آموزش / دستور پخت / طرز تهیه خورش لوبیا سبز و هویج برای 4 نفر در خانه
لوبیا سبز با (نام علمی: Phaseolus vulgaris)گیاهی است از خانواده باقلائیان، که بسیار کم کالری بوده و فاقد چربی اشباع میباشد. لوبیا سبز منبع خوبی از ویتامینها، مواد معدنی و ریز مغذیها است. لوبیا سبز در مقایسه با لوبیا خشک کالری بسیار کمی دارد به طوری که در ۱۰۰ گرم آن تنها ۳۰ کالری انرژی نهفتهاست، در حالی که ۱۰۰ گرم لوبیا قرمز و سفید خشک ۳۴۰ کالری و لوبیا چشم بلبلی ۱۳۰ کالری انرژی دارد.[۱] قابل توجه است که لوبیا سبز و انواع دیگر لوبیا از دسته حبوبات بوده و جزو سبزیجات قرار نمیگیرند زیرا که سبزیجات به گیاهان یک ساله گفته میشود.فواید
لوبیا سبز به دلیل داشتن ویتامین K، برای ساختن استخوانهایی قوی بسیار مهم است. ویتامین K۱، پروتئین استئوکلسین (پروتئینی مهم و غیر کلاژنی در استخوان) را فعال میسازد. لوبیا سبز برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که دچار گرفتگی عروق هستند، مفید است. لوبیا سبز منبع غنی از ویتامین A(از نوع بتاکاروتن) و همچنین ویتامین C، میباشد. این دو ماده مغذی، آنتیاکسیدانهایی مهم هستند که به کاهش رادیکالهای آزاد موجود در بدن کمک میکنند.
لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین C، ویتامین K، منگنز، ویتامین A، فیبر، پتاسیم، فولات، آهن، منیزیم، ویتامین B۱، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا۳ و نیاسین است. منیزیم و پتاسیم با همکاری هم به کاهش فشار خون کمک میکنند. همچنین فیبر که در لوبیا سبز موجود میباشد باعث کاهش فشار خون میگردد.
لوبیا سبز از مبتلا شدن به سرطان روده جلوگیری میکند. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن سلولهای روده را از تخریب توسط رادیکالهای آزاد محافظت میکند. فولات موجود در لوبیا سبز نیز از تخریب DNA و تغییر سلولهای روده پیشگیری میکند. لوبیا سبز به علت داشتن ویتامین ریبوفلاوین در کاهش حملات میگرن بسیار مؤثر است.
لوبیا سبز منبعی سرشار از آهن است و در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تأمین آهن است، همراه با تأمین آهن، حاوی کالری بسیار کم است و فاقد هر گونه چربی نیز میباشد.
آموزش / دستور پخت / طرز تهیه خورش لوبیا سبز و هویج برای 4 نفر در خانه :
مواد لازم:
گوشت خورشی ۵۰۰ گرم
هویج خرد شده ۴۰۰ گرم
لوبیا سبز ۴۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه، زعفران، روغن و آبلیمو به میزان لازم
مواد لازم:
گوشت خورشی ۵۰۰ گرم
هویج خرد شده ۴۰۰ گرم
لوبیا سبز ۴۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه، زعفران، روغن و آبلیمو به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز را خرد کنید و در یک قابلمه مناسب بریزید و با کمی روغن تفت بدید، وقتی پیازها نرم شدند، گوشت را اضافه کنید و خوب تفت بدید، وقتی گوشت تفت خورد، کمی فلفل، زردچوبه و ادویه خورشی اضافه کنید و روی گوشت آب سرد بریزید و اجازه بدید تا گوشت با حرارت کم بپزد. لوبیاها را از قبل با کمی آب بپزید. به اندازهای که بپزد ولی له نشود. حالا کمی روغن در یک تابه بریزید و هویجها را توی آن تفت بدید، وقتی رنگ هویجها کمی تغییر کرد، رب را به آن اضافه کنید و خوب تفت بدهید، بعد هم لوبیا را اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید و تفت بدهید. ۱ ساعت آخر پخت گوشت، این مخلوط را به خورش اضافه کنید، کمی زعفران هم اضافه کنید و اجازه بدید تا خورش جا بیفتد. در آخر هم نمک و آبلیمو اضافه کنید و سرو کنید.
نکات:
حیف است که رنگ این خورش را فقط از رب بگیرید، پس برای عطر و رنگ بهتر خورش، کمی زعفران به خورش اضافه کنید.
میتوانید به جای آبلیمو، ۲ عدد لیمو عمانی به خورش اضافه کنید.
اگر از اول رب را به خورش اضافه کنید، خورش کدر و بدرنگ میشود.
رب را همیشه تفت بدید تا هم خوشرنگ شود و هم بوی خامی آن گرفته شود.
همیشه روی گوشت قرمز، آب سرد بریزید تا گوشت مزه اصلی خودش را حفظ کند.
این خورش معمولاً کمی آبکی تر از بقیه خورش هاست.
برای غلیظ شدن خورش میتوانید از ۲ قاشق آرد سیب زمینی هم استفاده کنید.
پیاز را خرد کنید و در یک قابلمه مناسب بریزید و با کمی روغن تفت بدید، وقتی پیازها نرم شدند، گوشت را اضافه کنید و خوب تفت بدید، وقتی گوشت تفت خورد، کمی فلفل، زردچوبه و ادویه خورشی اضافه کنید و روی گوشت آب سرد بریزید و اجازه بدید تا گوشت با حرارت کم بپزد. لوبیاها را از قبل با کمی آب بپزید. به اندازهای که بپزد ولی له نشود. حالا کمی روغن در یک تابه بریزید و هویجها را توی آن تفت بدید، وقتی رنگ هویجها کمی تغییر کرد، رب را به آن اضافه کنید و خوب تفت بدهید، بعد هم لوبیا را اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید و تفت بدهید. ۱ ساعت آخر پخت گوشت، این مخلوط را به خورش اضافه کنید، کمی زعفران هم اضافه کنید و اجازه بدید تا خورش جا بیفتد. در آخر هم نمک و آبلیمو اضافه کنید و سرو کنید.
نکات:
حیف است که رنگ این خورش را فقط از رب بگیرید، پس برای عطر و رنگ بهتر خورش، کمی زعفران به خورش اضافه کنید.
میتوانید به جای آبلیمو، ۲ عدد لیمو عمانی به خورش اضافه کنید.
اگر از اول رب را به خورش اضافه کنید، خورش کدر و بدرنگ میشود.
رب را همیشه تفت بدید تا هم خوشرنگ شود و هم بوی خامی آن گرفته شود.
همیشه روی گوشت قرمز، آب سرد بریزید تا گوشت مزه اصلی خودش را حفظ کند.
این خورش معمولاً کمی آبکی تر از بقیه خورش هاست.
برای غلیظ شدن خورش میتوانید از ۲ قاشق آرد سیب زمینی هم استفاده کنید.