ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

آموزش پخت خورشت قیمه خوشمزه در خانه برای 4 نفر

آموزش پخت خورشت قیمه خوشمزه در خانه برای 4 نفر

خورش قیمه یا خورش لپه از غذاهای ایرانی است. این خورش در میان ایرانیان غذایی پرطرفدار است. برای طبخ آن از رب گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده، لپه، گوشت قرمز یا گوشت سفید، سیب زمینی به همراه لیموی خشک (لیمو امانی) یا آلو به عنوان طعم دهنده استفاده می‌شود. ادویه‌ای که معمولاً در اواخر زمان طبخ به آن اضافه می‌شود دارچین است. این خورش به همراه پلو سرو می‌شود. همچنین در برخی مناسبت‌های مذهبی در کشور ایران نیز به عنوان نذری تهیه و توزیع می‌شود.

در نوع دیگر قیمه با نام قیمه بادمجان به جای سیب زمینی از بادمجان در کنار قیمه استفاده می‌شود.
آموزش پخت خورشت قیمه خوشمزه در خانه برای 4 نفر

دستور شماره یک

1- پیاز سرخ کرده مقدار : ۲–۳ قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتری) توضیحات : یک پیاز بزرگ
2- گوشت مغز ران گوساله مقدار : ۳۰۰ گرم
3- لپه مقدار : ۱۰۰ گرم توضیحات : در صورتی که لپه زودپز است باید آن را جداگانه سرخ کرد و از اواسط پخت گوشت به آن اضافه کرد. اگر دیرپز است می‌توان آن را چند ساعت خیس کرد و از همان اول همراه با گوشت، سرخ کرد تا به همراه هم پخته شوند.
4- رب گوجه فرنگی مقدار : ۳–۲ قاشق غذاخوری توضیحات : بهتر است به همراه گوشت در اوایل پخت، کمی تفت داده شود. برخی آن را جداگانه تفت داده و به همراه لیموعمانی و نمک به خورش اضافه می کنند.
5- سیب زمینی مقدار : ۱–۲ عدد یا ۲۰۰–۱۰۰ گرم توضیحات : سیب زمینی خلال نازک خورد شود.
6- لیمو عمانی مقدار : ۳ عدد توضیحات : چند سوراخ با چنگال در آن ایجاد می‌کنیم.
7- نمک و فلفل توضیحات : به اندازه
8- زردچوبه - دارچین مقدار : در حدود یک دوم قاشق چایخوری توضیحات : بر اساس تمایل می‌توان بکار برد. زردچوبه در اوایل پخت و دارچین در اواخر و قبل از کشیدن به خورش افزوده می‌شود.
9- زعفران مقدار : یک چهارم تا نصف قاشق چایخوری توضیحات : زعفران در دو قاشق غذاخوری آبجوش حل شود. زعفران را باید در اواخر پخت به خورش اضافه کرد تا عطر آن از بین نرود.

آموزش کامل پخت خورشت قیمه

۱. پیاز را سرخ می‌کنیم. پس از شستن گوشت، گوشت را خرد کرده سپس با پیاز داغ، زردچوبه (در صورت تمایل) و رب گوجه فرنگی تفت می‌دهیم.
۲. لپه را چندساعت قبل می‌گذارید درآب خیس بخورد اینکار باعث می‌شود که لپه خام نباشد و هم جلوی نفخ را می‌گیرد و بعداز آب گیری در آبکش به ظرف گوشت ریخته و لپه را به این ترتیب کمی سرخ می‌کنیم. این عمل از وا رفتن لپه هنگام طبخ جلوگیری می‌نماید. می‌گذاریم تا آب گوشت کشیده شود.
۳. دو لیوان آب را در قابلمه می‌ریزیم. در قابلمه را بسته در حرارت ملایم می‌گذاریم گوشت بپزد.
۴. بعد از پخته شدن گوشت و نیم ساعت قبل از برداشتن قابلمه از روی حرارت، نمک و فلفل و لیمو عمانی را به گوشت اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم در یک حرارت ملایم خورش پخته شود و کاملاً جا بیافتد.
۴. دقایقی قبل از سرو کردن مقداری دارچین (در صورت تمایل) و زعفران آب شده را به خورش اضافه می‌کنیم.
۵. سیب زمینی را خلال کرده و جداگانه آنرا سرخ می‌کنیم و در حین سرخ کردن کمی نمک می‌زنیم.
۶. خورش را در ظرفی ریخته روی آن سیب زمینی سرخ شده قرار می‌دهیم.
قیمه

رعایت این ۱۰ نکته به خوشمزه‌تر شدن این غذا کمک می‌کند

۱ - گوشتی که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار می‌گیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه می‌شود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه می‌کنم.
۲ - ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزه‌ای سرو کرد تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.
۳ - هرگز در خورشتان آب‌لیمو نریزید بلکه آن را با لیموعمانی و رب گوجه‌فرنگی ترش مزه‌دار کنید. یادتان باشد که برخی از رب‌های گوجه‌فرنگی ترش مزه هستند و می‌توانند به هر چه خوش‌طعم شدن خورش کمک کنند.
۴ - برای آماده کردن لپه، بعد از خیساندن، آن‌ها را چند دقیقه در آب بجوشانید و کف سیاه حاصل از جوشیدن را بگیرید تا بوی خاص آن از بین برود و افزودن این لپه‌ها به خورش، طعم بهتری به آن خواهد داد. در غیر این صورت لپه‌ها را به همراه گوشت تفت دهید و سپس آب را در خورش بریزید تا مواد در کنار هم بپزند و لپه‌ها شکل خود را از دست ندهند.
۵ - رب گوجه‌فرنگی و زعفران از عوامل رنگ دهنده به این خورش هستند و افزودن کمی دارچین به غذا طعم بهتری به آن خواهد داد.
۶ - لیمو عمانی‌ها را ۲۰ دقیقه قبل از سرو به خورش اضافه کنید زیرا زود انداختن آن‌ها باعث تلخی خورش می‌شود. دیر انداختن آن‌ها باعث می‌شود که غذا طعم لیموعمانی پیدا نکند.
۷ - هرگز روی خورش قیمه، چیپس خلالی نریزید بلکه خودتان خلال‌های سیب‌زمینی تازه را سرخ و همراه غذا سرو کنید.
۸ - انداختن ۲ عدد گوجه‌فرنگی قاچ شده در خورش، هم طعم بهتری به این غذا می‌دهد هم باعث می‌شود تا این خورش رنگ بهتری پیدا کند.
۹ - این غذا باید با یک بشقاب سبزی خوردن و برنج زعفرانی سرو شود. ته‌دیگ برنج هم باید از نوع نانی باشد زیرا این غذا با خلال‌های سیب‌زمینی سرو می‌شود پس نباید ته‌دیگ غذا را هم سیب‌زمینی گذاشت. به خاطر داشته باشید که گذشتن ته‌دیگ نان در کنار این خورش طعم به یادماندنی‌ای به آن خواهد داد.
۱۰ - نوشیدنی‌ای که به شما پیشنهاد می‌کنم با این خورش میل کنید، دوغ، شربت به‌لیمو و شربت گل سرخ است که با نوشیدن آن‌ها وعده غذایی‌تان کامل خواهد شد.
Gheimeh (Persian: قیمه‎) is an Iranian stew (khoresh) consisting of mutton, tomatoes, split peas, onion and dried lime. The stew is garnished with aubergine or saffron flavored fried potatoes and is usually served with rice.
Gheimeh

Etymology


The word ultimately comes from a Turkic word qıyma "minced meat", like the Urdu-Hindi keema, the Turkish kıyma, and the Greek κιμάς.

Iraqi variant
Iraqi qeema is made with finely diced meat and crushed split peas, and is prepared on a large communal scale at the annual Āshūrā commemorations.

Iranian variants
Gheimeh sibzamini (Persian: قیمه سیب زمینی‎): with thin-cut French fries.
Gheimeh bademjan (Persian: قیمه بادمجان‎): with pan-fried whole or long-cut eggplants.
Gheimeh nesar (Persian: قیمه نثار‎): with almonds and fried onions; a specialty of Qazvin.
Pichagh gheimeh (Persian: پیچاق قیمه‎): a different dish with almonds and fried onions; a specialty of Ardabil. Pichagh (Azeri spelling pıçaq) means knife in the Azerbaijani language and it refers to the almonds.
Gheimeh rashti (Persian: قیمه‌ رشتی‎): with sour pomegranate paste, pomegranate juice, tomato and verjuice; a specialty of Rasht.
Gheimeh nokhoud (Persian: قیمه‌ نخود‎): with chickpeas instead of split peas; a specialty of the Persian Gulf coast of Iran; similar to abgoosht.
Gheimeh kadou (Persian: قیمه‌ کدو‎): with pan-fried whole or long-cut squash.
Gheimeh beh (Persian: قیمه به‎): with pan-fried whole or long cut quinces.
Gheimeh bamieh (Persian: قیمه بامیه‎): with pan-fried okras. It also has lemon juice and cinnamon.
منبع : Deli-cioso - at Persian Mama
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
پیش بینی قیمت شیبا اینو در بازار ارز (ارزش خرید دارد؟)
بهترین وام سال جدید (معرفی وام‌های مختلف بانک‌ها)
میم کوین‌ها و سود میلیون دلاری در چند هفته!
قیمت جدید آپارتمان در چیتگر (لیست قیمت بهار امسال)
پرفروش ترین جاروبرقی ایران در سال 1403 (جدیدترین لیست)
آخرین قیمت طلا و سکه (کاهش قیمت سکه همچنان ادامه دارد)
قیمت محصولات هایما (سقوط قیمت هایما ۸S مدل 1403)
پیش‌ بینی قیمت سکه (قیمت سکه و طلا کاهش یافت!)
مقایسه گلکسی A55 با ردمی نوت 13 پرو پلاس (شیائومی بخریم یا سامسونگ؟)
قیمت مرسدس در دبی (لیست ارزانترین بنزهای دبی را ببینید!)

ثبت نظر شما