مافین (Muffin) چیست؟ | طرز تهیه مافین ساده | آموزش پخت مافین خوشمزه
مافین (به انگلیسی: Muffin) نوعی نان نیمه شیرین یا کیک است که اصولاً برای یک نفر تهیه میشود. مافین به دو نوع مافین انگلیسی و مافین آمریکایی تقسیم میشود. در نوع مافین آمریکایی معمولاً به خمیر کره، شکر و بیکینگ پودر افزوده شده و در کاغذهای ضخیمی که به فنجان شبیه است پخته میشود. به همین علت نوع آمریکایی مافین به نام کیک فنجانی نیز خوانده میشود. کیک فنجانی در واقع نوعی کیک اسفنجی یا کیک کرهای است که در قالبهایی به شکل فنجان پخته میشود.
تفاوت مافین و کیک فنجانی
مافین انگلیسی نوعی نان کم شیرین است که در آن خمیر مایه بکار رفته و در اندازههای کوچک تهیه میشود. نوعی از مافین که در آن از بیکینگ پودر استفاده میشود، بنام مافین آمریکایی شناخته میشود. مافین در کشورهای آمریکا و انگلیس در هنگام صبحانه یا هنگام صرف چای صرف میشود. در انواعی از آن کشمش، کالباس یا بیکن خرد شده بکار میرود. مافین نسبت به کیک فنجانی ظاهری ساده و بدون تزیین دارد.
کیک فنجانی نوعی کیک است که از نظر ظاهری به فنجان شباهت دارد. مایهٔ این کیک در داخل آلومینیوم یا کاغذ ضخیم ریخته شده و پخته میشود. این کیک پس از پخته شدن به روشهای گوناگون تزیین میشود. کیک فنجانی نسبت به مافین دارای چربی و کرهٔ بیشتری است.
مافین انگلیسی نوعی نان کم شیرین است که در آن خمیر مایه بکار رفته و در اندازههای کوچک تهیه میشود. نوعی از مافین که در آن از بیکینگ پودر استفاده میشود، بنام مافین آمریکایی شناخته میشود. مافین در کشورهای آمریکا و انگلیس در هنگام صبحانه یا هنگام صرف چای صرف میشود. در انواعی از آن کشمش، کالباس یا بیکن خرد شده بکار میرود. مافین نسبت به کیک فنجانی ظاهری ساده و بدون تزیین دارد.
کیک فنجانی نوعی کیک است که از نظر ظاهری به فنجان شباهت دارد. مایهٔ این کیک در داخل آلومینیوم یا کاغذ ضخیم ریخته شده و پخته میشود. این کیک پس از پخته شدن به روشهای گوناگون تزیین میشود. کیک فنجانی نسبت به مافین دارای چربی و کرهٔ بیشتری است.
عکس مافین موزی | Best Ever Banana Muffins
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
مواد لازم
مواد لازم برای ۵-۶ مافین
کره ۶۵ گرم
شکر ۵۰ گرم
عسل ۱۵ گرم
روغن مایع ۱۵ گرم
تخم مرغ بزرگ یک عدد
آرد ضعیف (شیرینی) ۷۵ گرم
بیکینگ پودر ۳ گرم
شیر ۱۵ میلی لیتر
وانیل
#1
طرز تهیه
طرز تهیه: ۱. کرهای که از یخچال از قبل بیرون آورده شده و انگشت را میتوان در درون آن فرو کرد را با همزن بهم میزنیم تا هوا به داخل آن وارد شده و کرم مانند شود. شکر را هم افزوده بهم میزنیم تا مایه سفید شود.
۲. عسل و روغن مایع و وانیل را مخلوط میکنیم.
۳. تخم مرغ سفیده و زرده مخلوط شده که سرد نباشد را کمکم به مایه افزوده بهم میزنیم تا تخم مرغ بخوبی با دیگر مواد مخلوط شود.
۴. آرد و بیکینگ پودر الک شده را به مایه افزوده با لیسک با مواد دیگر مخلوط میکنیم.
۵. شیر را در آخر با مواد مخلوط میکنیم. مایه را در قالب مافین میریزیم.
۶. قالب مافین را در وسط سینی فری که ۱۸۰ درجه گرم شده گذاشته به مدت ۲۵-۲۰ دقیقه میگذاریم بپزد.
دستور شماره دو : مواد لازم
کره : ۵۰ گرم به حدی نرم شده باشد که انگشت در آن فرو رود.
پودر قند یا شکر : ۸۰ گرم
عسل : ۴۰ گرم
تخم مرغ : یک عدد نباید زیاد سرد باشد با کره مخلوط نمیشود. کمکم به شکر و کره اضافه شود.
وانیل
شیر خشک بدون چربی : (Skimmed milk) ۲۰ گرم
ماست ساده : ۵۰ گرم به دو قسمت ۲۰ و ۳۰ گرم تقسیم شود
آرد قوی : (آرد نان) الک شده ۱۳۰ گرم
بیکینگ پودر : یک قاشق چایخوری
#1
طرز تهیه
دما و زمان
کره و تخم مرغ و ماست باید به دمای محیط آشپزخانه رسیده باشد و سرد نباشد. دمای فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد زمان پخت در فر ۲۵-۲۰ دقیقه
کره و تخم مرغ و ماست باید به دمای محیط آشپزخانه رسیده باشد و سرد نباشد. دمای فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد زمان پخت در فر ۲۵-۲۰ دقیقه
۱. کرهای که از یخچال از قبل بیرون آورده شده و انگشت را میتوان در درون آن فرو کرد را با همزن برقی میزنیم تا هوا به داخل آن وارد شده و کرم مانند شود. شکر را هم افزوده بهم میزنیم تا مایه سفید شود.
۲. عسل و تخم مرغ سفیده و زرده مخلوط شده که سرد نباشد را کمکم به مایه افزوده بهم میزنیم تا تخم مرغ بخوبی با دیگر مواد مخلوط شود. وانیل و شیر خشک بدون چربی و ۲۰ گرم ماست را به ترتیب به مایه افزوده خوب بهم میزنیم.
۳. آرد و بیکینگ پودر الک شده را به مایه افزوده با لیسک با مواد دیگر مخلوط میکنیم. ۳۰ گرم باقیمانده ماست را به مایه افزوده با لیسک تا وقتی سفیدی آرد ناپدید شود بهم میزنیم در صورتیکه مایه زیاد بهم زده شود پف نخواهد کرد. مایه را در کاغذ مخصوص مافین که در قالب مافین قرار گرفته میریزیم. در آخر بر روی مایه خرده مافین پخش میکنیم.
۴. قالب مافین را در وسط سینی فری که ۱۷۰ درجه گرم شده گذاشته به مدت ۲۵-۲۰ دقیقه میگذاریم بپزد.
۵. مافین نوعی نان است که اگر گرم صرف شود خوشمزه تر است بنابراین اگر سرد شد با دمای ۱۵۰ درجه فر قبل از صرف گرم میکنیم.
خرده مافین مواد لازم برای درست کردن خرده مافین برای آرایش روی مافین
کره : ۲۰ گرم به حدی نرم شده باشد که انگشت در آن فرو رود.
پودر قند یا شکر : ۲۰ گرم
پودر دارچین : اندکی
وانیل : اندکی
آرد ضعیف (آرد شیرینی) الک شده : ۳۰ گرم
#1
طرز تهیه
کرهٔ نرم شده را با شکر مخلوط میکنیم. دارچین و وانیل را هم اضافه کرده بهم میزنیم. آرد را اضافه کرده با کاردک یا لیسک پلاستیکی بصورت برشی با مواد دیگر مخلوط میکنیم. خمیر را بصورت تکهتکه در داخل نایلون ریخته و در داخل یخچال و یا فریزر سرد میکنیم (در فریزر میتوان به مدت یک هفته نگهداری کرد). اگر خمیر در هنگام استفاده بهم چسبیده بود با کارد یا با دست بصورت تکههای کوچک در میآوریم.
خرده مافین جهت آرایش بر روی مایه مافین ریخته شده و با یکدیگر پخته میشوند.
A muffin is an individual-sized, baked product. It can refer to two distinct items, a part-raised flatbread that is baked and then cooked on a griddle (typically unsweetened) and a cupcake-like quickbread (often sweetened) that is chemically leavened and then baked in a mold. While quickbread muffins are often sweetened, there are savory varieties made with ingredients such as corn and cheese. The flatbread is of British or European derivation, and dates from at least the early 18th century, while the quickbread originated in North America during the 19th century. Both are common worldwide today.
History
The use of the term to describe what are essentially cupcakes or buns did not become common usage in Britain until the last decades of the 20th century on the back of the spread of coffee shops such as Starbucks. Recipes for quickbread muffins are common in 19th-century American cookbooks. Recipes for yeast-based muffins, which were sometimes called "common muffins" or "wheat muffins" in 19th-century American cookbooks, can be found in much older cookbooks. In Fannie Farmer"s Boston Cooking-School Cook Book, she gave recipes for both types of muffins, both those that used yeast to raise the dough and those that used a quick bread method, using muffin rings to shape the English muffins. Farmer indicated that stove top "baking", as is done with yeast dough, was a useful method when baking in an oven was not practical. Over the years, the size and calorie content of muffins has changed: the "3-inch muffins grandmother made had only 120 to 160 calories. But today’s giant bakery muffins contain from 340 to 630 calories each.
History
The use of the term to describe what are essentially cupcakes or buns did not become common usage in Britain until the last decades of the 20th century on the back of the spread of coffee shops such as Starbucks. Recipes for quickbread muffins are common in 19th-century American cookbooks. Recipes for yeast-based muffins, which were sometimes called "common muffins" or "wheat muffins" in 19th-century American cookbooks, can be found in much older cookbooks. In Fannie Farmer"s Boston Cooking-School Cook Book, she gave recipes for both types of muffins, both those that used yeast to raise the dough and those that used a quick bread method, using muffin rings to shape the English muffins. Farmer indicated that stove top "baking", as is done with yeast dough, was a useful method when baking in an oven was not practical. Over the years, the size and calorie content of muffins has changed: the "3-inch muffins grandmother made had only 120 to 160 calories. But today’s giant bakery muffins contain from 340 to 630 calories each.