ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

طرز تهیه بستنی وانیلی | آموزش تهیه بستنی وانیلی برای 4 نفر | تاریخچه بستنی وانیلی

 طرز تهیه بستنی وانیلی | آموزش تهیه بستنی وانیلی برای 4 نفر | تاریخچه بستنی وانیلی

بستنی وانیلی یکی از انواع بستنی هاست که برای تهیه آن از شیر شکر زرده تخم مرغ و وانیل استفاده می‌کنند. وانیل در اروپا و آمریکای شمالی اغلب برای طعم دهی به بستنی استفاده می‌شود.
beautiful ice cream
عکس بستنی وانیلی | Vanilla ice cream
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
تاریخچه

وانیل برای اولین بار در قرن شانزدهم میلادی توسط آزتک‌ها استفاده میشد. فاتحان اسپانیایی، در سراسر آمریکای میانه و مکزیک امروزی مردمانی را یافتند که از وانیل در نوشیدنی‌ها و غذاهایشان استفاده می‌کردند. پس از آن وانیل به اسپانیا آورده شد و برای طعم و عطر دهی یک نوشیدنی شکلاتی استفاده شد. این نوشیدنی از مخلوط دانه‌های کاکائو، وانیل، ذرت، آب و عسل درست شده بود. دامنه مصرف این نوشیدنی به انگلستان، فرانسه و در اوایل قرن هفدهم میلادی به کل اروپا گسترده شد. در سال ۱۶۰۲ میلادی، هیو مورگان، عطار ملکه الیزابت اول توصیه کرد که وانیل و کاکائو به صورت جداگانه مصرف شوند.

مواد لازم


1 لیتر شیر (معادل 4لیوان دسته دار)
1 لیوان شکر
1 لیوان خامه
8 عدد زرده تخم مرغ
1 ق چ وانیل
#1

طرز تهیه


زرده تخم مرغ را با شکر و وانیل مخلوط کرده و هم میزنیم تا کاملا سفید و سفت و کشدار شود.

شیر را میجوشانیم و کم کم روی زرده ریخته و هم میزنیم.

دوباره شیر و زرده را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مرتب هم میزنیم کافی است فقط داغ شود نباید بجوشد.
#2
بعد مایه را میگذاریم سرد شود و بعد خامه را با آن مخلوط میکنیم و در ظرف فلزی مناسب ریخته در مدت ۴ الی ۵ساعت بستنی را ۳بار هم میزنیم تا بسته شود ولی یخ نزند.

اجازه بدین تا کاملا یکدست شود و بعد در ظرف مخصوص ریخته تزئین کنید و نوش جان.

آشپز Zahra
Vanilla is frequently used to flavor ice cream, especially in North America, Asia, and Europe. Vanilla ice cream, like other flavors of ice cream, was originally created by cooling a mixture made of cream, sugar, and vanilla above a container of ice and salt. The type of vanilla used to flavor ice cream varies by location. In North America and Europe consumers are interested in a more prominent, smoky flavor, while in Ireland they want a more anise-like flavor. To create the smooth consistency of ice cream, the mixture has to be stirred occasionally and then returned to the container of ice and salt to continue the solidification process. According to Iced: 180 Very Cool Concoctions, many people often consider vanilla to be the "default" or "plain" flavor of ice cream (see "Plain vanilla").

History

Vanilla was first used among the Mexican people. By the 1500s, Spanish conquistadors, exploring present-day Mexico, had come across Mesoamerican people who consumed vanilla in their drinks and foods. The vanilla bean was brought back to Spain with the conquistadors. In Spain, "vanilla was used to flavor a chocolate drink that combined cacao beans, vanilla, corn, water, and honey". The drink eventually spread to France, England, and then all of Europe by the early 1600s. In 1602, Hugh Morgan, the apothecary of Queen Elizabeth I, recommended that vanilla should be used separately from cocoa.

Ice cream can be traced back to the Yuan period of the fourteenth century. There is evidence that ice cream was served in the Mogul Court. The idea of using a mixture of ice and salt for its refrigerating effects, which is a part of the process of creating ice cream, originated in Asia. The method spread from the East to Europe when the Arabs and the Moors traveled to Spain, between 711 and 1492. Once the refrigerating method of mixing ice and salt had spread to Europe, the Italians became involved in making ice cream. By the early eighteenth century, recipes for ice cream had appeared in France. According to Frozen Desserts: The Definitive Guide to Making Ice Creams, Ices, Sorbets, Gelati, and Other Frozen Delights, the French transformed ice cream into a smoother and richer food with the addition of eggs or egg yolks in the recipe. The first ice cream recipes recorded by the French in the early eighteenth century did not include egg yolks. However, by the middle of the eighteenth century, French recipes for ice cream started to include egg yolks.

When the use of vanilla in foods and drinks became independent of cacao, it became more prominent in French recipes. The French used vanilla to flavor French vanilla ice cream. Vanilla ice cream was introduced to the United States when Thomas Jefferson discovered the flavor in France and brought the recipe to the United States where its natural color was brown. During the 1780s, Thomas Jefferson wrote his own recipe for vanilla ice cream. The recipe is housed at the Library of Congress.

An internet posting falsely claimed that until the 1900s rich white elites didn"t" like the idea of something brown being so good so they changed it to white using sugared dye and it spread not just to the other racist elites but also trickled down till white vanilla became the known color of its ice cream.
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
میم کوین‌ها و سود میلیون دلاری در چند هفته!
قیمت جدید آپارتمان در چیتگر (لیست قیمت بهار امسال)
پرفروش ترین جاروبرقی ایران در سال 1403 (جدیدترین لیست)
آخرین قیمت طلا و سکه (کاهش قیمت سکه همچنان ادامه دارد)
قیمت محصولات هایما (سقوط قیمت هایما ۸S مدل 1403)
پیش‌ بینی قیمت سکه (قیمت سکه و طلا کاهش یافت!)
مقایسه گلکسی A55 با ردمی نوت 13 پرو پلاس (شیائومی بخریم یا سامسونگ؟)
قیمت مرسدس در دبی (لیست ارزانترین بنزهای دبی را ببینید!)
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه در اردیبهشت (روند کاهش قیمت‌ها در پیش است!)
آخرین قیمت آیفون ۱۳ (جدول قیمت گوشی سامسونگ و اپل)

ثبت نظر شما