معرفی دونات های خوشمزه و معروف جهان
خمیری که در روغن سرخ میشود تقریبا در همه جای دنیا یک خوردنی لذیذ و دوست داشتنی محسوب میشود که انواع و اقسام آن را با اشکال هندسی و طعمهای مختلف میتوان در کشورهای مختلف یافت. دوناتها از شکل دایره تو خالی گرفته تا دایرههای تو پری که با انواع مواد پر شده و یا با اشکال نازک، کلفت، باریک و ... درست میشوند.در هر منطقهای طرز تهیه دونات متفاوت است اما همگی آنها یک روش مشترک دارند: همه دوناتها در روغن سرخ میشوند (که اگر غیر از این باشد دیگر اسمش دونات نخواهد بود!) منتها بعضی دوناتها در روغن پخته میشوند و بعضی در کره آب شده غوطهور گشته تا خوب سرخ شوند. در ادامه با انواع دوناتهای معروف و محبوب در سراسر دنیا آشنا میشویم:اسفنج (Sfenj)
مراکش
دوناتها یا اسفنجها در مراکش به شکل حلقههایی پخته میشوند که شبیه به پیراشکیهای خودمان است با این تفاوت که لبههای این حلقهها صاف و منحنی نیست. خمیری که برای تهیه اسفنج استفاده میشود چسبناک و شیرین نشده است. در مراکش اسفنج را از نانفروشیهای خیابانی و دستفروشان میتوان خریداری کرد. دو نوع اسفنج معمولی و شکری را میتوان همراه با یک فنجان چای بعنوان صبحانه میل کرد. جالبی (Jalebi)
جنوب آسیا، هندوستان و خاورمیانه
جالبی یا یالبی دوناتهای خوشمزه منطقه جنوب آسیا هستند. برای تهیه جالبی خمیرهای ترش را به شکل دورانی در روغن ریخته و سرخ میکنند و بعد از اینکه جالبیهای شبیه به کیکهای قیفی را از روغن درآوردند آنها را درون یک شربت شیرین غوطهور میسازند. مثل اغلب دوناتها، جالبی را داغ میخورند. یوتیائو (Youtiao)
چین
به یوتیائو کلوچه چینی یا چوب روغنی هم گفته میشود. این دوناتهای چینی هنگام پخت کمی به نمک آغشته میگردند. در زمانهای قدیمتر یوتیائو را پس از سرخ کردن درون شکلات ذوب شده فرو میکردند اما امروزه آنها را پس از اینکه از روغن درآوردند درون یک شوربای مخلوط یا شیر سویا فرو کرده و همراه با چای بعنوان صبحانه میل مینمایند. سوفگانیوت (Sufganiyot)
فلسطین
دوناتهایی که درون آن را با ژله یا کرم پر کردهاند در فلسطین بسیار محبوب هستند. این دوناتها در کشورهای دیگر نیز طرفداران زیادی دارند و به نامهای دیگر نیز خوانده میشوند مثلا در روسیه به آن "پونچیکی" یا در لهستان "پاچکی" گفته میشود. اما در همه جای دنیا سوفگانیوت، خمیری است که درون آن را با انواع ژلهها و کرمها و خامهها پر کرده و سپس در روغن فراوان سرخ میکنند. بلوشاهی (Balushahi)
شمال هندوستان، پاکستان، نپال
بلوشاهی دوناتی است که از بیرون ورق ورق و ناهموار و درون آن خامهای و نرم است. خمیر بلوشاهی از ماست تهیه میشود و آن را درون کره ذوب شده سرخ میکنند. بلوشاهی در این کشورها به عنوان دسر و اسنک سرو میشود. اولی بولن (Oliebollen)
هلند
اولی بولن که همان توپ روغنی است در واقع خمیرهای توپ مانندی هستند که درونشان را با کشمش پر کرده و سپس آنها را درون روغن انداخته و سرخ میکنند. اولی بولن معمولا در جشنها به خصوص شب سال نو سرو میشود. بومبولون (Bombolone)
ایتالیا
در ایتالیا دوناتهای توسکانی یا همان بومبولونها از خمیر پر شده با خامه، کرم یا ژله تهیه میشود که در روغن فراوان سرخ شده و روی آن را با شکر میپوشانند. برای پر کردن بومبولون، خامه را از بالا به درون خمیر پر میکنند و معمولا در نوک آن مقداری خامه یا ژله قابل دید باقی میماند.تولومبا (Tulumba)
ترکیه
خمیر تولومبا با تخممرغ زیاد درست میشود و شبیه کلوچه تخم مرغی است با این تفاوت که بخش بیرونی آن تردتر است. تولومبا به شکل بامیههای اشکمانند درست میشوند که مواد آن را از درون تیوبهای پلاستیکی به درون روغن میاندازند و بعد از اینکه از روغن درآوردند آنها را در یک شربت شیرین و غلیظ فرو میکنند. تولومبا در کشورهای مدیترانهای دیگر به ویژه یونان و کروات بسیار محبوب است. کورس (Churros)
اسپانیا، مکزیک
کورسها دوناتهای خوشمزهای هستند که در بسیاری از کشورهای دنیا پخته میشوند اما منشأ همگی آنها به اسپانیا و کشورهای آمریکای لاتین برمیگردد. خمیر کورس را به شکل عصاهای کوچک و دراز که روی آنها شیار ایجاد میکنند (شبیه بامیه) تهیه کرده و سپس آنها را در روغن غوطهور میسازند. پس از اینکه کورسها آماده شد روی آنها را با دارچین و شکر تزئین کرده و همراه با چای بعنوان صبحانه میل میکنند و یا آنها را درون شکلات داغ فرو کرده و بعنوان اسنک همراه شام سرو مینمایند.
کوک سیسترز (Koeksisters)
آفریقای جنوبی
اگر در آفریقای جنوبی به دنبال یک نان یا دونات شیرین و لذیذ میگردید حتما سراغ کوک سیسترز را بگیرید. خمیر کوک سیسترز به شکل بافت درست میشود و پس از پخت بیرون آن چسبناک و ترد و درون آن نرم و نمناک و شربتی است. بعد از اینکه کوک سیسترز کاملا در روغن سرخ شد آنها را در یک شربت شیرین که با دارچین، زنجبیل و لیمو طعمدار شده است فرو میکنند.
سل روتی (Sel Roti)
نپال
سل روتی در نپال هم با صبحانه میل میشود و هم در مراسم مذهبی و اعیاد و جشنها (مانند داشاین یا تیهار) سرو میگردد. این دوناتهای حلقه مانند با آرد برنج درست میشوند. این حلقهها بزرگ و نازکند و وقتی از روغن بیرون میآیند کاملا ترد و کریسپی هستند.
مونکی (Munkki)
فنلاند
مونکی شبیه به دوناتهای آمریکایی یا پیراشکیهای ایرانی است. خمیر آن از آرد، کره، شیر، تخممرغ و نمک درست میشود و شکل ظاهری آن یا شبیه حلقه است و یا یک دایره تو پر که پر از ژله و خامه توت فرنگی است!. همچنین اگر در فنلاند از شیرینیپزیهای کوچک بخواهید که بهتان "پوسو" بدهند آنها مونکیهای مربع شکل پر از ژله به شما میدهند. پوسو به معنی خوک است و این نام به دلیل شکل ظاهری دوناتها یا پوسوها پس از پخت است که به این دوناتها اتلاق شده است.
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
تازهها
اجاره هیلتی، راه حلی مقرون به صرفه و ایدهآل برای پروژههای شما
ارزان ترین دوچرخه ۲۶ بازار (لیست قیمت جدید)
مقایسه ساید بای ساید اسنوا با ایکس ویژن (کدام یخچال بهتر است؟)
بهترین ساعت اتوماتیک، رقابت بین 7 ساعت شگفت انگیز
بهترین ساعت اتوماتیک، رقابت بین 7 ساعت شگفت انگیز
در انتخاب بهترین تشویقی گربه به چه مواردی توجه کنیم
مقایسه گوشی a54 با a34 (کدام گوشی بهتر است؟)
اندروید باکس چیست و چه مزایایی دارد؟ (راهنمای خرید اندروید باکس)
بهترین پاوربانک 1403 (معرفی 10 مدل پرفروش)
شاهد کاغذی
*لطفا از درج شماره تلفن و یا آدرس های اینترنتی مختلف اکیداً خودداری فرمایید.