ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

پشمک چیست؟ | تاریخچه پشمک | طرز تهیه پشمک

پشمک چیست؟ | تاریخچه پشمک | طرز تهیه پشمک

پَشمک شیرینی است که با کثرت ورزش و کشش چون موی و پشم سازند. پشمک ایرانی با پشمک هایی که امروزه در شهر بازی ها به فروش می رسد تفاوت داشته و نوع طبخ آن هم متفاوت است که امروزه به پشمک یزدی شهرت دارد و به احتمال زیاد باید منشاء آن در شهر یزد باشد.
اما پشمک پُفی با عبور جریان هوای گرم و مرطوب از روی شکر درست می‌شود. هنگامی که هوای گرم به شکر برخورد می‌کند آن را به صورت نیمه جامد درمی‌آورد. پس از آن به دلیل برخورد جریان ممتد هوای گرم با بلورهای نیمه جامد شکر و همچنین وجود رطوبت هوا، بلورها به صورت رشته‌هایی بلند و باریک درمی‌آیند. برای مصرفِ بلافاصله پس از تولید، این رشته‌ها را بیشتر به دور تکه‌ای از چوبی خیس می‌پیچند و برای مصارف به صورتی دیگر پشمک را به شیوه‌های گوناگونی بسته‌بندی می‌کنند. گاهی به شکر مورد استفاده در فرایند تولید پشمک موادی دیگر را مانند اسانس‌های میوه‌ها، قهوه، کاکائو و زعفران می‌افزایند. پشمک سفید رنگ است اما گاهی به آن رنگ های خوراکی می‌افزایند و پشمک‌هایی رنگی یا رنگارنگ تولید می‌کنند. پشمک در زبان روزمره به عنوان کنایه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
تاریخچه استفاده از این شیرینی در ایران به طور دقیق مشخص نیست اما در اشعار بُسحق اَطعمه شیرازی شاعر قرن نهم هجری به پشمک اشاره شده است که مشخص می شود از حدود ششصد سال پیش این شیرینی در میان خوراکی های ایرانی بوده است :

میکشد کشکک بچربی هر زمان مشتاق را می برد پشمک بشیرینی دل عشاق را
معروفترین نوع پشمک ایرانی متعلق به شهر یزد می باشد که از سال ۱۲۹۵ هجری شمسی مطابق با سال ۱۹۱۶ میلادی , در بنگاه شیرینی سازی حاج خلیفه رهبر و شرکاء تهیه می شود و به نقاط گوناگون دنیا صادر می گردد.

مشهور ترین نوع پشمک جهان توسط ویلیام موریسون و جان واتون آمریکایی ابذاح شد و برای نخستین بار پشمک و ماشین ساخت آن را در سال ۱۸۹۷ میلادی اختراع کردند. آن دو این اختراع خود را نخستین بار در نمایشگاه جهانی سال ۱۹۰۴میلادی رونمایی کردند که بسیار مورد استقبال تماشاگران این نمایشگاه قرار گرفت. پس از آن نمایشگاه این خوراکی جدید در فرهنگ‌های گوناگون با نام‌های متفاوتی شناخته شد که یا برگرفته از شکل آن بود یا از روش ساخت آن. امروزه این خوراکی با نام‌های متفاوتی مانند آبنبات پنبه‌ای (انگلیسی آمریکایی: Cotton candy)، آبنبات ابریشمی (انگلیسی بریتانیایی: Candy floss)، چرخ‌شکر (هلندی: Suikerspin)، پشمک (فارسی: پشم + ک) در زبان‌های گوناگون شناخته می‌شود. تولید پشمک به صورتی که امروزه شناخته می‌شود توسط ماشینی با قطعات مکانیکی و چرخان صورت می‌گیرد که توسط ژوزف لزکو، دندانپزشکی اهل نیواورلئان لوئیزیانا در سال ۱۹۲۱ میلادی اختراع شده‌است. پس از سال ۱۹۷۰ میلادی پشمک به صورت صنعتی تولید و بسته‌بندی شد. در ایالات متحده آمریکا روز ۷ دسامبر هر سال روز ملی پشمک (انگلیسی: National Cotton Candy Day‎) نام گذاری شده‌است. در ایران نیز پس از جنگ جهانی دوم پشمک آمریکایی وارد ایران شد و در شهر بروجرد برای اولین بار تهیه شد که به ان پشمینه گفته میشد.اکنون نیز چندین کارگاه پشمک و ارده در شهر بروجرد فعال است.
انواع پشمک

گاهی پشمک‌ها فقط از شکر تولید می‌شوند. طعم این گونه از پشمک با طعم شکری که از آن ساخته شده فرق چندانی ندارد. پشمک‌هایی که برای مصرفِ بلافاصله پس از تولید ساخته می‌شوند بیشتر از این گونه‌اند. در گونه دیگر تولید پشمک، به شکری که پشمک از آن تولید می‌شود ماده یا مواد دیگری (مانند کاکائو، قهوه، زعفران، هل، رنگ‌های خوراکی) اضافه می کنند، از دیگر انواع پشمک می توان به پشمک های پرتقالی، وانیلی، توت فرنگی اشاره کرد.

معرفی پشمک آمریکایی

پشمک آمریکایی
برای تولید پشمک آمریکایی از دستگاه پشمک ساز استفاده می‌شود. در این دستگاه‌ها دو ظرف کاسه‌ای شکل وجود دارد، یکی بزرگ‌تر است که بدنه دستگاه را تشکیل می‌دهد و دیگری کوچک‌تر است و در میان ظرف بزرگتر قرار می‌گیرد. ظرف کوچک‌تر به شکل کاسه‌ای با لبه برگردانده شده (به منظور جلوگیری از خروج مواد اولیه) است. بر روی بدنه این ظرف تعداد زیادی سوراخ‌های ریز قرار دارد. این ظرف با سرعت زیاد به دور محوری که از مرکز مقطع دایره‌ای آن می‌گذرد، می‌چرخد. بر اثر این چرخش به همه محتویات درون این ظرف، نیروی گریز از مرکز وارد می‌شود. در زیر ظرف کوچک‌تر یک المنت گرمایی وجود دارد. با گرم‌تر شدن ذرات شکر، این ذرات از حالت جامد به جالت مایع تغییر فاز می‌دهند. چون نیروی گریز از مرکز به همه محتویات ظرف کوچک‌تر وارد می‌شود؛ بلافاصله پس از مایع شدن شکر (و حل شدن افزوده‌های احتمالی دیگر در آن)، این مایع از راه سوراخ‌های ریز روی بدنه این ظرف به بیرون پرتاب می‌شود. به علت ویژگی‌های فیزیکی شکر مذاب، این مایع به سرعت سرد می‌شود و ردی که بر جای می‌گذارد همان الیاف پشمک است. این الیاف بین ظرف بزرگ‌تر و ظرف کوچک‌تر قرار می‌گیرند. معمولاً در این روش یک تکه چوب را خیس می‌کنند و در فضای بین دو ظرف قرار می‌دهند. اولین الیافی که به این سطح خیس برخورد می‌کنند در آب روی آن حل می‌شوند و به تکه چوب می‌چسبند. با چرخاندن تکه چوب، الیاف دیگری که تولید می‌شوند روی الیاف پیشین قرار می‌گیرند.
#1

روش تولید پشمک اصیل ایرانی


در اولین مرحله برای طرز تهیه پشمک باید شکر را بپزید(به شیره تبدیل کنید). صبر کنید تا شکر قوام بیاید. برای پختن شکر را با آب ترکیب کنید و بجوشانید تا غلیظ شود.(یا شکر را با گرمای ملایم (100 درجه سانتیگراد) گرم کنید تا آب شود)

در مرحله بعدی باید یک سینی را چرب کنید. سپس شکر قوام آمده را در آن ریخته روی شعله بگذارید تا کمی گرم شود.

سپس مایع را به صورت کلاف در آورده بگذارید از هر طرف چند نفر آن را بکشند تا دراز شود.

شما باید آن را روی هم برگردانید و دوباره آن را بکشید تا کاملاً سفت شود.

در قسمت بعدی آن وقت آرد سفید را در روغن داغ چرخی داده آن را کف سینی ریخته و سینی را حرارت دهید.

همچنین در مرحله بعدی مایع به دست آمده را چند نفری با دست های روغنی بچرخانید تا به حالت پشمک در آید.

اکنون پشمکتان آماده است. میتوانید خودتان یا حتی همان هایتان از آن استفاده کنید.

بعد از خوردن آن دندان هایتان را مسواک بزنید. شما از زعفران، کاکائو یا حتی رنگ های خوراکی برای رنگی کردن آن میتوانید استفاده کنید.

مراحل پخت سختی خودش را دارد اگر از جمله افرادی هستید که زود ناامید میشوید دست به این کار نزنید
Cotton candy also known as fairy floss and candy floss, is a spun sugar confection that resembles cotton. It usually contains small amounts of flavoring or food coloring.

The candy is made by heating and liquefying sugar, spinning it centrifugally through minute holes—by which the sugar rapidly cools and re-solidifies into fine strands. It is often sold at fairs, circuses, carnivals, and festivals—served in a plastic bag or on a stick or paper cone.

Cotton candy is made and sold globally—as candy floss in the UK, Ireland, Egypt, India, Sri Lanka, and South Africa, and as fairy floss in Australia and New Zealand. Similar confections include the Korean Kkul-tarae and the Persian pashmak.

How to Make Cotton Candy — Without a Machine

Sugar
Corn syrup
Water
Salt
Raspberry, lemon, almond, vanilla, or other extract or oil for flavoring
Food coloring
Cooking spray or vegetable oil
Candy thermometer
Parchment paper

Prepare your workstation.
You’ll be spinning the sugar on parchment paper, so clear some space on a counter or table. You may want to lay down plastic wrap or newspaper underneath the parchment paper to prevent messes with the hot, sticky sugar.

Combine ingredients and heat to 320 degrees.
Mix the sugar, corn syrup, water, and salt in a large heavy-bottomed pot, then stir over medium-high heat until all the sugar is melted. Use the thermometer to make sure the mixture has reached 320 degrees.

Transfer sugar mixture into a large heat-safe bowl.
This will keep the sugar from continuing to cook and burn.

Spin the cotton candy – and work quickly!
Dip the tines of your whisk into the mixture, then quickly drizzle the thinning sugar strands back and forth across the parchment paper until you have a sizeable “nest” of candy strands. The sugar will start to thicken after about 10 minutes but can be microwaved to return it to the right consistency. From here, you can either eat the cotton candy in clumps or spin it onto lollipop or popsicle sticks.

Serve and enjoy!
Depending on the cotton candy recipe you use, your cotton candy can be eaten from sticks or cones, on ice cream or other desserts, or even by hand.
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
پیش بینی قیمت شیبا اینو در بازار ارز (ارزش خرید دارد؟)
بهترین وام سال جدید (معرفی وام‌های مختلف بانک‌ها)
میم کوین‌ها و سود میلیون دلاری در چند هفته!
قیمت جدید آپارتمان در چیتگر (لیست قیمت بهار امسال)
پرفروش ترین جاروبرقی ایران در سال 1403 (جدیدترین لیست)
آخرین قیمت طلا و سکه (کاهش قیمت سکه همچنان ادامه دارد)
قیمت محصولات هایما (سقوط قیمت هایما ۸S مدل 1403)
پیش‌ بینی قیمت سکه (قیمت سکه و طلا کاهش یافت!)
مقایسه گلکسی A55 با ردمی نوت 13 پرو پلاس (شیائومی بخریم یا سامسونگ؟)
قیمت مرسدس در دبی (لیست ارزانترین بنزهای دبی را ببینید!)

ثبت نظر شما