آموزش پخت کابلی پلو | طرز تهیه قابلی پلو افغانی | دستور پخت برای 4 نفر
قابِلی پلو که به آن قابُلی پَلَو هم گفته میشود یکی از انواع پلو مشهور در افغانستان است و تقریباً اکثر کشورهای همسایه با آن آشناست.عکس قابلی پلو | غذای محلی افغان ها
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
مواد لازم
2 پیمانه برنج
گوشت خورشتی به دلخواه
2 عدد پیاز
زعفران دم کرده به میزان لازم
1/2 لیوان کشمش پلویی
3 عدد هویج
ادویه پلویی
1 تکه چوب دارچین
نمک. فلفل سیاه. کره یا روغن.
#1
طرز تهیه
برنج رو خیس میکنیم. یکی از پیازها رو خرد میکنیم و با کمی روغن و زردچوبه تفت میدیم گوشت رو اضافه و تفت میدیم با یک تکه چوب دارچین و کمی فلفل سیاه و چند لیوان آب میزاریم گوشت بپزه در نهایت باید کمی از آب گوشت باقی بمونه.
هویج رو خلالی برش میدیم. پیاز دیگه رو هلالی خرد میکنیم و سرخ میکنیم از تابه میآریم بیرون و میزاریم کنار. هویج خلالی رو میریزیم توی تابه و تفت میدیم کشمش و پیاز سرخ شده و کمی زعفران دم کرده میریزیم و از روی حرارت برمیداریم.
به دو حالت میشه این پلو رو پخت: اول اینکه گوشت پخته رو میآریم بیرون و برنج رو میریزیم توی آب گوشت و وقتی آبش کم شد هویج و کشمش رو میریزیم توی پلو و گوشت ها رو میچینیم روی اون.
روش دوم که من با روش دوم درست کردم:برنج رو کمی زنده تر از حد معمول آبکش میکنیم. ته دیگ مورد نظر رو میزاریم و یک لایه برنج کمی از مخلوط هویج و کمی ادویه پلویی و زعفران دم کرده میریزیم تا مواد تموم بشه. گوشت ها رو هم لایه آخر میچینیم روی برنج و کمی از آب گوشت رو میریزیم روی پلو و دم میکنیم
Qabuli palaw (Persian: کابلی پلو) or qabili palaw (قابلی پلو) is a variety of pilaf made in Afghanistan, Pakistan, Uzbekistan and Tajikistan. It consists of steamed rice mixed with raisins, carrots, and beef or lamb. There exist different variations depending on the region.
Serving
Kabuli palaw is considered a festive and important dish due to the price and quality of the ingredients as well as its tradition of being Afghanistan"s national cuisine. The dish is traditionally placed in the center of the meal with other foods making up the rest of the perimeter.
Serving
Kabuli palaw is considered a festive and important dish due to the price and quality of the ingredients as well as its tradition of being Afghanistan"s national cuisine. The dish is traditionally placed in the center of the meal with other foods making up the rest of the perimeter.