آموزش پخت کلم پلو (روش جدید) | طرز تهیه کلم پلو به روش ساده | دستور پخت برای 4 نفر
کلم پلو غذای سنتی شیراز میباشد که بهطور معمول از کلم و برنج و سبزی مخصوص تهیه میشود.تصویری از کلم پلو شیرازی خوشمزه | Kalam Polo Shirazi
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی
نصف یک کلم برگ کوچک خرد شده
برنج ۲ پیمانه
پیاز متوسط یک عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
سرکه ۳- ۴ قاشق غذاخوری
رب ۲ قاشق غذاخوری
زیره سیاه ۱ قاشق چایخوری (در صورت تمایل)
زردچوبه و زعفران آب کرده به میزان دلخواه
نمک و فلفل به میزان لازم
#1
طرز تهیه
پیاز را خرد کرده و در روغن چرخ بدهید تا طلایی شود زردچوبه را اضافه کنید.
سپس گوشت را اضافه کنید و تفت دهید. ادویهها که شامل نمک، فلفل، یک قاشق چایخوری زیره (در صورت تمایل) در این مرحله اضافه کنید.
مواد را از تو ماهیتابه بردارید و کلم برگهای رشتهای خرد شده را اضافه کنید.
کلمها وقتی تفت داده شوند حجمشان کم میشود.
#2
در این مرحله تفت دادن کلم ۳ یا ۴ قاشق سرکه را اضافه کنید. (سرکه را برای این میریزیم که بوی کلم گرفته شود)
بعد رب را بهش اضافه کنید و تفت بدین، گوشت را هم اضافه کنید و به آن ۲- ۳ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید مواد نیم ساعتی با هم بپزند و آب گوشت کشیده شود. در این مرحله زعفران آب کرده را هم اضافه کنید.
برنج را آبکش کنید و ته قابلمه را ته دیگی که دوست دارید بچینید و روش یک لایه برنج آبکش شده و یک لایه مایه کلم و گوشت بریزید و تا آخر ادامه دهید.
در انتها اطراف برنج نصف لیوان آب بدهید و بگذارید برنج برای مدت تقریباً ۴۰ دقیقه دم بکشد.
بعد رب را بهش اضافه کنید و تفت بدین، گوشت را هم اضافه کنید و به آن ۲- ۳ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید مواد نیم ساعتی با هم بپزند و آب گوشت کشیده شود. در این مرحله زعفران آب کرده را هم اضافه کنید.
برنج را آبکش کنید و ته قابلمه را ته دیگی که دوست دارید بچینید و روش یک لایه برنج آبکش شده و یک لایه مایه کلم و گوشت بریزید و تا آخر ادامه دهید.
در انتها اطراف برنج نصف لیوان آب بدهید و بگذارید برنج برای مدت تقریباً ۴۰ دقیقه دم بکشد.