ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

آموزش پخت کوفته تبریزی | طرز تهیه کوفته تبریزی | دستور پخت کوفته تبریزی

آموزش پخت کوفته تبریزی | طرز تهیه کوفته تبریزی | دستور پخت کوفته تبریزی

کوفته تبریزی (به ترکی آذربایجانی: Təbriz küftəsi) یکی از خوراک‌های مشهور ایران است که شهرت جهانی دارد و منتسب به شهر تبریز است. انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می‌شود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است.
Iranian food
عکس کوفته تبریزی | KOOFTEH TABRIZI
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
در این خوراک از انواع سبزی‌ها معطر استفاده می‌شود و به‌طور سنتی گوشت این کوفته در یک هاون سنگی و با دسته‌هاونی چوبی کوبیده شده و رفته رفته سبزی‌ها و لپه به آن اضافه می‌گردد.
امروزه اغلب برای آسان‌تر کردن روند کار به‌جای کوفتن گوشت در هاون، آن را چندین بار چرخ می‌کنند. در آخر تخم‌مرغ آب‌پز، گردو و آلو خشک را داخل آن گذاشته و با مخلوطی از پیازداغ و زرشک تزئین می‌گردد. در آب این خوراک از رب گوجه فرنگی و زعفران به عنوان چاشنی استفاده می‌شود.

مواد لازم


گوشت چرخ کرده ۸۰۰ گرم
لپه ۳۰۰ گرم (پخته)
برنج ۲ قاشق غذا خوری (پخته)
پیاز ۳ عدد بزرگ
تخم مرغ ۳ عدد
آلو ۳ عدد
روغن ۲ قاشق غذاخوری
رب یک قاشق غذا خوری
نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار دلخواه
#1

طرز تهیه


ابتدا لپه را از چند ساعت قبل در یک کاسه بخیسانید تا نفخ ان برطرف شود. پس از خیساندن لپه آنرا به همراه دو لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا لپه‌ها نیم‌پز شوند سپس آنها با آب سرد آبکشی کرده و کنار بگذارید. قابلمه را مجدداً روی حرارت قرار دهید و دو لیوان آب و به همراه مقداری نمک اضافه کنید. پس از اینکه آب جوش آمد برنج را بشویید و به قابلمه اضافه کنید. زمانی که برنج کمی نرم شد آنرا آبکشی کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد، برنج و لپه را با هم مخلوط کرده و با گوشتکوب بکوبید تا کمی خرد شوند، البته نباید برنج و لپه را به‌طور کامل له کنید. اگر تمایل دارید بین کوفته‌ها تخم مرغ قرار دهید در این مرحله به تعداد کافی تخم مرغ هم آبپز کنید. برای این منظور تخم مرغ‌ها را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و درب انرا بندید سپس داخل آب جوش قرار دهید تا آبپز شوند، پس از اینکه تخم مرغ‌ها به‌طور کامل پختند پوست آنها را بگیرید و کنار بگذارید. برای تهیه سس کوفته‌ها در یک قابلمه مناسب ۴ لیوان آب بریزید و اجازه دهید آب به جوش بیاید سپس تره، مرزه خرد کرده را به همراه رب گوجه فرنگی، پیاز داغ، دارچین و مقداری نم و فلفل سیاه اضافه کنید و اجازه دهید سس با حرارت ملایم غلیظ شود. در مرحله بعدی پیاز را رنده کنید و پس از اینکه با فشار دست آبش را گرفتید به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. در ادامه آرد نخودچی را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. گوشت را به همراه دیگر مواد به مدت ۵ دقیقه با دست ورز دهید تا کاملاً منسجم و یکدست شود. در ادامه مخلوط برنج و لپه را اضافه کنید و مجدداً مواد را به مدت ۵ دقیقه دیگر ورز دهید تا مواد با هم به خوبی مخلوط شوند. سبزی کوفته را پس از شستشو به صورت ساطوری ریز خرد کرده و به مخلوط گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
#2
در ادامه تخم مرغ‌ها را اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا کاملاً منسجم و یکدست شوند. در مرحله بعد باید کوفته‌ها را درست کنید برای این منظور به اندازه کافی از مایه کوفته بردارید و یک تخم مرغ آبپز به همراه مقداری گردو، زرشک و آلو وسط آن قرار دهید و با دست کوقته را به صورت گرد، شکل دهید. پس از اینکه تمام کوفته‌ها را درست کردید آنها را داخل قابلمه سس بچینید. نکته مهم در این مرحله این است که آب درون قابلمه نباید در حال قل خوردن باشد زیرا باعث باز شدن کوفته‌ها می‌شود. پس باید با حرارت بسیار ملایم کوفته‌ها را بپزید. توجه داشته باشید تا ۱۵ دقیقه اول به هیچ وجه کوفته‌ها را دست کاری نکنید زیرا ممکن است باز شوند. پس از گذشت ۳۰ دقیقه می‌توانید کوفته‌ها را در قابلمه بچرخانید تا تمام قسمت‌های کوفته‌ها به صورت یکنواخت پخته شوند. حدود یک ساعت و نیم زمان نیاز است تا کوفته‌ها به‌طور کامل پخته شوند. پس از اینکه کوفته‌ها آماده شدند آنها را در ظرف مورد نظر بچینید و سس باقیمانده را روی کوفته‌ها بریزید.
Tabriz köftesi

Kufteh Tabrizi (Persian: کوفته تبریزی‎), also known as Tabriz Köftesi, (Azerbaijani: Təbriz küftəsi) is an Iranian meatball recipe from the city of Tabriz. The dish normally includes a big meat ball with meat, rice, yellow split peas, herbs and other ingredients and its juice which is served in a separate dish with shredded Sangak or Lavash bread before the main course.

Preparation
The ingredients are ground beef, rice, yellow split peas, leeks, mint, parsley, onion and Persian spices for the dough and boiled egg, walnut, fried onion, and dried apricot for the core of the Kufteh. Boil rice and split peas separately each for fifteen minutes. Cut one onion in small pieces and fry it in vegetable oil. Mix and cut all of the vegetables into small pieces. Grate another onion in tiny pieces and drain out its juice. Mix all ground beef, ground onion, boiled rice, boiled peas and vegetables with Azerbaijani spices and salt and squish them all. Make a ground ball of the pulp and put the apricot, and boiled egg in the middle. Add tomato paste and barberries to the frying onion and fry for couple of minutes again then pour water inside it and heat it up till it boils. Carefully put the meatballs inside the boiling mix and keep it boiling for half an hour.
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
قیمت موتورهای دوکاتی 2024 (لیست قیمت جدید به تومان)
سفر با قطار به قشم! (هزینه تور قشم امسال چقدر است؟)
سرمایه گذاری روی میم کوین‌ها (معرفی پروژه های شکست خورده 2024)
خرید گوشی زیر ۱۰ میلیون (گلکسی A25 بخریم یا شیائومی نوت 13)
پیش بینی قیمت شیبا اینو در بازار ارز (ارزش خرید دارد؟)
بهترین وام سال جدید (معرفی وام‌های مختلف بانک‌ها)
میم کوین‌ها و سود میلیون دلاری در چند هفته!
قیمت جدید آپارتمان در چیتگر (لیست قیمت بهار امسال)
پرفروش ترین جاروبرقی ایران در سال 1403 (جدیدترین لیست)
آخرین قیمت طلا و سکه (کاهش قیمت سکه همچنان ادامه دارد)

ثبت نظر شما