ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

چرا آمار خودکشی دانشجویان بالا رفت؟

چرا آمار خودکشی دانشجویان بالا رفت؟کمتر کسی توقع دارد از پیچ و خم راهروهای دانشگاه‌ها که محملی برای علم و فرهنگ است، اخباری مانند نزاع، درگیری، خودکشی و اخباری از این دست منتشر شود. شنیدن خبر حداقل 3 مورد خودکشی و چند نزاع از میان جامعه دانشگاهی از ابتدای سال تاکنون از آن دست اخباری است که وقتی می‌شنوی‌ ذهنت وارد دالان هزارتوی چراها می‌شود و از آن زنگ‌های خطری است که صدای آن نه تنها باید گوش مدیران را آزار دهد، بلکه باید توجه همه اقشار جامعه را ناخودآگاه به خود جلب کند.

درجه حساسیت این اخبار آنقدر بالاست که حتی با وجود اینکه درباره انتشار خبرهای خودکشی مصلحت‌اندیشی می‌شود و کمتر مدیری تمایل دارد درباره آن سخن بگوید،‌ ماه گذشته فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت آب پاکی را روی دست همه ریخت و اعلام کرد طبق آماری که از افسردگی دانشجویان تهیه شده، افسردگی در میان دانشجویان افزایش پیدا کرده و خودکشی در اوج افسردگی روند افزایشی داشته است.

افزایش آمار خودکشی دانشجویان
همچنین فراهانی اظهار کرده بود با وجود اینکه آمارهای موجود از خودکشی دانشجویان مستند نیست اما می‌توان گفت خودکشی دانشجویان علوم پزشکی در سال 93 نسبت به سال 92 افزایش داشته است. این در حالی است که رئیس مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با اشاره به نتایج بررسی کارنامه سلامت در سال 93 اعلام کرده بود در سال 93 نزدیک به80 درصد دانشجویان سالم هستند. اما از طرف دیگر مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت معتقد است افت تحصیلی، سوءمصرف مواد، یأس و سرخوردگی و افکار و رفتار خود آسیب‌رسان، 4 موضوع بحرانی در حوزه سلامت روان دانشجویان علوم پزشکی است. این 4 معضل به صورت درهم تنیده‌ای تعداد قابل توجهی از دانشجویان را مبتلا کرده و تعداد بیشتری را تهدید می‌کند.

ریشه‌یابی اتفاقات در مدرسه
سیدحسن موسوی‌چلک، رئیس انجمن مددکاری کشور هم در این باره بیان داشت: یک دانشجو قبل از اینکه دانشجو باشد در یک محیط دیگری به نام مدرسه حضور داشته است و نقش مدرسه در تقویت مهارت‌های زندگی و اجتماعی در کنار خانواده و سایر مراکز و نهادها تاثیرگذار است. از طرف دیگر یکی از ویژگی‌های آسیب‌های اجتماعی این است که هیچ قشری به صورت مطلق مصون از آسیب‌های اجتماعی نیست و دانشجویان هم یکی از اقشاری هستند که ممکن است درگیر آسیب‌های اجتماعی باشند. موسوی‌چلک خاطرنشان کرد: یک دانشجو همه تاثیرات را از محیط دانشگاه نمی‌گیرد و عوامل گوناگونی از قبیل شرایط کلی جامعه، سیاست‌های مرتبط با این حوزه و حضور در فضاهای مجازی در بروز آسیب اجتماعی در فرد دخیل است. اگرچه میانگین خودکشی دانشجویان نسبت به جامعه، آمار بالایی نیست اما از یک فرد تحصیلکرده که سرمایه اجتماعی محسوب می‌شود انتظار نمی‌رود در مقابل مشکلات پناه به خودکشی ببرد یا اقدام به خشونت کند.

دانشجویان در محاصره مشکلات
ناصر قاسم‌زاد، روانشناس و دبیر جمعیت حمایت از سلامت و بهداشت روان جامعه نیز چند عامل گوناگون از جمله تغییر سبک زندگی افراد، نبود امید به زندگی در میان دانشجویان و نبود راهنمای مناسب برای دانشجویان را در بروز آسیب‌های اجتماعی در میان دانشجویان موثر می‌داند. قاسم‌زاد به تغییر سبک زندگی در جامعه ایران اشاره کرد و افزود: جامعه ما در حال پیروی از سنت به صنعت است و این گسستی که بین سنت و صنعت در جامعه به وجود می‌آید باعث تغییر در سبک زندگی می‌شود، در حالی که افراد با همان باورهای قبلی و هویتی خود زندگی می‌کنند. این تفاوت باعث بروز تنش در فرد می‌شود. باید گفت همین «سرمایه اجتماعی بودن» یک دانشجو مهم‌ترین دلیل است برای اینکه کوچک‌ترین آسیبی در این قشر تا این اندازه بزرگ و مهم به نظر آید و انتظار رود نهادها و مقامات مسؤول تدابیر ویژه‌ای را برای هرچه کمتر شدن این آسیب‌ها اتخاذ کنند.

منبع : ایسنا
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت


*لطفا از درج شماره تلفن و یا آدرس های اینترنتی مختلف اکیداً خودداری فرمایید.