آموزش کامل پخت کیک یزدی + ویدیو روش پخت آسان
کیک یزدی نوعی شیرینی بومی یزد در مرکز ایران است و بیشتر در خود استان یزد برای پذیرایی در مراسم مذهبی از آن استفاده میکنند.مواد لازم در تهیه آن، تخم مرغ، شکر، روغن جامد یا کره، آرد سفید، نمک میوه، جوش شیرین، بیکینگ پودر، ماست و یا شیر، هل و در صورت دلخواه مقداری کشمش و خلال پسته است.
مواد لازم برای پخت ۱۵ کیک یزدی :
آرد سفید ۳۰۰ گرم یا ۲٫۵ پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۲۰۰ گرم یا ۱ پیمانه
ماست ۱۵۰ گرم یا حدوداً ۳/۴ پیمانه
روغن مایع ۱۷۵ گرم یا تقریباً ۴/۵ پیمانه ( چهار پنجم پیمانه )
بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
پودر هل ۱ قاشق چایخوری ( به نظر من ۱٫۵ هم خوبه )
طرز تهیه:
فر رو با حرارت ۲۵۰ درجه سانتیگراد بذارید گرم بشه. برای پف کردن کیک یزدی لازمه که فر کاااملا گرم باشه. من فر رو روی درجه آخر گرم کردم. فقط مراقب باشید که موقع گذاشتن قالب در فر، دما رو به ۱۸۰ برسونید.
در ظرفی بیکینگ پودر، آرد و هل رو مخلوط کنید و حداقل سه بار الک کنید.
شکر، تخم مرغ ها، ماست و روغن رو در ظرف دیگه ای بریزید.
با همزن خوب بزنید تا کاملا مخلوط بشن. ۵-۶ دقیقه خوب بزنید.
آرد رو در سه مرحله به مایه تخم مرغی اضافه کنید و هم بزنید. لازم نیست زیاد هم زده بشه فقط در حدیکه آرد مخلوط بشه.
من هر بار با پره ی همزن در حالیکه همزن خاموشه میزنم تا فقط آرد با مواد قاطی بشه. در آخر به مدت حدود ۲۰-۳۰ ثانیه با همزن میزنم تا یکدست بشه.
مایه کیکی که به دست میاد غلیظ و سفته.
در قالب کیک یزدی یا مافین کپسول های کاغذی قرار میدیم.
قالب رو تا ۲/۳ ظرفیتش از مایه کیک پر میکنیم.
اگه دوست دارید روی کیکتون ترک بخوره ، یه قاشق رو در روغن مایع بزنید و روی مایه کیک توی قالب ها مثل علامت بعلاوه فرو کنید. توجه کنید که هر بار قاشق رو روغنی کنید.
روی کیکها در صورت تمایل کنجد بپاشید.
دمای فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و قالب رو تو فر بگذارید.
مدت زمان پخت کیک ۳۰ دقیقه است ولی حتما قبلش چک کنید ببینید اگه روی کیک ها طلایی شده درش بیارید. چون فر از قبل با دمای بیشتر گرم بوده ممکنه زودتر از این زمان پخته بشه. برای من از ۳۰ دقیقه کمتر زمان برد.
اینم کیک یزدی های خوشگل ترک خورده :
آرد سفید ۳۰۰ گرم یا ۲٫۵ پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۲۰۰ گرم یا ۱ پیمانه
ماست ۱۵۰ گرم یا حدوداً ۳/۴ پیمانه
روغن مایع ۱۷۵ گرم یا تقریباً ۴/۵ پیمانه ( چهار پنجم پیمانه )
بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
پودر هل ۱ قاشق چایخوری ( به نظر من ۱٫۵ هم خوبه )
طرز تهیه:
فر رو با حرارت ۲۵۰ درجه سانتیگراد بذارید گرم بشه. برای پف کردن کیک یزدی لازمه که فر کاااملا گرم باشه. من فر رو روی درجه آخر گرم کردم. فقط مراقب باشید که موقع گذاشتن قالب در فر، دما رو به ۱۸۰ برسونید.
در ظرفی بیکینگ پودر، آرد و هل رو مخلوط کنید و حداقل سه بار الک کنید.
شکر، تخم مرغ ها، ماست و روغن رو در ظرف دیگه ای بریزید.
با همزن خوب بزنید تا کاملا مخلوط بشن. ۵-۶ دقیقه خوب بزنید.
آرد رو در سه مرحله به مایه تخم مرغی اضافه کنید و هم بزنید. لازم نیست زیاد هم زده بشه فقط در حدیکه آرد مخلوط بشه.
من هر بار با پره ی همزن در حالیکه همزن خاموشه میزنم تا فقط آرد با مواد قاطی بشه. در آخر به مدت حدود ۲۰-۳۰ ثانیه با همزن میزنم تا یکدست بشه.
مایه کیکی که به دست میاد غلیظ و سفته.
در قالب کیک یزدی یا مافین کپسول های کاغذی قرار میدیم.
قالب رو تا ۲/۳ ظرفیتش از مایه کیک پر میکنیم.
اگه دوست دارید روی کیکتون ترک بخوره ، یه قاشق رو در روغن مایع بزنید و روی مایه کیک توی قالب ها مثل علامت بعلاوه فرو کنید. توجه کنید که هر بار قاشق رو روغنی کنید.
روی کیکها در صورت تمایل کنجد بپاشید.
دمای فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و قالب رو تو فر بگذارید.
مدت زمان پخت کیک ۳۰ دقیقه است ولی حتما قبلش چک کنید ببینید اگه روی کیک ها طلایی شده درش بیارید. چون فر از قبل با دمای بیشتر گرم بوده ممکنه زودتر از این زمان پخته بشه. برای من از ۳۰ دقیقه کمتر زمان برد.
اینم کیک یزدی های خوشگل ترک خورده :
کیک یزدی
yazdi cake
تصویری از کیک یزدی پخته شده
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
تازهها
اجاره هیلتی، راه حلی مقرون به صرفه و ایدهآل برای پروژههای شما
ارزان ترین دوچرخه ۲۶ بازار (لیست قیمت جدید)
مقایسه ساید بای ساید اسنوا با ایکس ویژن (کدام یخچال بهتر است؟)
بهترین ساعت اتوماتیک، رقابت بین 7 ساعت شگفت انگیز
بهترین ساعت اتوماتیک، رقابت بین 7 ساعت شگفت انگیز
در انتخاب بهترین تشویقی گربه به چه مواردی توجه کنیم
مقایسه گوشی a54 با a34 (کدام گوشی بهتر است؟)
اندروید باکس چیست و چه مزایایی دارد؟ (راهنمای خرید اندروید باکس)
بهترین پاوربانک 1403 (معرفی 10 مدل پرفروش)
شاهد کاغذی
*لطفا از درج شماره تلفن و یا آدرس های اینترنتی مختلف اکیداً خودداری فرمایید.