طرز تهیه بریونی اصفهانی | آموزش پخت غذای خوشمزه اصفهانی
بریان که امروزه اصفهانیها و گردشگران اصفهان آن را خوب میشناسند ، غذایی است چرب لذیذ و مخصوص نهار که از گوشت خالص گوسفند تهیه میشود.
امروزه ابتدا گوشت با استخوان را در آب به همراه پیاز و نمک و کمی ادویه مثل زردچوبه (نیم پز) و سپس از استخوان جدا کرده و به همراه چربی های خود گوشت چرخ میکنند و سپس در حجمهای اندک همراه با دارچین و نعنا خشک، در کفگیرهای مسی پهن و روی آتش زیر سینی مسی مخصوص که بر روی فر گازی قرار دارد کمی تفت میدهند و سپس همراه مغز گردو یا خلال بادام لای نانی چرب شده از آب همان گوشت و با مقداری جگر سفید و دنبه ی پخته ی چرخ کرده که تزیین غذا بوده و به نام شش و دنبه شناخته میشود ، مصرف میکنند. ترکیبی بسیار لذیذ و دلچسب . نان نیز اگر سنگک یا خانگی باشد مطبوعتر است .
عکس بریان (بریون) | Esfahan Beryani
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
عکس غذای بریونی اصفهانی
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
مواد لازم
500 گرم گوشت گوسفندی بدون استخوان
50 گرم دنبه
2 عدد پیاز
1/2 ق چ زردچوبه
1/2 ق چ فلفل
1 ق. م. دارچین
نمک و فلفل به مقدار لازم
نان سنگگ به مقدار لازم
#1
طرز تهیه
گوشت را با مقداری آب و پیاز خرد شده و زردچوبه و فلفل میپزیم و پس از نرم شدن گوشت، به آن نمک اضافه میکنیم.
گوشت پخته شده و خنک شده را چرخ میکنیم و آب گوشت که باقیمانده را کنار میگذاریم.
نمک و فلفل را به میزان دلخواه به گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم.
#2
مخلوط گوشت چرخ شده را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی، کف ظرف یا کفگیر پهن میکنیم و روی حرارت میگیریم تا کف بریانی طلایی شود.
سپس یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریونی اصفهانی را روی شعله گاز میگذاریم تا داغ شود و کمی از روغن روی آبگوشت را در آن میریزیم، طوری که کف آن چرب شود و کمی دارچین کف ظرف میریزیم
معمولا اصفهانیها در کنار بریانی از جگر سفید پخته شده و چرخ شده هم استفاده میکنند.
روی یک تکه نان سنگک مقداری از آب غلیظ گوشت میریزیم تا فقط نان کمی مرطوب شود.
بعد کمی پودر دارچین را روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان برمیگردانیم.
بریانی را با ریحان و خلال پسته و بادام تزئین کنید و با دوغ تازه نوش جان کنید.
آبگوشت را هم با مقداری کشک و نان سنگک میل کنید.
سپس یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریونی اصفهانی را روی شعله گاز میگذاریم تا داغ شود و کمی از روغن روی آبگوشت را در آن میریزیم، طوری که کف آن چرب شود و کمی دارچین کف ظرف میریزیم
معمولا اصفهانیها در کنار بریانی از جگر سفید پخته شده و چرخ شده هم استفاده میکنند.
روی یک تکه نان سنگک مقداری از آب غلیظ گوشت میریزیم تا فقط نان کمی مرطوب شود.
بعد کمی پودر دارچین را روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان برمیگردانیم.
بریانی را با ریحان و خلال پسته و بادام تزئین کنید و با دوغ تازه نوش جان کنید.
آبگوشت را هم با مقداری کشک و نان سنگک میل کنید.