ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

فواید مصرف گیاه و دمنوش اسطوخودوس

فواید مصرف گیاه و دمنوش اسطوخودوساسطوخدوس، اسطوقدوس، لاواندولا (Lavandula یا lavender) سرده‌ای مشتمل از ۲۵ تا ۳۰ گونهٔ مختلف از دسته گیاهان گلدار و از خانوادهٔ نعناعیان است. اسطوخودوس گل‌های کوچک خوشه‌ای آبی یا قرمز سیر تا بنفش دارد و ارتفاعش در حدود ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر است. برگش شبیه برگ صعتر و از آن درازتر و باریکتر است. ساقه‌اش واحد و باریک و بی‌شاخ و در قد کمتر از شبری است. قبهٔ آن متراکم از اجزاء شبیه به جو، بی‌تخم و مایل به سرخی، تندطعم و با اندک تلخی است.

لاواندا (نام علمی: Lavandula stoechas L) گیاهی است از خانواده نعناسانان که برگ‌ها و قسمت سبز گیاه دارای اسانس روغنی فرار است. اسطوخودوس گیاهی است چند ساله به شکل بوته کوچک به بلندی نیم متر خیلی پرشاخه، ساقه‌های آن ۴گوشه، برگ‌های آن دراز، متقابل، پوشیده از کرک سفید پنبه‌ای. برگ‌های آن که در بهار ظاهر می‌شود به رنگ بنفش تیره به صورت سنبله. اسطوخودوس دارای برگ‌ها و کرک‌های معطر است. میوهٔ این گیاه ۴ فندقه‌ای است و هریک از آنان نیز پس از رسیدن، شکل بیضوی و رنگ قهوه‌ای شفاف پیدا می کن. در سطح میوه ۳ زائده مشخص پیدا می‌شود. از کلیه قسمت‌های این گیاه مخصوصاً شاخه‌های برگدار آن بوی قوی ولی مطبوع استشام می‌گردد. ظاهر زیبایی که گیاه پس از گل دادن پیدا می‌نماید باعث می‌شود در بعضی نواحی اقدام به پرورش آن به عنوان یک گیاه زینتی گردد. قسمت مورد استفاده این گیاه سرشاخه‌های برگدار و گل دار آن است که علاوه بر مصارف درمانی، اسانس گیری به عمل می‌آید.

نام‌های دیگر آن: خیر دشتی، آنس الارواح، لاوند، ممسک الارواح، ضُرم، زغلیل، رزالذهب، خیری، خرام، خرامی، آلاله تلخ، گل‌لاوند، شاه‌اسپرم رومی می‌باشد. در تنکابن آن را تروم می‌نامند.

یک پژوهشگر طب سنتی در مورد فواید مصرف گیاه و دمنوش اسطوخودوس در فصل زمستان توضیح داد.

اصغر عباسی پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه برگ‌های سبز رنگ گیاه اسطوخودوس باریک،‌ دراز و پوشیده از گل‌های سفید پنبه‌ای است، گفت: گل‌ها و سر شاخه‌های گلدار گیاه اسطوخودوس قابل استفاده برای درمان بیماری ها و حساسیت ها است.

عباسی با بیان اینکه گیاه اسطوخودوس، یک گیاه آرامش بخش است، گفت: مصرف این گیاه باعث درمان بیماری هایی مانند سردرد، استرس، اضطراب، تشنج، معده، دستگاه عصبی، اسپاسم‌های عضلانی، سوء هاضمه، سرگیجه، رفع بی‌خوابی و بی اشتهایی می شود.

به گفته این پژوهشگر طب سنتی، مصرف گیاه اسطوخودوس در فصل زمستان باعث تعریق زیاد بدن می شود.

وی با بیان اینکه رشد گیاه اسطوخودوس به شرایط محیط و نوع خاک بستگی دارد، تاکید کرد: در بیمارستان‌های کشور انگلستان، برای اینکه بیماران راحت تر بخوابند محتویات بالش آنها را با گیاه اسطوخودوس پر می کنند.

عباسی درباره عصاره چای کیسه ای و روغن این گیاه، بیان کرد: نوشیدن روزانه یک فنجان از چای یا دمنوش گیاه اسطوخودوس در درمان بسیاری از بیماری ها و ضدعفونی‌کردن زخم‌ها و جراحات مفید است.

به گفته این پژوهشگر طب سنتی، به دلیل اینکه این گیاه دارای بوی مطبوع است در تهیه عطر از آن استفاده می شود.

عباسی بیان کرد: اسطوخودوس دارای 40 درصد استات لینالیل و ترکیبات اسیدی پروپیونیک، والریک، بوتیریک و لینالول آزاد است.
وی افزود: ترکیب 10 تا 20 قطره عصاره اسطوخودوس با آب ولرم (در وان حمام) هنگام استحمام به مدت 25 دقیقه باعث رفع خستگی و بهبود عروق و جریان خون می شود.

این پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه در زمان خواب رفتگی دست یا پا می توان از این گیاه استفاده کرد، تصریح کرد: نوشیدن ترکیب یک قاشق غذاخوری پودر گیاه اسطوخودوس و عسل و یک لیوان آب ولرم باعث کاهش عفونت های بدن می شود.
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت


*لطفا از درج شماره تلفن و یا آدرس های اینترنتی مختلف اکیداً خودداری فرمایید.