طرز تهیه حلیم قلوه گاه گوسفند با نخود | دستور پخت حلیم قلوه گاه گوسفند
طرز تهیه حلیم قلوه گاه گوسفند با نخود | دستور پخت حلیم قلوه گاه گوسفند برای 4 نفر :مواد لازم
نخود - نیم پیمانه
گندم ۲ پیمانه (۳۰۰ گرم) (بدون پوست)
قلوه گاه گوسفند ۵۰۰ گرم
استاک سفید (رقیق) ۵ پیمانه
نمک به مقدار لازم
کره (ذوب شده) نیم پیمانه (۸۰ گرم)
دارچین (پودرشده)۱ قاشق سوپ خوری
شکر (نرم و دانه ریز) مقداری برای تزیین
#1
طرز تهیه
۱. نخود و گندم را به طور جداگانه به مدت ۱۰ ساعت در ظرفی حاوی مقداری آب خیس کنید، سپس هنگام مصرف آن را در آبکش بریزید.
۲. گندم خیس و آبکش شده را در قابلمهای حاوی ۱۰ پیمانه آب ریخته و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید، سپس حرارت را ملایم کنید تا به مدت سه ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد. نخود را نیز به طور جداگانه، به مدت پنج ساعت در دو پیمانه استاک بپزید، سپس آن را آسیاب کنید.
۳. گوشت را به همراه سه پیمانه استاک سفید به گندم اضافه کرده و بگذارید به مدت چهار ساعت دیگر بپزد. در اواسط پخت، مقداری نمک به آن بیفزایید. پس از پختِ گوشت، آن را از قابلمه خارج و استخوان آن را جدا کنید. گوشت را با گوشت کوب دستی بکوبید و مجدداً به قابلمه برگردانید.
۴. در آخرِ پخت، دوسوم از مواد (گوشت و نخود کوبیده شده و گندم) را جدا کرده و با گوشت کوب برقی بکوبید، سپس آن را به قابلمه برگردانید و هم بزنید.
۵. نیمی از کره را به قابلمه افزوده و مرتباً حلیم را هم بزنید تا جابیفتد و کاملاً کشدار شود، سپس آن را در ظرف موردنظر ریخته، بقیه کره را روی آن بریزید و با دارچین و شکر، تزیین و سرو کنید.
نکته:
پس از جوش آمدن گوشت و گندم، کف روی آن را با قاشق بگیرید و دور بریزید.