غذاهای ترکی استانبولی — طرز تهیه 8 غذای خوشمزه محلی ترکیه
غذای ایرانی در دنیا بسیار محبوب است. از انواع خورشت تا پلوهای رنگین، انواع دسر، شیرینیهای متنوع، غذاهای کبابی، انواع سوپها و میان وعدههای بسیار لذیذ که تهیه بیشتر آنها، نیاز به مواد خاصی ندارد و میتوانید به راحتی آنها را در منزل تهیه کنید. حتی کشورهای همسایه ما نیز تنوع غذایی بالایی دارند. کشور ترکیه، به عنوان یکی از کشورهای همسایه، غذاها و خوراکیهای بسیار لذیذی دارد که طرفداران زیادی را به خود جلب میکند. استقبال از غذاهای ترکی استانبولی گاهی به حدی است که هر ساله توریستهای زیادی صرفا برای چشیدن این غذاها به ترکیه سفر میکنند. در این مقاله، دستور پخت 8 غذای ترکی استانبولی بسیار لذیذ که به راحتی میتوانید در منزل تهیه کنید و در کنار عزیزانتان از خوردن آنها لذت ببرید را ارائه خواهیم کرد.بورک استانبولی
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده: 250 گرم
- پیاز: 1 عدد
- قارچ: 100 گرم
- تخم مرغ: 1 عدد
- پنیر پیتزا: 100 گرم
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- خمیر یوفکا: به مقدار کافی
- آب لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار کافی
- آویشن و کنجد: به مقدار کافی
- روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه بورک
پس از تفت دادن قارچها با کمی روغن و لیموترش، پیازها را در تابهای جداگانه سرخ کرده و پس از طلایی شدن، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه میکنیم. پس از آن، گوشت را به همراه پیازها تفت میدهیم تا زمانی که سرخ شده و تغییر رنگ دهد. سپس، رب را اضافه کرده و تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. پس از آماده شدن مواد داخل بورک، خمیر یوفکا را بر روی سطح پهن کرده، به ابعاد دلخواه برش بزنید. سپس با یک قلموی خیس، بر روی خمیر کشیده و مواد را روی آن بریزید و خمیر را بپیچید. میتوانید برای جلوگیری از باز شدن خمیر، مجددا بر روی آن قلمو بکشید. بورک های آماده شده را در سینی فر بچینید و پس از رومال کردن با مخلوط تخم مرغ و یک قاشق شیر، آنها را به مدت 20 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.کنافه استانبولی
مواد لازم
- رشته کادایف: 300 گرم
- پنیر لبنه یا ماسکارپونه: 200 گرم
- کره: 150 گرم
- خامه صبحانه: 200 گرم
- پنیر پیتزا: به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- کره آب شده برای چرب کردن ظرف: 1 قاشق غذاخوری
- پودر پسته: به مقدار لازم
- شکر: 2 لیوان
- آب: 5 لیوان
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
طرز تهیه کنافه
برای تهیه شربت کنافه، ابتدا آب را در ظرفی ریخته و بجوشانید. پس از آن، شکر و زعفران را اضافه کرده و به مدت 30 دقیقه بر روی شعله متوسط قرار دهید تا جوشیده و غلیظ شود. کره را به روش بن ماری ذوب کرده و با رشتههای کادایف مخلوط کنید. 2 قاشق غذاخوری از زعفران دم کرده را به مخلوط اضافه کنید. پس از آن کف و دیوارههای ظرف مورد نظر (ترجیحا پیرکس) را با کره چرب کرده و نیمی از مخلوط رشتهها را روی آن بریزید و با کفگیر یا دست روی آن را فشار دهید. در ظرفی مجزا، خامه و پنیر را به آرامی مخلوط کرده و روی رشتهها بریزید. با نیم دیگر رشتهها، روی سطح پنیری را پوشانده و مجددا با دست فشار دهید. ظرف رشته را در طبقه وسط فری که به مدت 10 دقیقه با دمای 160 درجه سانتیگراد گرم شده است، قرار دهید. پس از 30 دقیقه، کنافه شما آماده خواهد بود.اسکندر کباب
مواد لازم
- فیله ورقه شده گوشت گاو یا گوساله: 900 گرم
- پیاز بزرگ: 2عدد
- فلفل تند سبز خرد شده: 2عدد
- ماست ساده: 500 گرم
- رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- رزماری خشک: 2 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه و قرمز: به مقدار کافی
- روغن زیتون: 5 قاشق غذاخوری
رز تهیه اسکندر کباب
پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. فیلههای ورقه شده را با بیفتککوب بکوبید تا نازک شود سپس آنها را در مخلوط رزماری، فلفل سیاه و قرمز، روغن زیتون و نمک بریزید. پس از آن روی ظرف را سلفون بکشید و به مدت 12 تا 24 ساعت داخل یخچال قرار دهید. پس از طی این مدت، گوشت ها را از یخچال خارج کرده و با مقداری روغن به همراه فلفل های خرد شده به مدت 2 دقیقه تفت دهید. برای تهیه سس اسکندر کباب، رب گوجه را به همراه 2 پیمانه آب و مقداری نمک و فلفل قرمز و سیاه، مخلوط کرده و پس از 10 دقیقه جوشیدن، آن را از روی شعله برداشته و روی گوشتها بریزید. این غذای ترکی استانبولی با نان پیتا تفت داده شده در روغن زیتون، طعم بی نظیری دارد و پیشنهاد میکنیم حتما آن را امتحان کنید.باقلوا
مواد لازم
- پودر گردو: 150 گرم
- پودر قند: 2 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین: نصف قاشق چای خوری
- پودر هل: نصف قاشق چای خوری
- کره: 100 گرم
- خمیر باقلوا یا خمیر یوفکا: 1بسته
- شکر: 2 لیوان
- آب: 2 لیوان
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- آبلیمو: نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه باقلوا
برای تهیه شربت مخصوص باقلوا، ابتدا آب و شکر را مخلوط کرده و بر روی حرارت قرار میدهیم تا شروع به جوشیدن کند پس از به جوش آمدن آن، زعفران دم کرده را اضافه کرده و برای جلوگیری از شکرک زدن شربت، دیوارههای ظرف را با قلموی سیلیکونی آغشته به آب قلمو بزنید و پس از آن، آبلیمو را به شهد اضافه کرده و پس از 20 دقیقه از آغاز زمان جوشیدن، حرارت را خاموش کنید. سپس خمیر را بر روی سطح پهن کرده و آن را به تکههای دلخواه تقسیم کنید. پس از آن، با کره آب شده به روش بن ماری، بر روی هر لایه از خمیر قلمو بکشید. برای مواد میانی باقلوا، پودر گردو، پودر قند، پودر هل و پودر دارچین را مخلوط کرده و بر روی خمیر بریزید و محکم فشار دهید تا مواد میانی فشرده شوند. سپس لایه دوم خمیر را روی مواد قرار داده و روی آن را مجددا کره بمالید. پس از آماده شدن باقلواها، آنها را درون فر از پیش گرم شده با دمای 190 درجه سانتیگراد به مدت 35 تا 45 دقیقه قرار دهید و در آخر برای 5 دقیقه گریل رو روشن کرده تا سطح روی باقلواها طلایی شود. پس از خارج کردن باقلواها از فر، شهد را بلافاصله روی آنها ریخته و به مدت 4 ساعت در دمای محیط و 12 ساعت در یخچال قرار دهید.هونکار بیندی
مواد لازم
- گوشت خرد شده: 500 گرم
- پیاز نگینی خرد شده: 2 عدد
- بادمجان: 1 کیلوگرم
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- پنیر موزارلا: 100 گرم
- شیر: 1 لیوان
- آرد: 3 قاشق سوپ خوری
- جعفری خرد شده: ۱ قاشق سوپ خوری
- نمک، فلفل سیاه و روغن: به مقدار کافی
تهیه هونکار بیندی
ابتدا گوشت را به همراه پیاز و روغن تفت دهید تا رنگ گوشت تیره شود. سپس 2 لیوان آب به آن اضافه کرده و بر روی شعله ملایم قرار دهید تا گوشتها پخته شود. پس از پخته شدن گوشت، گوجه فرنگیها را خرد کرده و به همراه نمک و فلفل بر روی گوشتها بریزید و اجازه بدهید تا آب آن کاملا کشیده شود. پس از آن، بادمجانها را کبابی کرده، پوست بگیرید و خرد کنید. در ظرفی جداگانه، آرد و روغن را مخلوط کرده و بر روی حرارت کمی تفت دهید. در همین حین، بادمجانها را درون آن ریخته و بهم بزنید. سپس شیر و پنیر موزارلا را اضافه کرده و و پس از چند دقیقه شعله را خاموش کنید. برای سرو این غذا میتوانید از جعفری خرد شده به عنوان تزیین استفاده کنید.لاهماجون
مواد لازم
- خمیر پیتزا: به تعداد نفرات
- پیاز: 2عدد
- گوشت چرخ کرده: 200 گرم
- رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی: 3 عدد متوسط
- فلفل دلمهای: نصف یک فلفل متوسط
- نمک، فلفل و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه لاهماجون
پس از تفت دادن پیاز خرد شده و گوشت چرخ کرده، فلفل دلمهای های نگینی، گوجه خرد شده، رب، نمک و فلفل را به آنها اضافه کرده و پس از پختن کامل گوشتها، به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار میدهیم. پس از آن، مانند تمامی پیتزاها، مواد را بر روی خمیرها مالیده و به مدت 15 دقیقه داخل فر از پیش گرم شده با دمای 200 درجه قرار میدهیم.گزلمه
مواد مورد نیاز برای تهیه خمیر گزلمه
- آرد: 3 پیمانه
- تخم مرغ: 1 عدد
- روغن یا کره آب شده: 2 قاشق غذاخوری
- نمک: به میزان کافی
مواد میانی گزلمه پنیر و اسفناج
- برگ اسفناج تازه و خرد شده: 100 گرم
- پنیر فتا: 100 گرم
طرز تهیه گزلمه
آرد، تخم مرغ، نمک، روغن و مقداری آب را مخلوط کرده و تا زمانی که خمیری یک دست و لطیف داشته باشید، ورز دهید. (اگر خمیر چسبناک بود، کمی آرد به آن اضافه کنید.) سپس روی ظرف خمیر رو پوشانده و آن را به مدت 1 ساعت در مکانی گرم قرار دهید. پس از آن، خمیر را مجددا کمی ورز داده و آن را به اندازههای یکسان و دلخواه جدا کرده و با وردنه پهن و نازک کنید. اسفناج و پنیر را با هم مخلوط کرده و بر روی نیمی از خمیر بریزید سپس آن را از وسط تا کرده به طوری که هر دو نیمه بر روی هم قرار گیرند. پس از آن، با دست لبههای خمیر را به یکدیگر بچسبانید. گزلمههای آماده شده را میتوانید داخل فر یا روغن بپزید و نوش جان کنید.کارنی یاریک
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده: 250 گرم
- پیاز متوسط: 2 عدد
- گوجه فرنگی: 1 عدد
- فلفل سبز کوچک: 8 عدد
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- سیر: 4 حبه
- نمک، فلفل سیاه، قرمز و زردچوبه: به مقدار کافی
- روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه کارنی یاریک
بادمجانها را به صورت راه راه پوست بگیرید و به مدت نیم ساعت در محلول آب و نمک قرار دهید. پس از آن، بادمجانها را با آب شسته و پس از خشک کردن با دستمال، در روغن سرخ کنید. پس از آن، پیاز خرد شده را در همان تابه سرخ کرده و به همراه گوشت چرخ کرده تفت دهید. پس از سرخ شدن گوشتها، نمک، فلفل سیاه، قرمز و زردچوبه را به همراه فلفلهای خرد شده به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید. پس از 5-6 دقیقه، نصف فنجان آب داخل مواد ریخته و در ظرف را بگذارید تا مواد بپزد. بادمجانها را در سینی فر چیده و با چاقو برشی عمودی و عمیق بر روی آن ایجاد کنید و با مواد، داخل آن را پر کرده و در انتها، یک فلفل سبز و یک برش گوجه بر روی آن قرار دهید. رب را با یک پیمانه آب مخلوط کرده و بر روی بادمجانها بریزید و آنها را به مدت 20 تا 25 دقیقه درون فر از پیش گرم شده با دمای 170 درجه قرار دهید. در صورتی که فر ندارید، میتوانید آنها را در تابه دردار نیز بپزید.کلام آخر درباره غذاهای ترکی استانبولی
تنوع غذایی در این کشور بینظیر است. دهها مدل کباب مختلف، خورشتهای گوناگون، انواع شیرینی و دسر، سوپهای لذیذ، انواع دلمهها و... تنها گوشهای از غذایی است که مردم این کشور میپزند. در این مقاله سعی کردیم 8 غذا و شیرینی بسیار پرطرفدار را به شما آموزش دهیم. واضح است که عناوین بسیار خوشمزهتری نیز وجود دارد که سلیقهای هستند و توضیح یک به یک آنها، به اندازه چند کتاب آشپزی خواهد شد. پیشنهاد میکنیم که در تعطیلات نوروز، این غذاهای بسیار لذیذ را تهیه کنید و در کنار اعضای خانواده خود، از طعم بی نظیر آنها لذت ببرید.
منبع : top image : DavidsBeenHere.com