آموزش پخت آلبالوپلو | طرز تهیه آلبالوپلو | دستور پخت آلبالو پلو
آلبالوپلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است. این غذا بیشتر در مجالس مهمانی و جشن تهیه میشود ولی درست کردن آن از اغلب غذاهای مجلسی سادهتر است.آلبالو پلو | Persian Sour Cherry Rice Albaloo Polo
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
* برای نگه داشتن رنگ آلبالو باید این غذا را در ظرف مسی یا لعابی تهیه کرد.
مواد لازم
برنج خیسانده
آلبالو، دم و هسته گرفته
شکر
مرغ یا کوفته ریزه
زعفران
نمک و روغن
#1
طرز تهیه
آلبالو را با شکر و دو پیمانه آب ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم میگذارند تا بجوشد. سپس میگذارند خنک شود. برنج را مانند چلو ساده آبکش میکنند. نیم پیمانه آبروغن را در دیگ میریزند و کمی از برنج را تهدیگ میریزند و آلبالو را با قاشق سوراخدار از شربت شکر جدا کرده و روی سطح برنج میپاشند و تمام آلبالو را لابهلای برنج میریزند. زیر دیگ شعله پخشکن و روی آن دمکنی میگذارند روی شعله ملایم تا دَم بدهد. بعد مخلوط روغن و شربت آلبالو را روی برنج میدهند. بعد از ۴۵ دقیقه آلبالوپلو آمادهاست. هنگام کشیدن آلبالوپلو مرغ یا کوفتهریزه را روی دیس پلو میگذارند و روی آن را با لایهای از پلو میپوشانند. محلول زغفران را با پلو سفید مخلوط کرده و روی دیس پلو میپاشند.
#2
تذکر
گاهی ۲ یا ۳ قاشق خلال پسته و بادام هم با برنج زعفرانی مخلوط میکنند.
مقدار شکر آلبالو را میتوان بر حسب ذائقه کم یا زیاد کرد.
آلبالوپلو را گاهی با اندکی زیره، گرد دارچین یا مخلوطی از هل و میخک و زنجبیل ساییده معطر میکنند.
اگر آلبالوی تازه در دسترس نبود میتوان از مربای آلبالو نیز استفاده کرد.
گاهی ۲ یا ۳ قاشق خلال پسته و بادام هم با برنج زعفرانی مخلوط میکنند.
مقدار شکر آلبالو را میتوان بر حسب ذائقه کم یا زیاد کرد.
آلبالوپلو را گاهی با اندکی زیره، گرد دارچین یا مخلوطی از هل و میخک و زنجبیل ساییده معطر میکنند.
اگر آلبالوی تازه در دسترس نبود میتوان از مربای آلبالو نیز استفاده کرد.
Albaloo polo (Persian: آلبالو پلو) is an Iranian side dish of rice and sour cherries usually served with chicken, koobideh, or other types of kebab as well as some form of stews (khoresht). In Persian, albaloo is morello cherry; polo is pilaf, a style of cooked rice.
The dish can also be served as a type of tahdig known as albaloo polow ba tahdiq maast (آلبالو پلو با ته دیگ ماست), a specialty rice dish with a hardened bottom layer.
The herbs and spices used in this variation of polo vary, but typically include advieh, and saffron.
The dish can also be served as a type of tahdig known as albaloo polow ba tahdiq maast (آلبالو پلو با ته دیگ ماست), a specialty rice dish with a hardened bottom layer.
The herbs and spices used in this variation of polo vary, but typically include advieh, and saffron.