آموزش پخت کله جوش | طرز تهیه کله جوش | دستور پخت برای ۶ نفر
کله جوش یکی از غذاهای محلی استان زنجان. و استان آذربایجان غربی است. در شهرستانهای خوی و ماکو کلهجوش با گیاه محلی که در بهار میروید والهگز نام دارد میپزند که خیلی خوشمزه است البته آب ماهیچه لپه برنج و بلغور، پیاز و نعناع و سیرداغ دیگر مخلفات این غذا است.کله جوش | Kaleh Joosh (Whey Soup)
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده=نیم کیلو
پیاز سرخ کرده=۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
گردوی خرد کرده=دو سه قاشق سوپخوری
کشک سائیده=۲ لیوان
نعنای خشک نرم=یک قاشق سوپخوری
روغن=۱۰۰ گرم
نمک=به مقدار کافی
#1
طرز تهیه
گوشت را با یکی دو عدد پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط میکنیم و کوفته ریزه درست می نمائیم. روغن را در ظرفی میریزیم روی آتش میگذاریم داغ که شد کوفتهها را در روغن کمی سرخ میکنیم نعناع را روی کوفته میریزیم و یک تفت میدهیم در صورت تمایل یک قاشق مرباخوری زردچوبه به آن میزنیم و یک لیوان آب و کمی نمک داخل کوفته میریزیم و پیاز داغ را اضافه میکنیم بعد از چند جوش کشک را مخلوط کرده بعد از یکی دو جوش ظرف را از روی آتش برمیداریم کمی گردو به آن مخلوط میکنیم در ظرف میکشیم کمی هم گردوی خرد کرده روی آن میپاشیم.
مواد لازم دستور شماره دو، اصفهان
گردوی خرد شده ۲-۳ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
شنبلیله خشک ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه نصف قاشق مرباخوری!
کشک نیم کیلو
آب ۲ لیوان
#2
اول از همه پیازها را خرد کرده و تفت میدهیم.
بعد زردچوبه را به پیاز داغها اضافه میکنیم و هم میزنیم تا زردچوبه هم داغ شود شنبلیله خشک را هم اضافه میکنیم و کمی تفت می دهیم.
حالا آب را هم داخل مواد میریزیم.
کشک را هم اضافه میکنیم و میگذاریم چند تا جوش بزند.
در مرحله آخر هم گردوها را داخل بقیه مواد میریزیم اما نمیگذاریم خیلی بپزد چون رنگ غذا سیاه میشود.
اکنون غذا آماده است. :)
بعد زردچوبه را به پیاز داغها اضافه میکنیم و هم میزنیم تا زردچوبه هم داغ شود شنبلیله خشک را هم اضافه میکنیم و کمی تفت می دهیم.
حالا آب را هم داخل مواد میریزیم.
کشک را هم اضافه میکنیم و میگذاریم چند تا جوش بزند.
در مرحله آخر هم گردوها را داخل بقیه مواد میریزیم اما نمیگذاریم خیلی بپزد چون رنگ غذا سیاه میشود.
اکنون غذا آماده است. :)
Kalehjoosh (Persian: کلهجوش) or Kaljoosh (Persian: کلجوش) a typical Iranian āsh which includes meat (optional), kashk, green lentils, white beet and chickpeas. It is popular in Iran, Azerbaijan (Azeri: Kələcoş) and Southern Turkey (Turkish: Keledoş).
Ingredients
2 Cups
Kashk (whey)
1
large onion
2 Tablespoons
chopped mint, dry or fresh
1 Cup
walnut
2
garlic cloves
1 Tablespoon
turmeric
1 Teaspoon
black pepper
½ Teaspoons
salt
vegetable oil
water
Instructions
Heat oil in a pot over medium heat. Dice the onions and saute them until golden.
Mince the garlic cloves and add to the pot.
Add turmeric, salt and pepper and stir well.
Add the mint to the pot and stir.
Ground the walnuts, add to the pot and fry along.
Add Kashk to the pot and stir thoroughly until well mixed. You can add boiling water to the Kashk to soften, if needed.
Add a cup of water and allow it to simmer for 15 minutes over low heat.
Serve warm with bread.
Ingredients
2 Cups
Kashk (whey)
1
large onion
2 Tablespoons
chopped mint, dry or fresh
1 Cup
walnut
2
garlic cloves
1 Tablespoon
turmeric
1 Teaspoon
black pepper
½ Teaspoons
salt
vegetable oil
water
Instructions
Heat oil in a pot over medium heat. Dice the onions and saute them until golden.
Mince the garlic cloves and add to the pot.
Add turmeric, salt and pepper and stir well.
Add the mint to the pot and stir.
Ground the walnuts, add to the pot and fry along.
Add Kashk to the pot and stir thoroughly until well mixed. You can add boiling water to the Kashk to soften, if needed.
Add a cup of water and allow it to simmer for 15 minutes over low heat.
Serve warm with bread.