آموزش (دستور) پـــخت خورش قیمه بادمجان برای 4 نفر
بادنجان یا بادمجان، این واژه معرّب «پاتنگان» و «پاتمگان» فارسی است و در پارسی با نام کهپَرَک نیز خوانده میشود. بادنجان گیاهی خوراکی از تیرهٔ بادنجانیان است. به نظر میرسد که این گیاه بومی هندوستان بودهاست. این گیاه در تمام مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری رشد میکند. ارتفاع آن به ۴۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر نیز میرسد.این گیاه بهطور گستردهای در آشپزی استفاده میشود. بادنجان در پخت غذاهایی مانند کشک بادنجان، خورش بادنجان، دلمه، بادنجان شکمپر، و بادنجان شکمپر ایتالیایی کاربرد دارد. گیاه بادنجان به عنوان عضوی از سردهٔ بادنجان با گوجه فرنگی و سیبزمینی مربوط است.
در ادامه با آموزش پخت خورش قیمه بادمجان همراه ما باشید :
سینه مرغ: ۱ عدد
لپه: ۱ استکان
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
پیاز: ۱ عدد
بادمجان: ۱ عدد کوچک
نمک و فلفل: به مقدار لازم
سیر: ۱ حبه کوچک
زردچوبه و گرد غوره: به مقدار کافی
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق مرباخوری
لپه: ۱ استکان
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
پیاز: ۱ عدد
بادمجان: ۱ عدد کوچک
نمک و فلفل: به مقدار لازم
سیر: ۱ حبه کوچک
زردچوبه و گرد غوره: به مقدار کافی
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
۱ - ابتدا پیاز را رنده کرده و در کمی روغن تفت دهید.
۲ - سینه مرغ را به قطعات مربعی شکل برش داده و به پیاز که کمی نرم شده است افزوده و تفت دهید. در این زمان زردچوبه، فلفل و گردغوره را اضافه کنید.
۳ - لپه را نیم ساعت قبل از استفاده در آب خیسانده سپس از آب خارج کرده و به گوشت افزوده و خوب تفت دهید. اگر به روغن بیشتری نیاز بود اضافه کنید. سپس رب گوجه و سیر رنده شده را افزوده و بعد از کمی تفت دادن ۲ تا ۳ لیوان آب افزوده و اجازه دهید مواد با یکدیگر بپزند.
۴ - سیب زمینیها را پوست گرفته و خلال کرده و سرخ کنید، سپس نصف آن را در نیم ساعت آخر پخت به خورش افزوده تا مزهدار شود.
۵ - بعد از پخت کامل خورش باید غلظت متوسطی داشته باشد، آنرا در خورش خوری ریخته و سیب زمینی خلال شده را وسط آن ریخته و بادمجانهای حلقهای سرخ شده را دور آن بچینید و همراه با پلو سرو نمایید.