اسپرسو چیست؟ فرایند آماده سازی اسپرسو چگونه است؟
اسپرسو (به ایتالیایی: Espresso) نوعی قهوهٔ غلیظ است که در اوایل قرن بیستم در تورین ایتالیا ابداع شدهاست. اسپرسو با عبور دادن آب نزدیک به نقطه جوش با فشار زیاد از میان دانههای آسیاب شده قهوه تهیه میشود. اسپرسو یک قهوه دارای غلظت بالاتری از مواد محلول و معلق جامد است.تاریخچه اسپرسوساز
اسپرسو را لوییجی بتزرا، صاحب یک شرکت تولیدی در سال ۱۹۰۳ اختراع کرد. ایدهٔ او وارد کردن فشار به فرایند دم کردن قهوه بود که زمان لازم برای دم کشیدن قهوه را کم میکرد. او نام دستگاه جدیدش را ”دستگاه قهوهٔ اسپرسو” گذاشت. اسپرسو در ایتالیایی به معنای سریع است.اسپرسو پایه برخی از نوشیدنیها مانند کافه لاته، کاپوچینو، کافه ماکیاتو، کافه موکا و کافه آمریکانو است. در تهیه کاپوچینو حتماً اسپرسو را بهکار میبرند ولی در تهیه کافه لاته این امر ناگزیر نیست. میزان کافئین موجود در اسپرسو در واحد حجم از سایر نوشیدنیها بیشتر است و به این دلیل هم هست که اکثر اوقات در مقیاسهای کوچک سرو میشود. یک اسپرسو ۶۰ میلی لیتری دارای ۸۰ الی ۱۵۰ میلیگرم کافئین است در حالیکه یک قهوه معمولی با حجم ۲۴۰ میلی لیتر داری ۹۵ الی ۲۰۰ میلیگرم کافئین است.
فرایند آماده سازی
اسپرسو با عبور آب بسیار داغ (حدود ۹۵ درجه سیلسیوس) که تحت فشار است از روی قهوه آسیاب و بهم فشرده شده درست میشود. هیچ استاندارد جهانی برای استخراج اسپرسو تعریف نشدهاست، قوری موکا و دستگاه اسپرسو ساز مهمترین ابزار آلات برای تهیه این نوشیدنی میباشند. اما چند تعاریف منتشر شده وجود دارد که سعی کردهاند تا در ارتباط با میزان و نوع پودر قهوه، دما و فشار آب و نرخ استخراج محدودیتهایی را ایجاد کنند.میزان برشته کردن اسپرسو
اسپرسو نوعی دانه مخصوص، دانه ترکیبی یا سطح خاصی از برشته شدن نیست. بلکه هر نوع دانه قهوه، با هر سطحی از برشته شدن میتواند برای تولید یک اسپرسو معتبر مورد استفاده قرار گیرد. اسپرسو هم به معنی یک نوشیدنی قهوه و هم نوعی روش دم کردن است. بهطور مثال در نواحی جنوبی ایتالیا معمولاً از انواع بیشتر برشته شده (تیرهتر) استفاده میکنند و هرچه رو به شمال میروید از انواع کمتر برشته شده (روشنتر) استفاده میشود و اگر هم به خارج ایتالیا بنگرید تنوع گستردهتری را مشاهده خواهید کرد.پارامترهای فنی که توسط «انیستیتو ملی اسپرسوی ایتالیا» برای یک فنجان اسپرسو تأیید شده از سوی این انیستیتو مشخص شدهاست در جدول زیر آورده شدهاست.
Espresso (/ɛˈsprɛsoʊ/ (About this soundlisten), Italian:) is a coffee-brewing method of Italian origin, in which a small amount of nearly boiling water (about 90 °C or 190 °F) is forced under 9–10 bars (900–1,000 kPa; 130–150 psi) of atmospheric pressure (expressed) through finely-ground coffee beans. Espresso coffee can be made with a wide variety of coffee beans and roast degrees. Espresso is generally thicker than coffee brewed by other methods, with a viscosity of warm honey. This is due to the higher concentration of suspended and dissolved solids, and has crema on top (a foam with a creamy consistency). As a result of the pressurized brewing process, the flavors and chemicals in a typical cup of espresso are very concentrated. The three dispersed phases in espresso are what make this beverage unique. The first dispersed phase is an emulsion of oil droplets. The second phase is suspended solids, while the third is the layer of gas bubbles or foam. The dispersion of very small oil droplets is perceived in the mouth as creamy. This characteristic of espresso contributes to what is known as the body of the beverage. These oil droplets preserve some of the aromatic compounds that are lost to the air in other coffee forms. This preserves the strong coffee flavor present in the espresso. Espresso is also the base for various coffee drinks—including caffè latte, cappuccino, caffè macchiato, caffè mocha, flat white, and caffè Americano.
Espresso has more caffeine per unit volume than most coffee beverages, but because the usual serving size is much smaller, the total caffeine content is less than a mug of standard brewed coffee. The actual caffeine content of any coffee drink varies by size, bean origin, roast method and other factors, but a typical 28 grams (1 ounce) serving of espresso usually contains 65 milligrams of caffeine, whereas a typical serving of drip coffee usually contains 150 to 200 mg.
Espresso has more caffeine per unit volume than most coffee beverages, but because the usual serving size is much smaller, the total caffeine content is less than a mug of standard brewed coffee. The actual caffeine content of any coffee drink varies by size, bean origin, roast method and other factors, but a typical 28 grams (1 ounce) serving of espresso usually contains 65 milligrams of caffeine, whereas a typical serving of drip coffee usually contains 150 to 200 mg.