هود چیست و چگونه کار می کند؟ + انواع هود آشپزخانه
هواکش آشپزخانه که به آن هود (به انگلیسی: hood، به معنای سرپوش یا کلاه، به خاطر شکل هودهایی که مانند سرپوشی بالای اجاق قرار میگیرند) هم گفته میشود، وسیلهای برای از بین بردن بوی پختوپز در آشپزخانههای امروزی است.انواع هود
هود آشپزخانه از حیث طراحی ظاهر به چند دسته کلی تقسیم میشوند.هود اشپزخانه مورب ، هود اشپزخانه شومینه ای ، هود آشپزخانه مخفی و هود آشپزخانه جزیره ای .این تقسیم بندی انواع هود از نظر طراحی ظاهر است.
در حال حاضر دو نوع هود در بازار موجود است. هودهای تصفیهکننده هوا و هودهای دارای خروجی هوا، هودهای تصفیه کننده، گرد و غبار و بو را به داخل میکشند و ذرات معلق را تا حد ممکن از هوا میزدایند و دوباره هوای تصفیه شده را به داخل آشپزخانه پس میدهند. هودهایی که خروجی هوا دارند، به یک کانال متصل شدهاند که گرد و غبار، چربی و بوهای نامطبوع از طریق آن به بیرون فرستاده میشود. این هودها به شکلهای معمولی، شومینهای و جزیرهای موجود هستند.
مکش هود
میزان هوایی که هود در دقیقه توانایی خارج کردن آن را دارد بر واحد مترمکعب محاسبه میشود. نصب درست هود بر میزان مکش آن تأثیرگذار است. قبل از خرید هود باید نوع خروجی هود منزل خود را مشخص کنید (یعنی قطر دریچه به کار رفته در دیوار و قطر لوله به کار رفته در دیوار تا محل خروج پشت بام یا دیوار و کلاهک به کار رفته در آن) زیرا اگر شما هودی با خروجی ۱۰۰۰مترمکعب تهیه نمایید و خروجی شما ۱۰ یا ۱۵ سانتیمتر باشد هود نمیتواند نتیجه مطلوب را ایجاد کند و علاوه بر مکش کمتر صدای بیشتری هم ایجاد میشود.
میزان هوایی که هود در دقیقه توانایی خارج کردن آن را دارد بر واحد مترمکعب محاسبه میشود. نصب درست هود بر میزان مکش آن تأثیرگذار است. قبل از خرید هود باید نوع خروجی هود منزل خود را مشخص کنید (یعنی قطر دریچه به کار رفته در دیوار و قطر لوله به کار رفته در دیوار تا محل خروج پشت بام یا دیوار و کلاهک به کار رفته در آن) زیرا اگر شما هودی با خروجی ۱۰۰۰مترمکعب تهیه نمایید و خروجی شما ۱۰ یا ۱۵ سانتیمتر باشد هود نمیتواند نتیجه مطلوب را ایجاد کند و علاوه بر مکش کمتر صدای بیشتری هم ایجاد میشود.
A kitchen hood, exhaust hood, or range hood is a device containing a mechanical fan that hangs above the stove or cooktop in the kitchen. It removes airborne grease, combustion products, fumes, smoke, heat, and steam from the air by evacuation of the air and filtration. In commercial kitchens exhaust hoods are often used in combination with fire suppression devices so that fumes from a grease fire are properly vented and the fire is put out quickly. Commercial vent hoods may also be combined with a fresh air fan that draws in exterior air, circulating it with the cooking fumes, which is then drawn out by the hood.
In most exhaust hoods, a filtration system removes grease (the grease trap) and other particles. Although many vent hoods exhaust air to the outside, some recirculate the air to the kitchen. In a recirculating system, filters may be used to remove odors in addition to the grease.
The device is known as an extractor hood in the UK, as a range hood in the United States, and as a rangehood in Australia. It is also called a kitchen hood, stove hood, exhaust hood, cooker hood, vent hood, or ventilation hood. Other names include cooking canopy, extractor fan, fume extractor, and electric chimney.
In most exhaust hoods, a filtration system removes grease (the grease trap) and other particles. Although many vent hoods exhaust air to the outside, some recirculate the air to the kitchen. In a recirculating system, filters may be used to remove odors in addition to the grease.
The device is known as an extractor hood in the UK, as a range hood in the United States, and as a rangehood in Australia. It is also called a kitchen hood, stove hood, exhaust hood, cooker hood, vent hood, or ventilation hood. Other names include cooking canopy, extractor fan, fume extractor, and electric chimney.