آموزش پخت کوفته سبزی | طرز تهیه کوفته سبزی غذای سنتی شیرازی ها
کوفته سبزی یکی از غذاهای شهر شیراز میباشد و به اینصورت تهیه میشود که گوشت را با پیاز چرخ کرده و نخود را که از قبل در آب خیس کردهاند با گوشت چرخ کرده دوباره چرخ میکنند.
روش پخت سریع :
یک لیوان از برنجها را برداشته و بقیه را با مقداری از سبزیها چرخ میکنند و سپس تمام مواد چرخ شده را با کمی فلفل و نمک به هم مخلوط نموده به خوبی ورز می دهند و درصورت لزوم تمام مواد را یک دفعه با هم چرخ میکنند . پیاز خلال شده و کشمش را تفت داده، در ظرفی ( دیگ یا قابلمه ) مقداری آّب ریخته سبزی و بقیه نخود چرخ شده را در آن ریخته، زردچوبه و فلفل و نمک به آن اضافه میکنند وقتی که آب جوش آمد از مواد چرخ شده به اندازه یک پرتقال نسبتاً بزرگ جدا کرده وسط آن کشمش و پیاز داغ گذاشته و به صورت گلولهای در میآورند، این گلوله را بین دو کف دست به قدری می گردانند که کاملاً سفت شود و در آب جوش می اندازند. در قدیم به جهت باز نشدن کوفتهها اولین کوفته را با نام سنگ و بقیه را را نام دخترهای خانواده یا آَشنا به درون آب جوش می انداختند. آنگاه یک لیوان برنج را که کنار گذاشتهاند در ظرف محتوی کوفتهها ریخته مقداری روغن به آن افزوده، حرارت میدهند تا قوام بیاید و سپس مصرف میکنند.
یک لیوان از برنجها را برداشته و بقیه را با مقداری از سبزیها چرخ میکنند و سپس تمام مواد چرخ شده را با کمی فلفل و نمک به هم مخلوط نموده به خوبی ورز می دهند و درصورت لزوم تمام مواد را یک دفعه با هم چرخ میکنند . پیاز خلال شده و کشمش را تفت داده، در ظرفی ( دیگ یا قابلمه ) مقداری آّب ریخته سبزی و بقیه نخود چرخ شده را در آن ریخته، زردچوبه و فلفل و نمک به آن اضافه میکنند وقتی که آب جوش آمد از مواد چرخ شده به اندازه یک پرتقال نسبتاً بزرگ جدا کرده وسط آن کشمش و پیاز داغ گذاشته و به صورت گلولهای در میآورند، این گلوله را بین دو کف دست به قدری می گردانند که کاملاً سفت شود و در آب جوش می اندازند. در قدیم به جهت باز نشدن کوفتهها اولین کوفته را با نام سنگ و بقیه را را نام دخترهای خانواده یا آَشنا به درون آب جوش می انداختند. آنگاه یک لیوان برنج را که کنار گذاشتهاند در ظرف محتوی کوفتهها ریخته مقداری روغن به آن افزوده، حرارت میدهند تا قوام بیاید و سپس مصرف میکنند.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
نخود ۳۰۰ گرم
برنج یک کیلو یا پنج لیوان
سبزی (جعفری، شوید، تره، ترخان) یک کیلو
کشمش پیاز خلال شده سرخ کرده، نمک، زردچوبه، فلفل به اندازه دلخواه
#1
طرز تهیه
گوشت را با پیاز چرخ کرده و نخود را که از قبل در آب خیس شده با گوشت چرخ کرده دوباره چرخ کنید. یک لیوان از برنجها را برداشته و بقیه را با مقداری از سبزیها چرخ کرده و سپس تمام مواد چرخ شده را با کمی فلفل و نمک به هم مخلوط نموده به خوبی ورز دهید و درصورت لزوم تمام مواد را یک دفعه با هم چرخ کنید.
#2
پیاز خلال شده و کشمش را تفت داده، در ظرفی (دیگ یا قابلمه) مقداری آب ریخته، سبزی و بقیه نخود چرخ شده را درآن ریخته، زرد چوبه و فلفل، نمک به آن اضافه کنید وقتی که آب جوش آمد از مواد چرخ شده به اندازه یک پرتقال نسبتا بزرگ جدا کرده وسط آن کشمش و پیاز داغ گذاشته و به صورت گلولهای در آورید، این گلوله را بین دو کف دست به قدری بگردانید که کاملا سفت شود و در آب جوش بیندازند. آنگاه یک لیوان برنج را که کنار گذاشتهاند در ظرف محتوی کوفتهها ریخته مقداری روغن به آن افزوده، حرارت میدهند تا قوام بیاید و سپس مصرف میکنند.
Kofta is a family of meatball or meatloaf dishes found in the Indian subcontinent, South Caucasian, Middle Eastern, Balkan, and Central Asian cuisines. In the simplest form, koftas consist of balls of minced or ground meat—usually beef, chicken, lamb, with spices or onions. In the Indian subcontinent and the Middle East, koftas are usually made from lamb, beef, mutton or chicken, whereas Greek, Cypriot, and Balkan versions may use beef, lamb, or a mixture of the three. In Greece and Cyprus there are also vegetarian versions known as hortokeftedes (Greek: χορτοκεφτέδες), often eaten during fasting periods such as Lent. An uncooked version is also made in Turkey, called Çiğ köfte. In India, vegetarian varieties include koftas made from potato, calabash, paneer, or banana. In Europe, kofta is often served in a fast-food sandwich in kebab shops.
Koftas in India are usually served cooked in a spicy curry or gravy and are eaten with boiled rice or a variety of Indian breads. In India kofta can be vegetarian or non-vegetarian. In Iran, Iraq, Pakistan and Azerbaijan, koftas are served with a spiced gravy, as dry variations are considered to be kebabs. Shrimp and fish koftas are found in South India, West Bengal, and some parts of the Persian Gulf.
Koftas in India are usually served cooked in a spicy curry or gravy and are eaten with boiled rice or a variety of Indian breads. In India kofta can be vegetarian or non-vegetarian. In Iran, Iraq, Pakistan and Azerbaijan, koftas are served with a spiced gravy, as dry variations are considered to be kebabs. Shrimp and fish koftas are found in South India, West Bengal, and some parts of the Persian Gulf.