آموزش پخت (طرز تهیه) فَلافِل خوشمزه در خانه برای 4 نفر
فَلافِل (یا فِلافِل)، یک خوراک عمده خاورمیانهای—و غذای خیابانی محبوبی در نقاط مختلف دنیا میباشد[۱] که با گلولهٔ سرخ شدهٔ نخود و ادویهجات تهیه میشود. این غذا در خاورمیانه و بهویژه اهواز، بیروت، دمشق و بغداد، ایلام (که در ایلام با نان سنتی صمون یا سمون و سس انبه در گویش محلی استفاده میشود)، آبادان و بندرعباس زیاد استفاده میشود.واژهشناسی
واژه فَلافِل برگرفته از کلمه «فلفل» میباشد. این کلمه گسترش پیدا کرده و در زبانهای دیگر از جمله زبان فارسی (پلپل) استفاده شدهاست. اما کلمه فلافل در اصل به معنی گلوله نخود میباشد.
البته بعضی معتقدند که فلافل (به مصری جدید: طعميه) غذایی ساخته شده توسط قبطیان مصر (مسیحیان مصر) برای روزهای روزهداری مسیحیان بوده (مسیحیان باید در زمان این روزه از خوردن هرگونه گوشت پرهیز کنند؛ و تنها از خوراکیهای گیاهی استفاده کنند) و کلمه فلافل از سه بخش «فا»، «"لاً» و «فل» تشکیل شده که در زبان قبطیان به معنی «کاملاً از نخود» میباشد؛ و این غذا توسط قبطیان به شام و سایر کشورها گسترش یافتهاست.
دستور شماره یک
مواد اولیه: برای درست کردن ۱۸ عدد فلافل
نخود خام ۲۰۰ گرم
جعفری ریز خرد شده ۴۰ گرم
گشنیز ریز خرد شده ۴۰ گرم
سیر خام ریز خرد شده ۳ حبه
پیاز ریز خرد شده یک عدد
تخم گشنیز پودر شده یک و یک دوم قاشق چایخوری
زیره پودر شده یک و یک دوم قاشق چایخوری
نمک یک قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
بیکینگ پودر یک چهارم قاشق چایخوری
کنجد ۲ قاشق چایخوری
روغن (برای روغنپزی عمیق) به اندازهای که ۶-۷ سانتیمتر درون قابلمه پر شود.
نخود خام ۲۰۰ گرم
جعفری ریز خرد شده ۴۰ گرم
گشنیز ریز خرد شده ۴۰ گرم
سیر خام ریز خرد شده ۳ حبه
پیاز ریز خرد شده یک عدد
تخم گشنیز پودر شده یک و یک دوم قاشق چایخوری
زیره پودر شده یک و یک دوم قاشق چایخوری
نمک یک قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
بیکینگ پودر یک چهارم قاشق چایخوری
کنجد ۲ قاشق چایخوری
روغن (برای روغنپزی عمیق) به اندازهای که ۶-۷ سانتیمتر درون قابلمه پر شود.
نکته:در اصل دستور که در کتاب آشپزی آمده سیب زمینی پخته استفاده نشده است اما میتوان یک سیب زمینی پخته کوچک نیز به مواد بالا اضافه کرد.
توجهٔ بهداشتی: در فلافل نباید از روغنی استفاده شود که چندین بار حرارت دیده است، چون در اینصورت امکان سرطانزایی آن وجود دارد. بطورکلی هر ماده غذایی که روغن آن چندین بار استفاده شود به مادهای سرطانزا تبدیل میگردد و فلافل نیز از این قاعده مستثنا نیست.
طرز تهیه:
نخود را از حداقل ۲۴ ساعت قبل در آب سرد بخیسانید و چندین بار آب آن را عوض کنید. بعد از ۲۴ ساعت نخود را آبکش کنید و بگذارید آب آن خوب برود. نخود و تمامی مواد دیگر را درون غذاساز یا مخلوط کن ریخته و با یکدیگر مخلوط کنید. مواد را نیم تا یک ساعت به همین حالت باقی گذاشته تا مایه خودش را بگیرد. سپس با دست یا با قاشق توپی بستنی مقداری از آن را گرد کرده درون روغنی که از قبل داغ شده است با حرارت متوسط سرخ کنید. سپس آن را بر روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود.
Falafel is really a falafel ball. It is typically fried, but may also be baked. It always consists of one or more types of beans; usually fava beans or chickpeas. In some regional varieties parsley is added too.
All other ingredients may vary, depending on flavor preferences or preparation technique.
Ingredients
2 cups chickpeas (garbanzo beans), drained (480 g)
4 clove of garlic - peeled and sliced
3 tablespoons of peanut butter (42 g)
1 green onion, chopped
1 onion, cut into chunks
1 egg
1/4 teaspoon ground coriander (0.25 g)[1]
1/4 teaspoon ground cumin (0.75 g)
1/4 teaspoon cayenne pepper (0.46 g)
1 tablespoon soy sauce (15 ml)
1 tablespoon vegetable oil (olive, sunflower or corn oil) (15 ml) for frying
Procedure
The night before, place the chickpeas in a bowl and cover with water (they will expand, so cover with at least a couple of inches). Drain, rinse, and dry before using. Note: this will be about 4 cups" worth, all of which gets used.
In a food processor or blender puree chickpeas. To the chickpeas add the other ingredients (garlic, peanut butter, green onion, onion, egg, coriander, cumin, cayenne pepper and soy sauce); process until well mixed.
Shape into balls, using about 1 tablespoon for each.
Heat oil in a medium skillet over medium-high heat. Brown balls on all sides.
All other ingredients may vary, depending on flavor preferences or preparation technique.
Ingredients
2 cups chickpeas (garbanzo beans), drained (480 g)
4 clove of garlic - peeled and sliced
3 tablespoons of peanut butter (42 g)
1 green onion, chopped
1 onion, cut into chunks
1 egg
1/4 teaspoon ground coriander (0.25 g)[1]
1/4 teaspoon ground cumin (0.75 g)
1/4 teaspoon cayenne pepper (0.46 g)
1 tablespoon soy sauce (15 ml)
1 tablespoon vegetable oil (olive, sunflower or corn oil) (15 ml) for frying
Procedure
The night before, place the chickpeas in a bowl and cover with water (they will expand, so cover with at least a couple of inches). Drain, rinse, and dry before using. Note: this will be about 4 cups" worth, all of which gets used.
In a food processor or blender puree chickpeas. To the chickpeas add the other ingredients (garlic, peanut butter, green onion, onion, egg, coriander, cumin, cayenne pepper and soy sauce); process until well mixed.
Shape into balls, using about 1 tablespoon for each.
Heat oil in a medium skillet over medium-high heat. Brown balls on all sides.