ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

آموزش پخت عدس پلو | طرز تهیه عدس پلو | آموزش تهیه 4 نوع عدس پولو

آموزش پخت عدس پلو | طرز تهیه عدس پلو | آموزش تهیه 4 نوع عدس پولو

عدس‌پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است. مواد این خوراک را برنج، عدس و نمک و روغن تشکیل می‌دهد.
Iranian food
عکس عدس پلو | Adas Polo
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
طرز پخت عدس‌پلو

عدس را آب و کمی نمک روی آتش ملایم می‌پزند. سپس آب‌کش می‌کنند و کنار می‌گذارند. برنج را مانند چلو ساده آب‌کش می‌کنند. مخلوط برنج و عدس را با کفگیر روی آب‌روغن می‌ریزند و دیگ را روی شعله می‌گذارند تا دَم بدهد بعد آب‌روغن روی برنج می‌دهند، دَم‌کنی می‌گذارند و شعله را ملایم می‌کنند تا عدس‌پلو دم بکشد. عدس‌پلو را با مرغ یا گوشت پخته یا پیازداغ و کشمش هم درست می‌کنند. گاهی هم فقط یک قاشق شکر روی هر بشقاب می‌پاشند. گرد دارچین هم این پلو را معطر می‌کند. در خراسان ۱–۲ قاشق زیره سیاه هنگام دَم کردن به پلو می‌زنند.
Iranian food
Turmeric Saffron Adas Polow Rice with Lentils
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.

مواد لازم


برنج: ۱ کیلو
گوشت ماهیچه یا سر دست گوسفند: نیم کیلو
عدس: ۷۵۰ گرم
روغن: ۲۰۰ گرم
زعفران ساییده: ۱ قاشق چایخوری
پیاز: یک عدد
#1

طرز تهیه


برنج را پس از چند بار شستن با مقداری نمک خیس می‌کنیم. گوشت را پس از شستن در ظرفی ریخته و یک عدد پیاز را پوست کنده و خرد می‌کنیم و داخل ظرف ریخته و پس از افزودن سه لیوان آب می‌گذاریم خوب بپزد و در آخر مقداری نمک می‌زنیم. عدس را جداگانه می‌پزیم. آب نمک برنج را خالی کرده و در ظرفی مناسب با مقداری برنج، به اندازه سه چهارم آن آب می‌ریزیم و می‌گذاریم جوش بیاید. برنج را داخل آبجوش ریخته و پس از خوردن چند جوش آنرا چک می‌کنیم تا نرم شده، آنرا در آبکش ریخته مقداری آب نیمگرم روی آن می‌دهیم، مقداری روغن مایع یا نصف لیوان آب ته دیگ می‌ریزیم و با کفگیر بترتیب برنج و سپس عدس در دیگ می‌ریزیم. دیگ را روی آتش گذاشته و آنرا دم می‌کنیم. پس از دم کشیدن مقداری آب زعفران روی آن می‌دهیم. گوشت و برنج را در دیسهای جدا ریخته و سرو می‌کنیم.

مواد لازم 2# | عدس پلو با کوفته ریزه (کوفته قلقلی)


گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
برنج: ۴۵۰ گرم
عدس:۲۰۰ گرم
کشمش پلویی: ۱۰۰ گرم
پیاز: یک عدد
زیره سیاه: یک قاشق غذاخوری
پیاز داغ: سه قاشق غذاخوری
زعفران حل شده: به مقدار لازم
نمک و زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
#2

طرز تهیه


ابتدا برنج را خوب شسته، خیس می‌کنیم و نمک می‌زنیم و چند ساعت می‌گذاریم بماند. عدس را از قبل کمی خیس می‌کنیم. سپس آب آن را خالی کرده و در ظرفی ریخته و با یک لیوان آب تازه می‌گذاریم بپزد تا آب آن کاملا خشک شود. پیاز را رنده کرده و با گوشت مخلوط می‌کنیم و به آن نمک و زردچوبه و فلفل و کمی از زیره سیاه را اضافه کرده و خوب ورز می‌دهیم. سپس از مخلوط گوشت به مقدار یک فندق برمی داریم و در دست گرد می‌کنیم تا به شکل کوفته ریزه (یا کوفته قلقلی) درآید. کمی روغن در تابه ریخته و با حرارت زیاد کوفته ریزه‌ها را سریع سرخ می‌کنیم. کوفته ریزه‌ها را کم‌کم داخل تابه می‌ریزیم، چون اگر همه را با هم بریزیم، گوشت آب می‌اندازد. کشمش‌ها را هم با پیاز داغ کمی تفت می‌دهیم. وقتی که همه مواد آماده شد، کنار می‌گذاریم. سپس برنج را آبکش می‌کنیم. ته قابلمه برنج، کمی روغن می‌ریزیم و ته دیگ (مثل نان یا سیب زمینی) می‌گذاریم. سپس مقداری از برنج را ریخته و روی آن کمی زعفران می‌دهیم و کمی از عدس، کوفته ریزه، کشمش و زیره می‌ریزیم. همین کار را تکرار می‌کنیم تا همه مواد داخل قابلمه ریخته شوند. سپس برنج را دم می‌کنیم. بعد از حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه عدس پلو آماده است. روی آن روغن داغ می‌دهیم و در ظرف می‌کشیم.

مواد لازم


برنج خیسانده
عدس
نمک و روغن
#3

طرز تهیه


عدس را در نیم لیتر آب و کمی نمک روی آتش ملایم می‌پزند. سپس آب‌کش می‌کنند و کنار می‌گذارند. برنج را مانند چلو ساده آب‌کش می‌کنند. مخلوط برنج و عدس را با کفگیر روی آب‌روغن می‌ریزند و دیگ را روی شعله می‌گذارند تا دَم بدهد بعد نیم پیمانه آب‌روغن روی برنج می‌دهند، دَم‌کنی می‌گذارند و شعله را ملایم می‌کنند. بعد از ۴۵ دقیقه عدس‌پلو دم کشیده است. عدس‌پلو را با مرغ یا گوشت پخته یا پیازداغ و کشمش هم درست می‌کنند. گاهی هم فقط یک قاشق شکر روی هر بشقاب می‌پاشند. گرد دارچین هم این پلو را معطر می‌کند. در خراسان ۱-۲ قاشق زیرهٔ سیاه هنگام دَم کردن به پلو می‌زنند.

مواد لازم


برنج ۳ پیمانه
عدس ۱/۵ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۸۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۲ عدد
تخم مرغ ۱ عدد
کشمش پلویی ۱ پیمانه
پسته و خلال بادام هر کدام ۱/۲ پیمانه
زردچوبه ۱ قاشق غذا خوری
چاشنی لیمو فلفل به میزان دلخواه
ادویه مخلوط به میزان دلخواه
ادویه دارچین به میزان دلخواه
کره ۱۰۰ گرم
زعفران، روغن و نمک به مقدار لازم
#4

طرز تهیه


ابتدا عدس‌ها را تمیز شسته و با آب و کمی نمک می‌پزیم، سپس آنها را در یک آبکش ریخته و کنار می‌گذاریم. (توجه داشته باشید که عدس‌ها نبید له شوند).

پیازها را رنده کرده به گوشت چرخ کرده اضافه و با تخم مرغ و چاشنی لیمو فلفل و زردچوبه به خوبی مخلوط کرده و ورز می‌دهیم تا مواد کمی به صورت چسبناک در آید.

سپس مواد را به صورت کوفته‌های خیلی کوچک در می‌آوریم (کوفته قلقلی) و کوفته‌ها را در ماهیتابه با کمی روغن داغ سرخ می‌نماییم.

در زمانی که کوفته‌ها در حال آماده شدن است در یک قابلمه بزرگ آب و مقداری نمک ریخته و پس از جوش آمدن برنج را به آن اضافه کرده و می‌گذاریم تا برنج‌ها نرم شوند سپس در آبکش ریخته و کمی آب سرد روی آن می‌ریزیم.

کشمش‌ها را نیز شسته با کره تفت می‌دهیم. حال مواد آماده دم کردن است.

در یک قابلمهٔ بزرگ کمی آب و روغن و دو کفگیر برنج، یک کفگیر عدس و مقداری کوفته ریزه و کمی کشمش به اضافهٔ ادویهٔ مخلوط (پلویی) و دارچین و یک قاشق غذا خوری زعفران آبکرده می‌ریزیم و به همین ترتیب مواد را روی هم می‌ریزیم.

در انتها درب قابلمه را گذاشته و روی شعله با حرارت زیاد قرار می‌دهیم. پس از ۵ الی ۷ دقیقه درب قابلمه را برداشته دم کنی را می‌گذاریم و شعلهٔ گاز را کم کرده و به مدت ۱ ساعت غذا را دم می‌کنیم. برای تزئین غذا می‌توانید در هنگام سرو، روی آن را با خلال پسته و بادام به شکل دلخواه تزئین نمایید.
Adas is the Persian word for Lentils, along with Polo, the aromatic Persian rice combined with different types of meat or chicken, raisins and dates, making the delicious combination of Adas Polo or Persian Rice with Lentils. You can find this saffron-flavored main dish served during different Persian gatherings, ranging from a simple family gathering to weddings or mourning ceremonies.

Ingredients for Adas Polo

Like most other Persian polo recipes, Adas Polo has only a few ingredients that are easy to find everywhere. All you need is basmati rice, brown lentils, seedless brown raisins, any type of meat you like, dates, oil, salt, pepper, and water.

Iranians normally make this dish with either mutton or lamb s minced meat or meatballs, though you can make with beef or chicken breasts as well. You also need several spices such as turmeric, cinnamon and like many other Persian dishes, saffron. The combination of these ingredients makes a meal with a fantastic and unique sweet taste.
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
قیمت موتورهای دوکاتی 2024 (لیست قیمت جدید به تومان)
سفر با قطار به قشم! (هزینه تور قشم امسال چقدر است؟)
سرمایه گذاری روی میم کوین‌ها (معرفی پروژه های شکست خورده 2024)
خرید گوشی زیر ۱۰ میلیون (گلکسی A25 بخریم یا شیائومی نوت 13)
پیش بینی قیمت شیبا اینو در بازار ارز (ارزش خرید دارد؟)
بهترین وام سال جدید (معرفی وام‌های مختلف بانک‌ها)
میم کوین‌ها و سود میلیون دلاری در چند هفته!
قیمت جدید آپارتمان در چیتگر (لیست قیمت بهار امسال)
پرفروش ترین جاروبرقی ایران در سال 1403 (جدیدترین لیست)
آخرین قیمت طلا و سکه (کاهش قیمت سکه همچنان ادامه دارد)
نورا - سه شنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۰

سلام عالی بود ممنون

ثبت نظر شما