ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

معرفی خورشت باقلاقاتق + طرز تهیه باقلاقاتق برای 4 نفر

معرفی خورشت باقلاقاتق + طرز تهیه باقلاقاتق برای 4 نفر

باقلاقاتق که به ""گل در چمن" نیز معروف است، نوعی خورش ایرانی است که در مناطق شمالی کشور به‌ویژه استان گیلان طبخ می‌شود. این غذا از لوبیارشتی (پاچ باقلا)، شوید و تخم مرغ تهیه گردیده و معمولاً با برنج که بصورت کته تهیه شده خورده می‌شود. (برنج بیجارکله) برخی افراد از گوجه فرنگی نیز در طبخ این غذا استفاده می‌کنند.

برای تهیه این خورش ابتدا سیر رنده شده همراه با شوید خرد شده تفت داده می‌شود. سپس باقلای پوست‌کنده را به آن اضافه کرده همراه با نمک و آب می‌پزند (حرارت می‌دهند). پس از آن که باقلا کاملاً پخته و نرم شد، تخم مرغ(ها) را داخل آن شکسته و بلافاصله در ظرف را می‌گذارند تا تخم مرغ اصطلاحاً ببندد. سپس آن را همراه با کته یا نان مصرف می‌کنند.
baghali ghatogh
Baghala ghatogh or baghali ghatogh (in Persian: باقلا قاتوق) is a northern Iranian dish made with "pacheh baghali" (Rashti fava beans), dill, and eggs. It"s usually served with kateh (Persian rice dish) in northern provinces such as Gilan and Mazandaran, and can be considered a khoresh (Persian stew). It is spiced with turmeric, salt, garlic, and sometimes pepper.

Outside of Iran this dish is made with either lima beans, kidney beans or fava beans. If you use dried beans to make this dish, they have to be soaked overnight.

مواد لازم برای تهیه خورشت باقلا قاتق


۲ پیمانه پاچ باقلا پاک شده
۱ الی ۲ قاشق غذاخوری شوید خشک
۲ عدد تخم مرغ
۲ الی ۳ قاشق مربا خوری سیر رنده شده
۲۰ گرم کره
۱ قاشق چایخوری زرچوبه
نمک و فلفل به مقدار لازم
Baghala ghatogh Dish

مراحل تهیه خورشت باقلا قاتق


ابتدا به مقدار کافی روغن داخل ماهیتابه ریخته و بعد سیر رنده شده یا کوبیده رو به روغن اضافه کرده و مواد رو کمی با حرارت ملایم تفت میدیم تا بوی سیر بلند بشه اما خیلی طلایی نشه. چون قراره سیر با بقیه مواد هم تفت بخوره و در صورتی که خیلی سرخ بشه در ادامه مراحل میسوزه.

سرخ کردن سیر


حالا پاچ باقالی هایی که از پوست اول و دوم خارج کردیم رو به سیر اضافه کرده و حدود ۲ الی ۳ دقیقه با سیر تفتشون میدیم.

اضافه کردن باقالی


ادویه اصلی این خورشت زرچوبه است که به نسبت بقیه خورشت ها هم بیشتر ریخته میشه (البته در صورتی که دوست ندارین طعم زرچوبه خیلی داخل خورشتتون مشهود باشه کمتر بریزینش). حالا زرچوبه رو هم اضافه کرده و باز مواد رو ۲ الی ۳ دقیقه با هم تفت میدیم.

اضافه کردن زرچوبه


در نهایت نوبت شوید خشک میرسه مقدار شوید بستگی به سلیقه خودتون داره در صورتی خورشت رو پر شوید دوست دارین ۲ قاشق و اگه کم شوید میپسندین ۱ قاشق داخل ماهیتابه بریزین و بعد همه مواد رو باز حدود ۳ دقیقه ای تفت بدین.

اضافه کردن شوید


این نوع باقالی خیلی زود میپزه و کلا این خورشت برای آماده شدن به نیم ساعت زمان احتیاج داره پس لازم نیست آب زیادی داخل موادمون بریزیم. یک الی یکو نیم لیوان آب جوش به موادمون اضافه کرده و کره رو هم داخلش مینداریم و در قابلمه رو میذاریم تا خورشتمون بپزه و جابیوفته و آبش هم کم بشه.

ریختن آب


وقتی لوبیا ها پختن و آب خورشت هم کمتر شده بود به خورشتمون نمک و فلفل اضافه میکنیم و بعد تخم مرغارو مثل تصویر زیر داخل خورشت میشکونیم و در ماهیتابه رو میذاریم تا تخم مرغها خوب سفت بشن.

اضافه کردن تخم مرغ


در نهایت تخم مرغا سفت میشن و آب خورشت کمتر میشه و به روغن میوفته … حالا باقلا قاتق خوشمزه، آسون و سریع ما حاضره … نوش جان
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
سرمایه گذاری روی میم کوین‌ها (معرفی پروژه های شکست خورده 2024)
خرید گوشی زیر ۱۰ میلیون (گلکسی A25 بخریم یا شیائومی نوت 13)
پیش بینی قیمت شیبا اینو در بازار ارز (ارزش خرید دارد؟)
بهترین وام سال جدید (معرفی وام‌های مختلف بانک‌ها)
میم کوین‌ها و سود میلیون دلاری در چند هفته!
قیمت جدید آپارتمان در چیتگر (لیست قیمت بهار امسال)
پرفروش ترین جاروبرقی ایران در سال 1403 (جدیدترین لیست)
آخرین قیمت طلا و سکه (کاهش قیمت سکه همچنان ادامه دارد)
قیمت محصولات هایما (سقوط قیمت هایما ۸S مدل 1403)
پیش‌ بینی قیمت سکه (قیمت سکه و طلا کاهش یافت!)

ثبت نظر شما