار نمیرود. البته میتوان مرغ را به این سالاد اضافه نکرد.
هرگز در سالاد سزار خیار و هویج نریزید. اگر در این سالاد برشهایی از این سبزیها را دیدید، بدانید که تهیه کننده آن از دستور آمادهسازی سالاد سزار کلاسیک ایتالیا آگاهی ندارد.
هرگز روی نانهای خردشده سس نزنید زیرا این کار باعث نرم شدن برشهای نان میشود و تردی خود را از دست میدهند و چندان دلچسب نخواهند بود.