ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

طرز تهیه کلوچه معروف و خوشمزه فومن + ویدیوی آموزشی

طرز تهیه کلوچه معروف و خوشمزه فومن + ویدیوی آموزشیکلوچه فومن از کلوچه‌های سنتی ایران است که از دیرباز در شهرستان فومن تولید می‌شده و به نام خاستگاهش فومن به این نام معروف شده است. این کلوچه در سایر نقاط ایران پخت می‌گردد که عموماً توسط نانواهای گیلک صورت می‌پذیرد و همه جا با عنوان کلوچه فومن تولید و عرضه می‌گردد. کلوچه فومن از جمله سوغات شهرستان فومن و استان گیلان محسوب می‌گردد و هویت و اصالت کاملاً ایرانی دارد.

در کتاب گیلان آمده است: "بازار آن [فومن] از وفور نعمت و فراوانی کالا برخوردار است. کلوچهٔ فومن که با ترکیبات خاصی ساخته می‌شود، از مهمترین ره‌آوردهای این شهر بشمار می‌رود" طرز تهیه کلوچه معروف و خوشمزه فومن + ویدیوی آموزشی
معرفی

کلوچه فومن نوعی کلوچه مغز دار است که از دو لایه تشکیل شده است. لایه داخل با لایه بیرون کامل متفاوت است و حاوی مغز گردو، جوز هندی، دارچین، هل، شکر و روغن (حیوانی) است. روی کلوچه به وسیله مهر مانندی منقوش می‌شود. این کلوچه در درون کوره پخت قرار گرفته و پخته می‌شود.

کلوچه فومن امروزه در جاهای مختلف استان گیلان پخت می‌شود، اما خاستگاه اصلی آن شهرستان فومن است.

این شیرینی طرفداران و علاقه‌مندان خاص خود را دارد و در کنار سایر جاذبه‌های شهرفومن نقش موثری در جذب گردشگران و مسافران دارد. هر گردشگر و مسافری که از شهرستان فومن گذر می‌کند، این کلوچه را به عنوان سوغات به شهر خود می‌برد. این کلوچه از تغییر قند کلوچه و نان قندی قدیم ایجاد شده و محتویاتش آرد، تخم مرغ، شکر، روغن حیوانی، دارچین، وانیل، جوز و مغز هل هستند. روی آن با وسیله‌ای شبیه مهر نقش انداخته شده، درون کوره پخته می‌شود. این کلوچه در ۴۰ تا ۴۵ مغازه در شهر فومن تولید می‌شود. این کلوچه در بسته بندی‌های سادهٔ مستطیلی عرضه می‌گردد که عدم جذابیت آن از نقطه ضعف‌های آن به شمار می‌رود. مشتریان آن سه دستهٔ مصرف کنندگان داخل استانی، گردشگران ایرانی و گردشگران خارجی هستند.

تاریخچه

کلوچه سنتی فومن محصول کار زنان این منطقه بوده است که در گذشته به صورت خانگی پخت می‌شده است. این محصول همواره از چندین سال پیش به شکل سنتی در کوره‌های آجری پخت می‌شد و با گذشت زمان، تنها مراکز تهیه و عرضه محصول بیشتر شده است.

در گذشته این کلوچه تنها در شهر فومن و شهرهای اطراف، شهرت داشت و در تمام مناطق کشور زیاد شناخته شده نبود تا این‌که بعد از انقلاب، مسافرت‌های داخلی زیاد شد و کلوچه فومن شهرت پیدا کرد، حتی جهانگردان پس از ورود به فومن، کتابچه‌هایی دارند که در آن عکس کلوچه فومنی به چاپ رسیده، آنها به مغازه‌های کلوچه فروشی مراجعه می‌کنند و به زبان خود «فومن کوکی» می‌خواهند.
طرز تهیه کلوچه معروف و خوشمزه فومن + ویدیوی آموزشی
طرز تهیه کلوچه فومن

آماده سازی: 2 ساعت
مدت انتظار: 30 دقیقه
مجموعاً: 2 ساعت و 30 دقیقه

مواد اولیه : برای 5 نفر
کنجد به میزان لازم
آرد سفید گندم نیم کیلو
کره 120گرم
زرده تخم مرغ به میزان لازم
بیکینگ پودر 1قاشق غذاخوری
شیر (پرچرب) شیر 2پیمانه
نمک 1چهارم قاشق چایخوری
مواد داخل کلوچه :

کره 2قاشق غذاخوری
جوز هندی (متوسط و رنده شده) 1عدد
دارچین 1قاشق مرباخوری
آرد سفید گندم 3قاشق غذاخوری
گردو (آسیاب شده) 2قاشق غذاخوری سر پر
شکر 4قاشق غذاخوری

طرز تهیه:
ابتدا نمک و آرد را مخلوط کرده و آن را حداقل 3مرتبه الک کنید.کره را به آرد افزوده و خوب مخلوط کنید و بعد از یکنواخت شدن آن بیکینگ پودر را به آن بیفزایید.

شیر را کم کم به مواد افزوده و آن را خوب ورز دهید.ظرفی را چرب کرده و خمیر ورز داده شده را داخل آن قرار داده و رویش را با نایلون بپوشانید و به مدت یک ساعت در فضای معمولی آشپزخانه استراحت دهید.

در ظرفی مناسب کره نرم شده،آرد الک شده،دارچین،شکر،گردو آسیاب شده و جوز هندی رنده شده را مخلوط کرده و با دست ورز دهید تا مخلوط یکنواخت شود.

بعد از گذشت زمان و وقتی خمیر و مواد میانی هردو استراحت کردند مقداری از خمیر را روی میز کار آرد پاشی شده به قطر 3تا4میلی متر باز کنید،سپس با قالب گرد آن را قالب زده و مقداری از مواد آماده شده را در مرکز خمیر قرار دهید.حال کناره های خمیر را به طرف مرکز جمع کرده کمی فشار دهید به صورتی که مواد مابین خمیر قرار گیرد.حال خمیر را از قسمت فشار داده شده روی سینی چرب شده فر قرار دهید و با دست فشار مختصری به آن وارد کنید تا کمی پهن شود.

روی خمیر را با مهر مخصوص کلوچه یا چنگال طرح دهید.در ظرفی کوچک زرده های تخم مرغ را با چنگال بزنید و با برس مقداری از آن را روی کلوچه ریخته و روی آن کنجد بپاشید.

سینی را در طبقه وسط فری که از 10دقیقه قبل با حرارت 200درجه سانتی گراد یا 400درجه فارنهایت گرم شده است قرار داده و کلوچه ها را به مدت 15دقیقه بپزید.بعد از گذشت زمان کلوچه را به قسمت گرمخانه فر منتقل کرده و کمی صبر کنید تا روی آن طلایی شود.

کلوچه فومن

نکات:
1)بهتر است از شیر پرچرب یا شیر مخلوط شده با خامه استفاده کنید.
2)میتوانید به جای جوز هندی از مقدار کمی فلفل قرمز استفاده کنید یا آن را حذف کنید.
3)در صورت تمایل مقداری زعفران به خمیر یا مواد بین آن یا زرده تخم مرغ اضافه کنید تا کلوچه خوش عطر و خوشمزه تری داشته باشید.
4)در صورت تمایل 2قاشق از شیر را با 2قاشق گلاب جایگزین کنید تا کلوچه خوش عطرتر شود.
5)بهتر است خمیر را بسیار نازک پهن کنید تا کلوچه برشته و خوشمزه تری داشته باشید.
طرز تهیه کلوچه معروف و خوشمزه فومن + ویدیوی آموزشیطرز تهیه کلوچه معروف و خوشمزه فومن + ویدیوی آموزشیطرز تهیه کلوچه معروف و خوشمزه فومن + ویدیوی آموزشی
منبع : / ویدیو : کانال یوتیوب khoshmazeh247
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت


*لطفا از درج شماره تلفن و یا آدرس های اینترنتی مختلف اکیداً خودداری فرمایید.