آموزش پخت پتله پلو | طرز تهیه پتله پلو | دستور پخت پتله پلو
پتله پلو یکی از غذاهای سنتی ایران است که در شهرستان خمین و همچنین در استان مرکزی و شهرستان ملایر همدان تهیه میشود.
برای درست کردن پتله ابتدا گندم را پس از تمیز کردن از سنگ و شن و پوش و آشغال، میشستند و سپس آن را میجوشاندند و بعد در مقابل آفتاب پهن و خشک میکردند. بعد از خشک شدن، آن را در گودالی به نام دیبک ریخته و با چوب دیبکزنی (که یک تیر کوتاه چوبی بود و در اطراف آن یکی دو دستهٔ چوبی کار گذاشتهبودند) که بهوسیلهٔ دو نفر زده میشد کوبیده و پوستش را میگرفتند. بعد از اینکه در دیبک پوست گندم گرفته شد آن را در دستاس (که نوعی آسیاب دستی و کوچک خانگی بود) میکشیدند تا هر دانهٔ گندم به دو یا سه تکه شکسته یا نیمه بشود.
مواد اولیهٔ تهیهٔ این غذا شامل پتله، گردو، لوبیا چیتی،و ماش [۳]برنج است که بهصورت دَمی پخته میشود.
مواد اولیهٔ تهیهٔ این غذا شامل پتله، گردو، لوبیا چیتی،و ماش [۳]برنج است که بهصورت دَمی پخته میشود.
مواد لازم | دستور شماره یک
برنج، رشته، گوشت چرخ کرده، پیاز داغ، نمک، و پلته (گندم پوست کنده را پخته و خشک میکنیم).
#1
طرز تهیه
برنج و رشته را پخته آبکش کرده و همراه با پلته، گوشت چرخ کرده و پیاز مخلوط میکنیم سپس آن را گذاشته تا دم بکشد.
#2
مواد لازم: بلغور نمک وزردچوبه - برنج- پیاز-گوشت - عدس - سیب زمینی نگینی شده
طرز تهیه: ابتداپیازراخوردکرده وگوشت راقیمهای کرده وبا روغن تفت میدهیم. سپس نمک وزردچوبه رابه آن اضافه میکنیم. وبه مقدارکافی دران آب ریخته ومی گذاریم به چوشد. وزمانی که گوشت نیم پزشد، عدس رابه آن اضافه کرده وزمانی که عدس نیم پزشد به ترتیب بلغور وبرنج را به آن اضافه میکنیم وزمانی که آب غذا تمام شد زمان دم کردن برنج شد سیب زمینی خورد شده وشوید رابه آن اضافه کرده وبرنج را میگذاریم دم بکشد.
طرز تهیه: ابتداپیازراخوردکرده وگوشت راقیمهای کرده وبا روغن تفت میدهیم. سپس نمک وزردچوبه رابه آن اضافه میکنیم. وبه مقدارکافی دران آب ریخته ومی گذاریم به چوشد. وزمانی که گوشت نیم پزشد، عدس رابه آن اضافه کرده وزمانی که عدس نیم پزشد به ترتیب بلغور وبرنج را به آن اضافه میکنیم وزمانی که آب غذا تمام شد زمان دم کردن برنج شد سیب زمینی خورد شده وشوید رابه آن اضافه کرده وبرنج را میگذاریم دم بکشد.