طرز تهیه سالاد الویه خوشمزه در خانه برای 8 تا 10 نفر + عکس
سالاد الیویه یا الیویه (به روسی: салат Оливье، برگرفته از فرانسوی: Salade Olivier) روسی سالادی و نوعی غذای سرد است که از طبخ گوشت یا مرغ یا کالباس به همراه سیبزمینی آبپز و سس مایونز و خیارشور و دیگر مواد غذایی درست میشود. این سالاد در ایران به «سالاد الیویه» و «سالاد الویه» و در اروپا و آمریکای لاتین به «سالاد روسی» معروف است.این سالاد در سدهٔ نوزدهم میلادی توسط لوسین الیویه، سرآشپز بلژیکیِ فرانسویتبارِ «رستوران اِرمیتاژ» در مسکو ابداع شد و بهتدریج در کشور روسیه، کشورهای اروپایی، و بسیاری دیگر از کشورهای جهان طرفداران زیادی پیدا کرد. این سالاد سالهاست که بهعنوان یکی از اقلام اصلیِ شام شب سال نو در روسیه و کشورهای شوروی سابق قلمداد میشود.
نام(های) دیگر : سالاد روسی
نوع غذا : سالاد
وعده : پیشغذا
خاستگاه : روسیه مسکو، رستوران هرمیتاژ
ایجادکننده : لوسین الیویه (درگذشت ۱۸۸۳)
دمای سرو : ۴ تا ۱۰ سانتیگراد
ترکیبات اصلی : سیبزمینی، ترهبار، تخممرغ، ژامبون، سس مایونز
نوع غذا : سالاد
وعده : پیشغذا
خاستگاه : روسیه مسکو، رستوران هرمیتاژ
ایجادکننده : لوسین الیویه (درگذشت ۱۸۸۳)
دمای سرو : ۴ تا ۱۰ سانتیگراد
ترکیبات اصلی : سیبزمینی، ترهبار، تخممرغ، ژامبون، سس مایونز
مواد لازم برای ۸ تا ۱۰ نفر
مرغ یک نصفه (در حدود ۷۵۰گرم)
تخم مرغ سفت شده ۴ عدد
نخود سبز یک پیمانه (کنسرو آن مناسب است)
هویچ متوسط یک تا دو عدد
خیارشور ۱۵۰ گرم
سیب زمینی اسلامبولی یک کیلو
سس مایونز ۲ و نیم پیمانه
آبلیمو ۳-۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن زیتون ۳-۲ قاشق غذاخوری (در دستور اصلی خانم منتظمی نیست ولی بکار بردن آن معمول است)
طرز پخت / طرز تهیه سالاد الویه
۱. مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده و چند برگ جعفری و یکی دو عدد هویج و کمی نمک میپزیم بطوریکه بعد از پختن یکی دو قاشق بیشتر آب نداشته باشد.۲. نخود و سیب زمینی را جداگانه میپزیم (می توان از کنسرو نخود سبز هم استفاده کرد)، مرغ را پس از بیرون کشیدن استخوانهایش، خرد میکنیم. بعد سیب زمینی را با گوشت کوب له میکنیم و تخم مرغ سفت شده را رنده میکنیم و با خیارشور خرد شده و نخود سبز و سس مایونز و دو تا سه قاشق آبلیمو به مرغ اضافه میکنیم.
۳. سالاد آماده شده را در دیس میریزیم و روی آن را با قاشق صاف میکنیم و سس مایونز را روی آن میمالیم و با دانههای زیتون و حلقههای خیارشور روی آن را تزیین میکنیم.
نکته: سس مایونز و نمک و فلفل و ۳-۲ قاشق غذاخوری آب مرغ را وقتی هنوز سیب زمینی گرم است با آن مخلوط کنید تا طعم این مواد به خورد سیب زمینی برود.
سالاد الویه سیب زمینی | Olivier Potato Salad
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
عکس سالاد روسی | Russian Salad
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
تصویر سالاد الویه
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
سالاد الویه روسی | Olivier Salad | Traditional Salad From Moscow, Russia
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
Olivier salad (Russian: салат Оливье, salat Olivye) is a traditional salad dish in Russian cuisine, which is also popular in other post-Soviet countries, many European countries, Iran, Israel, Mongolia and also throughout Latin America. In different modern recipes, it is usually made with diced boiled potatoes, carrots, brined dill pickles, green peas, eggs, celeriac, onions, diced boiled chicken (or sometimes ham or bologna sausage), tart apples, with salt, pepper, and mustard added to enhance flavor, dressed with mayonnaise. In many countries, the dish is commonly referred to as Russian salad. A variation called Stolichny salad (Russian: салат столичный, "capital city salad") exists, and is also popular in the Russian cuisine.
In Russia and other post-Soviet states, as well as in Russophone communities world-wide, the salad has become one of the main dishes on zakuski tables served during New Year"s Eve ("Novy God") celebrations.
In Russia and other post-Soviet states, as well as in Russophone communities world-wide, the salad has become one of the main dishes on zakuski tables served during New Year"s Eve ("Novy God") celebrations.