سوپ چیست ؟ | تاریخچه سوپ | همه چیز درباره سوپ
سوپ (به انگلیسی: Soup)، مایعی خوراکی بسیار غنی و گرم میباشد، که مصرف آن در برنامهٔ غذایی نقشی بسیار اساسی دارد. سوپ، از مواد غذایی مختلف نظیر آب، سبزیجات، گوشت، گوشت چرخکرده، روغن، ادویه، نمک خوراکی و دیگر افزودنیها تهیه میشود. علاوه بر این، سوپ به صورت خورشی پیشغذا برای باز شدن اشتهای افراد سرو میشود. بهطور کلی سوپها به دو نوع کلی تقسیم میشوند: سوپهای رقیق و سوپهای غلیظ.در اصل سوپها در گذشته خود غذایی کامل بودهاند که اساس آنها برپایه، گوشت قرمز، گوشت ماکیان، گوشت خوک یا ماهی بودهاست. شکل فعلی سوپ و مواد تشکیلدهندهٔ آن قدمت چندانی ندارد و به قرن ۱۹ بازمیگردد.
ادویه سوپ
سوپها ادویههای خاصی دارند که خیلی گسترده ست و سلیقه ای، پس بسته به ذائقه شخصی به آنها ادویه میزنند. مثلاً به سوپ جو کمی پودر آویشن میزنند، در کل برای همه سوپها بهترست یک یا دو عدد برگ بو اضافه شود که البته موقع سرو باید آنها را برداشت. بعضی سوپها با طعم تند مطبوع تر هستند، لذا از فلفل و طعم دهندههای تند مزه در آنها استفاده میشود. بعضی از آنها نیز با طعم شیرین سرو میشوند و در آنها از شکر یا عسل استفاده میشود.
سوپها ادویههای خاصی دارند که خیلی گسترده ست و سلیقه ای، پس بسته به ذائقه شخصی به آنها ادویه میزنند. مثلاً به سوپ جو کمی پودر آویشن میزنند، در کل برای همه سوپها بهترست یک یا دو عدد برگ بو اضافه شود که البته موقع سرو باید آنها را برداشت. بعضی سوپها با طعم تند مطبوع تر هستند، لذا از فلفل و طعم دهندههای تند مزه در آنها استفاده میشود. بعضی از آنها نیز با طعم شیرین سرو میشوند و در آنها از شکر یا عسل استفاده میشود.
سبزیجات سوپ
در تهیهٔ سوپها، از انواع سبزیجات استفاده میشود؛ اما سبزیجاتی که کاربرد بیشتری دارند شامل انواع کلم، هویج، ذرت، نخودفرنگی، کرفس، جعفری، سیر، پیازچه و پیاز است که بایستی با توجه به نوع سوپ آنها را خرد کرد.
در تهیهٔ سوپها، از انواع سبزیجات استفاده میشود؛ اما سبزیجاتی که کاربرد بیشتری دارند شامل انواع کلم، هویج، ذرت، نخودفرنگی، کرفس، جعفری، سیر، پیازچه و پیاز است که بایستی با توجه به نوع سوپ آنها را خرد کرد.
در قرن شانزدهم شخصی سوپی تهیه کرد و نام محل عرضه آن را رستوران گذاشت. در آنجا فقط سوپ سرو میشد. از آن پس به محلهائی که غذا برای عموم تهیه میشود رستوران اطلاق میشود.
یادگیری پخت غذا برای انسانها بسیار با ارزش بود، چون تعداد غذاهای قابل مصرف برای آنها را افزایش داد. حالا انسانها می توانستند غلات، سبزیجات سفت و استخوان گونههای حیوانات را پخته و بعد مصرف کنند. با این کار، طعم و مزه غذا بسیار بهتر میشد.
کشف داستان مردی در دوران عصر حجر که دندان نداشت، اما با خوردن غذا کاملاً سالم مانده بود، موجب شد که محققان به این مسئله بیندیشند که احتمالاً مردمان عصر حجر، اولین کسانی بودند که سوپ را اختراع کردند.
چون در قدیم اگر کسی بی دندان بود، هیچ راهی برای رساندن مواد مغذی به بدن او وجود نداشت؛ به این دلیل که غذاها را خام میخوردند.
باستان شناسان دو روش برای تهیه سوپ پیش از به وجود آمدن ظروف سفالی پیشبینی کرده اند: در روش اول، پوست حیوان را با آب و دیگر محتویاتی که قرار است بپزند، پر کرده و آن را روی آتش میپختند.
روش دوم، ایجاد سوراخی داخل زمین بود که این سوراخ را با آب پر کرده و موادی که قرار بود پخته شوند را داخل آب میریختند و سپس، سنگ داغی را درون سوراخ قرار میدادند.
امروزه با وجود پیشرفتهای بوجود آمده در صنعت و انجام مراحل اولیه درست کردن انواع غذاها، تهیه سوپ بسیار آسان شده است.
سوپهای آماده را شیمی دانی به نام کمپ بل، در سال 1897 میلادی برای اولین بار تولید نمود. با حذف آب سوپ، بسته بندی و حمل و نقل آنها راحتتر صورت میگرفت.
این سوپ ها را معمولاً با آب یا شیر مخلوط نموده و برای مدت معینی حرارت میدهند. میزان اضافه نمودن آب به این سوپها مشخص است و روی پاکت سوپ، طرز تهیه آنها آمده است.
سوپ گوجه فرنگی، سوپ جو، سوپ مرغ، سوپ قارچ و... از انواع این دسته از سوپها هستند.
پودر سوپ دسته دیگری از سوپها هستند که تنها با اضافه نمودن آب جوش به آنها تهیه میشوند. این دسته از سوپها به خاطر طرز تهیه بسیار راحتشان، یکی از معروفترین انواع اسنک به حساب آمده و بر خلاف اغلب اسنکها، خطری برای سلامتی افراد ایجاد نمیکنند.
اولین مکتب آشپزی دنیا روز اول مارچ 1784 میلادی در لندن کار خود را آغاز کرد. هر ملتی سوپ دلخواه خود را دارد روسها سوپ برش، فرانسوی ها سوپ پیاز؛ نارویها سوپ نخود یا عدس و پولندیها سوپ کلم. اولین کتاب اشپزی در چین نوشته شده و دستور تهیه چند سوپ را درج کرده مثلاً سوپ تخم کبوتر.
در برخی منابع آمده است؛ سوپ برای اولین بار در سومین هزاره قبل از میلاد مسیح در مصر به دست بردهای به نام منس پخته شد. او مرغی را از آشپزخانه فرعون دزدیده و آنرا جوشاند ولی قبل از این که بتواند آن را بخورد، او را دستگیر کرده و با آن سوپ نزد فرعون بردند.
مسلماً اگر بوی اشتها آور سوپ به مشام فرعون نرسیده و از آن نچشیده بود برده بیچاره محکوم به مرگ می شد . اما فرعون چنان از آن سوپ خوشش آمد که برده را به عنوان آشپز خود برگزید.
یادگیری پخت غذا برای انسانها بسیار با ارزش بود، چون تعداد غذاهای قابل مصرف برای آنها را افزایش داد. حالا انسانها می توانستند غلات، سبزیجات سفت و استخوان گونههای حیوانات را پخته و بعد مصرف کنند. با این کار، طعم و مزه غذا بسیار بهتر میشد.
کشف داستان مردی در دوران عصر حجر که دندان نداشت، اما با خوردن غذا کاملاً سالم مانده بود، موجب شد که محققان به این مسئله بیندیشند که احتمالاً مردمان عصر حجر، اولین کسانی بودند که سوپ را اختراع کردند.
چون در قدیم اگر کسی بی دندان بود، هیچ راهی برای رساندن مواد مغذی به بدن او وجود نداشت؛ به این دلیل که غذاها را خام میخوردند.
باستان شناسان دو روش برای تهیه سوپ پیش از به وجود آمدن ظروف سفالی پیشبینی کرده اند: در روش اول، پوست حیوان را با آب و دیگر محتویاتی که قرار است بپزند، پر کرده و آن را روی آتش میپختند.
روش دوم، ایجاد سوراخی داخل زمین بود که این سوراخ را با آب پر کرده و موادی که قرار بود پخته شوند را داخل آب میریختند و سپس، سنگ داغی را درون سوراخ قرار میدادند.
امروزه با وجود پیشرفتهای بوجود آمده در صنعت و انجام مراحل اولیه درست کردن انواع غذاها، تهیه سوپ بسیار آسان شده است.
سوپهای آماده را شیمی دانی به نام کمپ بل، در سال 1897 میلادی برای اولین بار تولید نمود. با حذف آب سوپ، بسته بندی و حمل و نقل آنها راحتتر صورت میگرفت.
این سوپ ها را معمولاً با آب یا شیر مخلوط نموده و برای مدت معینی حرارت میدهند. میزان اضافه نمودن آب به این سوپها مشخص است و روی پاکت سوپ، طرز تهیه آنها آمده است.
سوپ گوجه فرنگی، سوپ جو، سوپ مرغ، سوپ قارچ و... از انواع این دسته از سوپها هستند.
پودر سوپ دسته دیگری از سوپها هستند که تنها با اضافه نمودن آب جوش به آنها تهیه میشوند. این دسته از سوپها به خاطر طرز تهیه بسیار راحتشان، یکی از معروفترین انواع اسنک به حساب آمده و بر خلاف اغلب اسنکها، خطری برای سلامتی افراد ایجاد نمیکنند.
اولین مکتب آشپزی دنیا روز اول مارچ 1784 میلادی در لندن کار خود را آغاز کرد. هر ملتی سوپ دلخواه خود را دارد روسها سوپ برش، فرانسوی ها سوپ پیاز؛ نارویها سوپ نخود یا عدس و پولندیها سوپ کلم. اولین کتاب اشپزی در چین نوشته شده و دستور تهیه چند سوپ را درج کرده مثلاً سوپ تخم کبوتر.
در برخی منابع آمده است؛ سوپ برای اولین بار در سومین هزاره قبل از میلاد مسیح در مصر به دست بردهای به نام منس پخته شد. او مرغی را از آشپزخانه فرعون دزدیده و آنرا جوشاند ولی قبل از این که بتواند آن را بخورد، او را دستگیر کرده و با آن سوپ نزد فرعون بردند.
مسلماً اگر بوی اشتها آور سوپ به مشام فرعون نرسیده و از آن نچشیده بود برده بیچاره محکوم به مرگ می شد . اما فرعون چنان از آن سوپ خوشش آمد که برده را به عنوان آشپز خود برگزید.
Soup is a primarily liquid food, generally served warm or hot (but may be cool or cold), that is made by combining ingredients of meat or vegetables with stock, or water. Hot soups are additionally characterized by boiling solid ingredients in liquids in a pot until the flavors are extracted, forming a broth. Soups are similar to stews, and in some cases there may not be a clear distinction between the two; however, soups generally have more liquid (broth) than stews.
In traditional French cuisine, soups are classified into two main groups: clear soups and thick soups. The established French classifications of clear soups are bouillon and consommé. Thick soups are classified depending upon the type of thickening agent used: purées are vegetable soups thickened with starch; bisques are made from puréed shellfish or vegetables thickened with cream; cream soups may be thickened with béchamel sauce; and veloutés are thickened with eggs, butter, and cream. Other ingredients commonly used to thicken soups and broths include egg, rice, lentils, flour, and grains; many popular soups also include pumpkin, carrots, potatoes, pig"s trotters and bird"s nests.
Other types of soup include fruit soups, dessert soups, pulse soups like split pea, cold soups and other styles.
History
Evidence of the existence of soup can be found as far back as about 20,000 BC. Boiling was not a common cooking technique until the invention of waterproof containers (which probably came in the form of clay vessels). Animal hides and watertight baskets of bark or reeds were used before this. To boil the water hot rocks were used. This method was also used to cook acorns and other plants.
The word soup comes from French soupe ("soup", "broth"), which comes through Vulgar Latin suppa ("bread soaked in broth") from a Germanic source, from which also comes the word "sop", a piece of bread used to soak up soup or a thick stew.
The word restaurant (meaning " restoring") was first used in France in the 16th century, to refer to a highly concentrated, inexpensive soup, sold by street vendors, that was advertised as an antidote to physical exhaustion. In 1765, a Parisian entrepreneur opened a shop specializing in such soups. This prompted the use of the modern word restaurant for the eating establishments.
In the US, the first colonial cookbook was published by William Parks in Williamsburg, Virginia, in 1742, based on Eliza Smith"s The Compleat Housewife; or Accomplished Gentlewoman"s Companion, and it included several recipes for soups and bisques. A 1772 cookbook, The Frugal Housewife, contained an entire chapter on the topic. English cooking dominated early colonial cooking; but as new immigrants arrived from other countries, other national soups gained popularity. In particular, German immigrants living in Pennsylvania were famous for their potato soups. In 1794, Jean Baptiste Gilbert Payplat dis Julien, a refugee from the French Revolution, opened an eating establishment in Boston called "The Restorator", and became known as the "Prince of Soups". The first American cooking pamphlet dedicated to soup recipes was written in 1882 by Emma Ewing: Soups and Soup Making.
Portable soup was devised in the 18th century by boiling seasoned meat until a thick, resinous syrup was left that could be dried and stored for months at a time.
In traditional French cuisine, soups are classified into two main groups: clear soups and thick soups. The established French classifications of clear soups are bouillon and consommé. Thick soups are classified depending upon the type of thickening agent used: purées are vegetable soups thickened with starch; bisques are made from puréed shellfish or vegetables thickened with cream; cream soups may be thickened with béchamel sauce; and veloutés are thickened with eggs, butter, and cream. Other ingredients commonly used to thicken soups and broths include egg, rice, lentils, flour, and grains; many popular soups also include pumpkin, carrots, potatoes, pig"s trotters and bird"s nests.
Other types of soup include fruit soups, dessert soups, pulse soups like split pea, cold soups and other styles.
History
Evidence of the existence of soup can be found as far back as about 20,000 BC. Boiling was not a common cooking technique until the invention of waterproof containers (which probably came in the form of clay vessels). Animal hides and watertight baskets of bark or reeds were used before this. To boil the water hot rocks were used. This method was also used to cook acorns and other plants.
The word soup comes from French soupe ("soup", "broth"), which comes through Vulgar Latin suppa ("bread soaked in broth") from a Germanic source, from which also comes the word "sop", a piece of bread used to soak up soup or a thick stew.
The word restaurant (meaning " restoring") was first used in France in the 16th century, to refer to a highly concentrated, inexpensive soup, sold by street vendors, that was advertised as an antidote to physical exhaustion. In 1765, a Parisian entrepreneur opened a shop specializing in such soups. This prompted the use of the modern word restaurant for the eating establishments.
In the US, the first colonial cookbook was published by William Parks in Williamsburg, Virginia, in 1742, based on Eliza Smith"s The Compleat Housewife; or Accomplished Gentlewoman"s Companion, and it included several recipes for soups and bisques. A 1772 cookbook, The Frugal Housewife, contained an entire chapter on the topic. English cooking dominated early colonial cooking; but as new immigrants arrived from other countries, other national soups gained popularity. In particular, German immigrants living in Pennsylvania were famous for their potato soups. In 1794, Jean Baptiste Gilbert Payplat dis Julien, a refugee from the French Revolution, opened an eating establishment in Boston called "The Restorator", and became known as the "Prince of Soups". The first American cooking pamphlet dedicated to soup recipes was written in 1882 by Emma Ewing: Soups and Soup Making.
Portable soup was devised in the 18th century by boiling seasoned meat until a thick, resinous syrup was left that could be dried and stored for months at a time.
image : BBC Good Food