طرز تهیه آش اوماج | دستور پخت آش آذربایجانی اوماج
آش تبریزی اوماج یا اوماج آشی، یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است که بیشتر به عنوان پیشغذا یا در وعده شام مصرف میشود.این آش معطر، طعم بسیار دلپذیر و مطبوع از ملایم تا تند فلفلی دارد که بسته به ذائقه میتوان فلفل آن را کم و زیاد کرد.
از سوی دیگر، درست کردن این آش، خود نوعی ورزش و تفریح به حساب میآید. آنهایی که عاشق خمیربازی هستند از آماده کردن و پختن آن لذت خواهند برد. شاید هم سختترین قسمت درست کردن آش اوماج، تهیه گلولههای خمیری بسیار ریز آن باشد.
مواد لازم
عدس: یک پیمانه
سبزیجات معطر (ریحان، تره و مرزه) : ۲۵۰ گرم
پیاز: ۴ عدد بزرگ
کره محلی: ۲۵ گرم
آب قلم (به دلخواه) : یک لیوان
نمک: به مقدار کافی
آرد: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه: نوک قاشق چایخوری
آب: به اندازه کافی
#1
طرز تهیه
در یک ظرف گود، آرد را با کمی آب مخلوط کنید تا به شکل یک خمیر تقریبا سفت دربیاید. به آن کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و ورز دهید. سپس از خمیر به اندازه گلولههایی کوچکتر از عدس بردارید و در سینی رنده کنید تا خشک شود. حتی میتوانید آنها را کنار بخاری یا شوفاژ بگذارید تا زودتر خشک شوند.
برای تهیه این آش، عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید. سبزیها را تمیز کنید و خوب بشویید و وقتی آب سبزی کشیده شد، آن را در ابعاد ریز خرد کنید.
پیازها را خلالی کنید و در یک قابلمه مناسب با کره در حد یک دقیقه تفت دهید. بعد به آن زردچوبه و نمک اضافه کنید. به پیازها آب قلم یا آب معمولی اضافه کنید و بعد عدسهای خیسخورده را داخل آب و پیاز بریزید.
وقتی آب به جوش آمد، سبزیهای معطر خردشده را به داخل مواد آش اضافه کنید. البته میتوانید از سبزی خشک هم در این آش استفاده کنید.
حرارت را کم کنید تا عدسها پخته شوند و اگر درحین پخت عدس، آب داخل قابلمه کم بود، به آن آب جوش اضافه کنید.
بعد از پخت عدس، اوماجها را کم کم به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا اوماجها به هم نچسبند. همین طور به هم زدن ادمه دهید تا زمانی که اوماجها به اندازه کافی باد کنند.
حالا آش شما آماده است و میتوانید آن را در ظرف دلخواه سرو کنید.