ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

سنبوسه چیست؟ طرز تهیه سنبوسه | آموزش پخت غذای محلی استان خوزستان

سنبوسه چیست؟ طرز تهیه سنبوسه | آموزش پخت غذای محلی استان خوزستان

سنبوسه خوراکی است که از خمیر پهن‌شده درست می‌شود به همین دلیل نوعی پای محسوب می‌شود که میانش را با گوشت کوبیده و پیاز و ادویه پر کرده و در روغن برشته کرده باشند. از خوراکی‌های معروف ایرانی و بیشتر در جنوب و شرق ایران نظیر هرمزگان و خراسان وبلوچستان پخت‌شده و از آنجا به سایر مناطق برده شده‌است. در طبخ سنبوسه از نان لواش، گوشت قرمز، سبزیجات معطر، سیب زمینی، فلفل سیاه قرمز، ادویه و برخی مواد دیگر که مرتبط با نوع سنبوسه است استفاده می‌شود. سنبوسه در ایران به عنوان خوراکی -و نه وعده غذائی- مصرف می‌شود. سنبوسه امروزه تقریباً یک غذای جهانی است و در همه کشورها کم و بیش وجود دارد و در رستوران‌های ایرانی و لبنانی یا افغانی در کشورهای خارجی معمولاً وجود دارد.
Iranian food
عکس سنبوسه | Vegetable Samosas with Mint Cilantro Chutney
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
سنبوسه ابتدا در قدیم یک غذای اصلی در خراسان بوده‌است اما در خراسان سنبوسه را پس از آماده کردن و گذاشتن مواد (کوبیده نخود-پیاز- سبزیجات و گوشت خورد شده) و با تا کردن لایه‌های خمیر روی همدیگر و فشردن، آن را در آب جوش می‌انداختند و آشی درست می‌شد که به آن آش جوش پره یا آش لشخک می‌گفتند اما امروزه به‌جای پختن سنبوسه (جوش پره) در آب، آن را در روغن سرخ می‌کنند و این شیوه امروزه در بیشتر نقاط جهان رایج شده‌است. اما در جنوب خراسان هنوز هم سنبوسه آب‌پز به عنوان یک آش خوشمزه در روستاها رایج آست. همان‌طور که در تاریخ بیهقی آمده این غذا از دوران بسیار قدیم در خراسان رایج بوده‌است. (آش در جنوب خراسان ماهنامه «نامه گناباد» ۱۳۸۱)
امروزه برای پختن سنبوسه مواد تشکیل دهنده (معمولاً پیاز خوردشده- گوشت- سبزیجات و نخود از قبل پخته شده) را در تکه‌ای بزرگ از نان لواش یا برگی از خمیر می‌ریزند و نان لواش یا برگ خمیر را به صورت سه گوش می‌بندند و سپس آن را در ماهی‌تابه می‌گذارند و در روغن سرخ می‌کنند. انواع سنبوسه‌های متداول در ایران عبارتند از سنبوسه‌ی سیب‌زمینی، سنبوسه‌ی گوشت‌و سنبوسه‌ی پیتزایی.
دربارهٔ واژه

سنبوسه واژه‌ای از ریشهٔ فارسی است که شکل تغییریافتهٔ واژهٔ پارسی «سنبوسگ» می‌باشد. به دلیل روش تلفظ سنبوسه به صورت (سمبوسه) بعضی از افراد در مورد نام آن اشتباه میکنند. این واژه با اشکالی مشابه به زبان‌های دیگری چون عربی، هندی، پنجابی، قرقیزی، قزاقی، ازبکی، سومالیایی،بلوچی انگلیسی، فرانسوی و دیگر زبان‌های جهان راه یافته‌است.

انواع سنبوسه
سنبوسه گوشت
سنبوسه مرغ
سنبوسه بندری
سنبوسه سبزیجات
سنبوسه بلوچی
سنبوسه پیتزایی
سنبوسه سیب زمینی
سنبوسه اسفناج

مواد لازم


کره ۲ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
آب ولرم نصف لیوان
آرد ۲ لیوان
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
سیب زمینی ۱ عدد
پیاز ۲ عدد
سیر ۳ حبه
فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
گشنیز ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
#1

طرز تهیه


سیرها و پیازها را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شوند سپس گوشت چرخ کرده و فلفل دلمه‌ای خرد شده را اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد نمک، فلفل، گشنیز خرد شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مجدد چند دقیقه تفت دهید سپس از روی حرارت بردارید؛ سیب زمینی‌های نگینی خرد شده را جداگانه در روغن سرخ کنید و به مخلوط گوشت اضافه نمائید.

داخل کاسه‌ای نمک، اب ولرم، کره و آرد را بریزید و با دست مخلوط کنید تا به شکل خمیری نرم در بیاید سپس خمیر را داخل نایلون بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید.

خمیر را پس از استراحت روی سطحی که ارد پاشیده‌اید با وردنه نازک پهن کنید و برش‌های مربعی یک اندازه‌ای از خمیر در آورید (می‌توانید بجای تهیه این خمیر از خمیرهای فیلو آماده استفاده کنید)

داخل هر مربع مقداری از مایه گوشت قرار دهید و لبه‌های خمیر را با آب نمدار کنید و بهم بچسبانید سپس با فشار چنگال لبه‌های خمیر را خوب محکم کنید، تمام سمبوسه‌ها را به همین صورت آماده و در روغن فراوان سرخ کنید و بهمراه سس دلخواه سرو نمائید.
#2
می‌توانید بجای خمیر از نان لواش برای سمبوسه استفاده کنید که در اینصورت سمبوسه تردتر و برشته تری خواهید داشت؛ نان‌های لواش را بصورت طولی برش بزنید و همانند تصویر قسمت بالایی را تا بزنید، مقداری مایه گوشت داخل قسمت بالایی بریزید و به همین صورت تا پایین نان را تا بزنید و در روغن سرخ کنید (در زمان قرار دادن سمبوسه در روغن با قاشق کمی سمبوسه را در روغن ثابت نگهدارید تا با شوک روغن داغ سمبوسه وا نرود).

نکته‌ها: می‌توانید بجای گوشت از سویا یا مخلوط مساوی گوشت و سویا استفاده کنید، بهتر است سمبوسه را تند تهیه و سرو کنید تا طعم اصلی سمبوسه جنوب را از دست ندهید.
A samosa is a fried or baked pastry with a savoury filling, such as spiced potatoes, onions, peas, cheese, beef and other meats, or lentils. It may take different forms, including triangular, cone, or half-moon shapes, depending on the region. The Indian style, often accompanied by a chutney, is probably the most widely known of a broad family of recipes from Africa to China, which have origins in medieval times or earlier. Samosas are a popular entrée, appetizer, or snack in the local cuisines of the Indian subcontinent, Western Asia, Southeast Asia, the Mediterranean, and Africa. Due to emigration and cultural diffusion from these areas, samosas today are often prepared in other regions.

History

The samosa originated in the Middle East and Central Asia. It then spread to Africa, Southeast Asia, South Asia, and elsewhere. The term samosa and its variants cover a family of pastries and dumplings popular from north-eastern Africa to western China. The samosa spread to the Indian subcontinent, following the invasion of the Central Asian Turkic dynasties in the region. A praise of samosa (as sanbusaj) can be found in a 9th-century poem by the Persian poet Ishaq al-Mawsili. Recipes for the dish are found in 10th–13th-century Arab cookery books, under the names sanbusak, sanbusaq, and sanbusaj, all of which derive from the Persian word sanbosag. In Iran, the dish was popular until the 16th century, but by the 20th century, its popularity was restricted to certain provinces (such as the sambusas of Larestan). Abolfazl Beyhaqi (995-1077), an Iranian historian, mentioned it in his history, Tarikh-e Beyhaghi.

Central Asian samsa were introduced to the Indian subcontinent in the 13th or 14th century by traders from Central Asia. Amir Khusro (1253–1325), a scholar and the royal poet of the Delhi Sultanate, wrote in around 1300 CE that the princes and nobles enjoyed the "samosa prepared from meat, ghee, onion, and so on". Ibn Battuta, a 14th-century traveler and explorer, describes a meal at the court of Muhammad bin Tughluq, where the samushak or sambusak, a small pie stuffed with minced meat, almonds, pistachios, walnuts, and spices, was served before the third course, of pulao. Nimmatnama-i-Nasiruddin-Shahi, a medieval Indian cookbook started for Ghiyath al -Din Khalji, the ruler of the Malwa Sultanate in central India, mentions the art of making samosa. The Ain-i-Akbari, a 16th-century Mughal document, mentions the recipe for qutab, which it says, "the people of Hindustan call sanbúsah".
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
میم کوین‌ها و سود میلیون دلاری در چند هفته!
قیمت جدید آپارتمان در چیتگر (لیست قیمت بهار امسال)
پرفروش ترین جاروبرقی ایران در سال 1403 (جدیدترین لیست)
آخرین قیمت طلا و سکه (کاهش قیمت سکه همچنان ادامه دارد)
قیمت محصولات هایما (سقوط قیمت هایما ۸S مدل 1403)
پیش‌ بینی قیمت سکه (قیمت سکه و طلا کاهش یافت!)
مقایسه گلکسی A55 با ردمی نوت 13 پرو پلاس (شیائومی بخریم یا سامسونگ؟)
قیمت مرسدس در دبی (لیست ارزانترین بنزهای دبی را ببینید!)
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه در اردیبهشت (روند کاهش قیمت‌ها در پیش است!)
آخرین قیمت آیفون ۱۳ (جدول قیمت گوشی سامسونگ و اپل)

ثبت نظر شما