آموزش پخت آش دوغ مازندرانی | طرز تهیه آش دوغ | دستور پخت 6 برای نفر
آش دوغ (به ترکی آیران آشی یا دوغا یا به کردی دوکلیو) یکی از خوراکهای سنتی استان اردبیل و منطقه آذربایجان است و همچنین در برخی استانها مثل کردستان و کرمانشاه، اصفهان، کاشان، استان فارس، همدان، چهارمحال وبختیاری، قزوین، درست میکنند. این آش با حبوباتی همچون نخود و لوبیا، سبزیها، تره و انواع سبزیهای کوهی و محلی پخته شده و در نهایت از دوغ برای مزهدار کردن آن استفاده میشود.مواد لازم
1 کیلو دوغ محلی
1 و 1/2 کیلو آب
350 گرم لوبیا سبز
200 گرم باقلا سبز
1 استکان کوچک برنج نیم دانه
300 گرم چغندر
350 گرم سیب زمینی
2 عدد کدو سبز یا 350 گرم کدو حلوایی
300 گرم برگ چغندر
300 گرم گشنیز
2 قاشق پلوخوری سیر چرخ شده
2 قاشق پلوخوری آرد گندم
نمک به مقدار نیاز
#1
طرز تهیه
چغندر، سیب زمینی، کدو، لوبیا سبز را به اندازه دلخواه خرد کنید.
برنج نیم دانه را شسته و با چغندر و آب میگذاریم تا بپزد. بعد از اینکه چغندر نیم پز شد باقلا سبز و لوبیا سبز را به آن اضافه میکنیم
بعد از اینکه لوبیا و باقلا نیم پز شدن سیب زمینی، کدو، برگ چغندر خرد شده را به آن اضافه میکنیم
بعد از پختن کلیه مواد، گشنیز خرد شده و سیر چرخ شده و نمک و آرد (آرد رو در یک لیوان آب حل کنید) و دوغ را با هم به آن اضافه کنید و تا زمانی که آش جوش نیامده مدام آن را هم بزنید
بعد از اینکه آش جوش اومد و به غلظت مورد نظر رسید، شعله گاز را خاموش کنید. معمولا 5 دقیقه زمان برای به غلظت رسیدن آش کافیست
کسانی که لوبیا سبز و باقلا سبز در دسترس ندارن میتونن از لوبیا چیتی و باقلا خشک استفاده کنن که در این صورت چند ساعت قبل باید در آب خیساند و حتما باید همراه چغندر و برنج نیم دانه اضافه شوند.
#2
کسانی که دوغ محلی در دسترس ندارن میتونن از دوغ الیس استفاده کنن که توصیه میشه بعد از پخت آش اگه مقدار نمک کافی نبود نمک اضافه کنن
دوغ محلی آش رو لذیذتر و خوشمزه تر میکند
اگه در زمان پخت مواد قبل از اضافه کردن دوغ متوجه شدید که مواد هنوز نپخته و آب کم هست میتوانید به مقدار نیاز به آن آب اضافه کنید. (تهیه شده توسط : راضیه گرگانی)
دوغ محلی آش رو لذیذتر و خوشمزه تر میکند
اگه در زمان پخت مواد قبل از اضافه کردن دوغ متوجه شدید که مواد هنوز نپخته و آب کم هست میتوانید به مقدار نیاز به آن آب اضافه کنید. (تهیه شده توسط : راضیه گرگانی)
Ash-e doogh, (Persian: آش دوغ), also known as "yogurt soup", originates from the Azeri region of northwest Iran and is one of the traditional soups of Ardabil. It s a common dish found in many regions and cultures, within West Asia including Iran, Azerbaijan, and Turkey.
Ingredients
Ash-e doogh is a soup usually made with yogurt or doogh, as well as different kind of herbs (such as coriander, leek, tarragon, mint, and parsley), vegetables (such as spinach, purslane, chickpeas, peas, onion and garlic), lamb meatballs, eggs, rice, salt and several types of spices. Fried mint with lots of oil (and sometime garlic) is used as a topping for the soup. This soup can be made vegetarian.
Variations
Some people prefer to make this soup with yogurt whereas others prefer doogh, a savory soda yogurt. The soup is made with sweet yogurt, while the soda yogurt is sour.
There is a very similar Assyrian dish called bushala, which is similar soup to ash-e-doogh in that it also contains yogurt and green vegetables. Bushala is consumed by Assyrian people of Iran and Iraq, though it may feature some different ingredients.
Ingredients
Ash-e doogh is a soup usually made with yogurt or doogh, as well as different kind of herbs (such as coriander, leek, tarragon, mint, and parsley), vegetables (such as spinach, purslane, chickpeas, peas, onion and garlic), lamb meatballs, eggs, rice, salt and several types of spices. Fried mint with lots of oil (and sometime garlic) is used as a topping for the soup. This soup can be made vegetarian.
Variations
Some people prefer to make this soup with yogurt whereas others prefer doogh, a savory soda yogurt. The soup is made with sweet yogurt, while the soda yogurt is sour.
There is a very similar Assyrian dish called bushala, which is similar soup to ash-e-doogh in that it also contains yogurt and green vegetables. Bushala is consumed by Assyrian people of Iran and Iraq, though it may feature some different ingredients.