ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

آموزش پخت کباب کوبیده | طرز تهیه کباب کوبیده | دستور پخت کباب کوبیده

آموزش پخت کباب کوبیده | طرز تهیه  کباب کوبیده | دستور پخت کباب کوبیده

کَباب کوبیده یکی از انواع کباب و از خوراک‌های ایرانی است.

گونه‌ها

کباب کوبیده را می‌توان با گوشت‌های مختلفی همانند: گوشت گوسفند، گاو و مرغ درست کرد. محبوب‌ترین کباب کوبیده، کباب کوبیدهٔ تهیه شده با گوشت گوسفند با مقداری چربی است که طعم پیاز موجود در آن مناسب باشد.
Kebab
عکس کباب کوبیده | KEBAB KOOBIDEH
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
نحوه سرو
ادویه مناسب هنگام استفاده از این کباب سماق است که طعم ترش مزه‌ای به آن می‌دهد. این کباب به دو صورت همراه با نان یا همراه با برنج سرو می‌شود.

معمولاً از نان سنگک، پیاز و ریحان برای سرو آن استفاده می‌شود.

هر ۱۰۰ گرم از این غذا دارای ۲۵۰ کیلو کالری انرژی است.
Kebab
عکس کباب کوبیده | Kabab Koobideh (MINCED MEAT KEBAB)
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
پیشینه

این طور که میرزا محمدرضا معتمدالکتاب نویسنده کتاب تاریخ قاجار نوشته، پای کباب را ناصرالدین شاه به ایران باز کرد. می‌گویند به دستور شخصی ناصرالدین شاه که اصلیتی قفقازی داشته و نوعی غذای قفقازی به ایران وارد شده‌است که بعدها آشپزهای درباری شیوه پخت آن را کمی تغییر داده‌اند و کباب امروزی به عنوان یک غذای کاملاً ایرانی ماندگار شده‌است.

بر اساس داستانی که توسط دوستعلی خان معیرالممالک از نوادگان ناصرالدین شاه نقل شده‌است، حکایت از آن دارد که ناصرالدین شاه ۸۷ همسر داشته‌است که ۴ نفر از آن‌ها رسمی بوده‌اند و بقیه صیغه. هنگامیکه یک روز جمعه شاه قصد زیارت عبدالعظیم در شهرری داشته‌است، پیشخدمت‌های او مجبور بودند روز پنجشنبه به آن منطقه بروند و در حدود۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کباب را بر اساس دستور شاه برای خود او و ۱۰۰۰ همراه و خدمه و همسرانش آماده کنند و کبابها نیز همیشه همراه با سبزی خوردن و پیاز سرو می‌شده‌است.
Kebab
عکس کباب کوبیده | Kabob koobideh | grilled minced meat kabob
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
نخستین چلوکبابی‌ها

اعتمادالسلطنه در نوشته‌هایش نقل می‌کند و می‌نویسد اولین چلوکبابی نامش نایب بوده‌است که در بازار تهران قرار داشته‌است و شبیه رستورانهای اروپائیان غذا را بر روی میز سرو می‌کرده‌است؛ ولی اسناد دیگری نیز موجود می‌باشد که اولین چلوکبابی در تبریز نزدیک مرز با قفقاز تأسیس شده بوده‌است. پیشخدمتهای رستوران نایب در آن زمان برنج‌ها را به صورت هرم در بشقابها قرار می‌دادند و همراه آن تکه کره‌ای نیز سرو می‌شده‌است. پیشخدمت‌ها یکی یکی برنجها را بر سر میزها می‌بردند و بلافاصله نفر بعدی کباب‌ها را با سیخ در بشقابها قرار می‌داده است. در آن زمان هر نفر می‌توانسته هر چند تا مایل بوده‌است کباب بخورد و مبلغی که از مشتریان گرفته می‌شده، یکسان بوده‌است.

اعتمادالسلطنه وزیر انتشارات ناصرالدین شاه و رئیس دفتر مترجم در آن زمان برای پرداخت بهترین چلوکباب که توسط چلوکبابی نایب ارائه می‌شد بین ۳ تا ۵ ریال آن زمان پرداخت کرده‌است. همچنین در سال ۱۲۹۵ عبداله بهرامی معاون اداره امنیه تهران (پلیس امروزی) بیشترین مبلغی که برای هر وعده چلوکباب پرداخت می‌کرده‌است ۴ تا ۵ ریال بوده‌است. حدود سی سال قبل در سال ۱۳۲۰ روزنامه اطلاعات برای یک پرس چلوکباب مبلغ ۵ ریال دریافت می‌شده‌است که شامل کباب برگ بزرگ، کره ۳۳۰ گرم برنج، پیاز و نان بوده‌است. در همان زمان چلوکباب کوبیده مبلغ ۴ ریال قیمت داشته‌است.
چلوکبابی‌های معروف

مهمترین چلوکبابی ها در خمین وجود دارد. کباب خمین کبابی خاص است که بسیار طرفدار دارد. یکی دیگر از چلوکبابی‌های معروف تهران هم راه افتاد که مردم نام آن را «مرشد چلویی» گذاشته بودند. حاج میرزا احمد عابد نهاوندی معروف به «مرشد چلویی» در ضلع شرقی مسجد جامع بازار تهران غذافروشی داشت. او که به خاطر داشتن درجات عرفانی و شاعر بودنش مورد احترام مردم بود، روی تابلوی مغازه اش نوشته بود: «نسیه و وجه دستی داده می‌شود حتی به جنابعالی به قدر قوه.»

دربارهٔ مرشد چلویی روایت‌های زیادی به یادگار مانده است به صورتی که مرشد گفته بود، کسانی که می‌خواهند غذا بیرون ببرند، هدایت کنید تا از نزد او بگذرند چون بیشتر کسانی که غذا بیرون می‌بردند، بچه‌ها و نوجوانانی بودند که برای کارفرمایان و صاحبان مغازه‌های بازار غذا می‌گرفتند و می‌بردند و خودشان از آن غذا محروم بودند. مرشد کودکی که با ظرف غذا در دست، نزد او می‌آمد قدر پلوی زعفرانی روی بادیه او می‌ریخت و ظرف را کامل می‌کرد و بعد تکه کباب یا لقمه گوشت یا اگر تمام شده بود، ته دیگی زعفرانی داخل روغن می‌کرد و دهان آن پسربچه یا نوجوان می‌گذاشت.

همین‌طور فقرا صفی داشتند که از داخل راهرو شروع می‌شد و به اول سالن مغازه ختم می‌گشت. افراد فقیری که معمولاً عائله مند بودند و بعضی مورد شناسایی مرشد قرار داشتند، هر روز می‌آمدند و به نسبت تعداد عائله خود غذای رایگان و خرجی یومیه می‌گرفتند.
ارزش غذایی در100 گرم

انرژی (کالری) : 256 کیلوکالری
کربوهیدرات : 4.54 گرم
پروتئین : 21.26 گرم
چربی : 16.53 گرم
آب : 87.89 گرم
فیبر : 0.91 گرم
قند : 2.01 گرم
کلسترول : 81.13 میلی گرم
نکات

برای پخت کباب کوبیده، از گوشت قلوه‌گاه (گوشت بین دنده‌ها) گوسفند استفاده می‌شود. می‌توان نیمی از گوشت را راستهٔ گوساله انتخاب کرد که چربی کمتری دارد چرا که چربی مورد نیاز توسط گوشت گوسفندی تامین می شود.
در صورت در دسترس نبودن گوشت گوسفند می‌توان تنها از گوشت گوساله که کمی چرب باشد استفاده کرد.
افزودن تخم مرغ برای ایجاد چسبندگی بیشتر و نریختن مواد از روی سیخ در هنگام کباب کردن است. لازم به ذکر است که اگر مواد کباب را قبل و بعد از سیخ زدن در یخچال نگه‌داری کنیم باعث می‌شود که بهتر به سیخ بچسبد.
مقدار مایهٔ لازم برای هر یک سیخ کباب در حدود ۱۰۰ گرم است.

مواد لازم


گوشت قلوه‌گاه گوسفند : ۵۰۰–۳۰۰ گرم در صورت دسترس نبودن گوشت گوسفندی، می‌توان تنها از گوشت گوساله مناسب استفاده کرد.
گوشت مغز ران گوساله : ۵۰۰–۳۰۰ گرم
پیاز رنده شده : یک پیاز بزرگ یا دو پیاز کوچک مواد رنده شده را چلانده آب پیاز را استفاده نمی‌کنیم.
تخم مرغ : یک عدد کوچک
آبلیمو : یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل نمک : یک قاشق چایخوری فلفل یک چهارم قاشق چایخوری
زعفران : یک چهارم قاشق چایخوری ضروری نیست. در صورت تمایل
#1

طرز تهیه


۱ – ابتدا کاسه بزرگی آماده کرده و پیازها را پس از پوست کندن و شستن در آن رنده کنید. حتماً پیاز رنده شده را با دست بچلانید و آب اضافی آن را استفاده نکنید.

۲ – گوشت چرخ کرده را همراه با نمک و فلفل و آبلیمو به پیاز رنده شده اضافه کنید.

نکته: افزودن فلفل تنها برای گرفتن بوی بد گوشت است و نباید موجب تند شدن غذای شما شود. در صورت تمایل زعفران ساییده شده را در کمی آب‌جوش حل کرده و در این مخلوط گوشتی بریزید.

۳- با دست‌تان مواد را خوب ورز دهید تا مایه کباب حالت چسبنده پیدا کند. این چسبندگی راز موفقیت شما در پخت این کباب است بنابراین گوشت را آنقدر ورز دهید که بتوانید با یک حرکت همه آن را از داخل ظرف بلند کنید و گوشت جدا نشده و نریزد. سپس مخلوط گوشتی را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا اصطلاحاً عمل آید.

جلوگیری از ریختن کباب کوبیده از سیخ بعد از به سیخ کشیدن کباب ها، سیخ ها را هم مدتی در یخچال قرار دهید و بعد آنها را برای روی آتش بگذارید تا از ریختن گوشت روی آتش جلوگیری شود. قبل از پختن کباب از سرخ بودن ذغال ها مطمئن شوید و کمی نان تازه کنار خود داشته باشید تا هرز گاهی روغن سیخ ها را بگیرید.. فاصله سیخ ها از آتش نباید کم باشد زیرا باعث می شود کباب ها بسوزند. این فاصله زیاد هم نباید باشد تا کباب ها نپخته باقی نمانند. تند تند چرخاندن سیخ ها هم باعث می شود مغز کباب ها نپخته بماند پس به آرامی آنها را روی آتش بگردانید.کباب کوبیده پخته و آماده شده را با دوغ مزه دار شده با سماق، گل سرخ، نعناع و پونه خشک و نمک کم تهیه شده میل کنید.
#2
به سیخ کشیدن کباب ها

۱-برای سیخ کردن کباب هم باید توجه داشته باشید که از سیخ‌های پهن برای پخت این کباب استفاده کنید.

۲- ابتدا در کاسه کوچکی مقداری آب سرد بریزید و کنار دست‌تان قرار دهید. حالا پیش از برداشتن مایه کباب دست‌تان را در آب خیس کرده، یک مشت (حدود ۱۰۰ گرم) از مایه را بردارید و به شکل دوک درآورید؛ سپس همان‌طور که مواد در دست راست‌تان قرار دارد، سیخ را روی مایه دوکی بگذارید و شروع به پوشاندن سطح سیخ با مایه کباب کنید.

در پایان دوباره دست‌تان را در آب سرد فرو کنید و روی سیخ فشار دهید تا اثر انگشتان شما بر گوشت باقی بماند. حالا ابتدا و انتهای کباب را به سیخ بچسبانید و کناری بگذارید. همین کار را درباره همه مواد و سیخ‌ها انجام دهید.

نحوه پخت

بعد از بر پا کردن آتش، سیخ‌ها را روی آن قرار دهید. دقت کنید که اگر آتش را توسط ذغال و هیزم دایر کرده‌اید باید صبر کنید تا شعله آن فروکش کرده و تنها ذغال گداخته در منقل شما وجود داشته باشد. این برای این است که در صورتی که از مواد اشتعال‌زایی همچون نفت استفاده کرده باشید، بوی آن از بین رفته و غذای شما بد بو نشود و یا اینکه دوده هیزم و یا ذغال شما به طور کامل سوخته باشد و بر روی غذای شما ننشیند.

سپس سیخ‌های کباب را روی آتش بچینید. فقط به خاطر داشته باشید که ابتدا باید سیخ‌ها را مرتب و با دقت به دفعات بچرخانید تا گوشت خودش را بگیرد؛ وگرنه به دلیل خام بودن یک طرف کباب و سفت شده طرف دیگر کباب متلاشی شده و بر روی آتش می‌‌ریزد. وقتی گوشت کمی برشته شد، دیگر باد زدن لازم نیست.
Kabab koobideh (Persian: کباب کوبیده‎) or kūbide (Persian: کوبیده‎) is an Iranian meat kabab made from ground lamb or beef, and less commonly chicken, often mixed with parsley and chopped onions.

Etymology

Koobideh comes from the Persian word کوبیدن (koobidan) meaning slamming which refers to the style in which the meat is prepared. Traditionally, the meat was placed on a flat stone (specifically, a black flat stone) and smashed with a wooden mallet. It is cooked on a seekh (سیخ), Persian for skewer.

Preparation and cooking

Lamb or beef (precisely 20% fat, 80% meat) is minced twice for finer consistency. Salt, garlic powder, black pepper, celery powder, sumac, very finely grated onion (the extra juice is squeezed out and saved for later) and one egg yolk per pound of meat are added. All ingredients are mixed, covered, and left to marinate in the refrigerator for at least four hours or overnight.

Kabab koobideh is grilled on skewers, traditionally over hot coals, and is served with polo (Iranian rice pilaf with oil, salt and saffron), accompanied by grilled tomatoes and onions. Sumac is usually served as a tableside garnishing spice.

Chicken kabab koobideh is made using chives or green onions, parsley, salt and pepper–no turmeric and no sumac. It is served over baghali polo (dill and broad bean rice pilaf).
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
پیش بینی قیمت شیبا اینو در بازار ارز (ارزش خرید دارد؟)
بهترین وام سال جدید (معرفی وام‌های مختلف بانک‌ها)
میم کوین‌ها و سود میلیون دلاری در چند هفته!
قیمت جدید آپارتمان در چیتگر (لیست قیمت بهار امسال)
پرفروش ترین جاروبرقی ایران در سال 1403 (جدیدترین لیست)
آخرین قیمت طلا و سکه (کاهش قیمت سکه همچنان ادامه دارد)
قیمت محصولات هایما (سقوط قیمت هایما ۸S مدل 1403)
پیش‌ بینی قیمت سکه (قیمت سکه و طلا کاهش یافت!)
مقایسه گلکسی A55 با ردمی نوت 13 پرو پلاس (شیائومی بخریم یا سامسونگ؟)
قیمت مرسدس در دبی (لیست ارزانترین بنزهای دبی را ببینید!)

ثبت نظر شما